USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başörtülü annenin evladı Türkiye'nin ilk astronotu oldu... 28 Şubat argümanı yerle bir!

28 Şubat sürecinde yasakçıların 'Başörtüsü takınca uzaya mı çıkılacak' şeklindeki argümanına, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın aile profili cevap oldu.

Başörtülü annenin evladı Türkiye'nin ilk astronotu oldu... 28 Şubat argümanı yerle bir!
18-01-2024 16:33
Google News

HABER7

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun başlamasına sayılı saatler kalırken, AK Parti iktidarının uzay programının başarıyla sürdürülmesinin bir örneği daha hayata geçiriliyor.

Bu haklı gururu yaşayanlar arasında, Gezeravcı’nın ailesi de yer alıyor.

Alper Gezeravcı’nın annesi Sıddıka Gezeravcı, babası Ali Gezeravcı, kardeşi Murat Gezeravcı, yengesi Hilal Gezeravcı ve yeğeni Karan Gezeravcı, mutluluğunu basın mensuplarıyla paylaştı. Anadolu Ajansı’na konuşan aile fertlerinden anne Sıddıka Gezeravcı, “Uçak gördüğünde anneannesine ‘ben bu uçağın şoförü olacağım’ demiş. Hep, ‘ben büyüyünce pilot olacağım’ diyordu.” ifadelerini kullandı.

Babası Ali Gezeravcı oğlunun astronot olmasının kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEKNOFEST’teki açıklamasıyla bu sürprize şahitlik ettiklerini aktardı.

Kardeşi Murat Gezeravcı da “Onun başarıları bizleri her zaman gururlandırıyordu. Bizler her zaman kendisiyle gurur duyduk, onun yanında bulunmaya çalıştık. Bütün çocuklarımıza ve gençlerimize de örnek olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

‘BAŞÖRTÜSÜ TAKINCA UZAYA MI ÇIKACAK’ DİYE ALAY EDİYORLARDI

Annesi ve yengesi tesettürlü olan ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, 28 Şubat zihniyetinin temel argümanlarından birini çökertmiş oldu.

Yazar Ferhat Murat, konuya ilişkin şu yorumu yaptı:

“Yıllar öncesinde söylenen bir söz vardı, onu hatırladım. Neyi görünce? Alper Gezeravcı’nın ailesiyle fotoğrafını gördüğümde... 28 Şubat süreçlerinde şunu söylüyordı: Kamuda, orduda başörtüsü takmanın ne gibi olumlu bir etkisi olabiliri sorgularken, ‘başörtüsünü takınca uzaya mı çıkacak’ diyorlardı. Evet, başörtüsü olduğu için orduevinden kovulan bir annenin oğlu. 15 yıl askeriyede görev yaptı Alper Gezeravcı. Uzaya çıkan ilk Türk olacak. Bunun da altını çizmek lazım.”