USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa Dışişleri Bakanlarından Ukrayna'ya Destek: Rusya'nın Başarısız Olması İçin Çabalıyoruz

Fransa, Letonya, Litvanya, Estonya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları, Vilnius'ta bir araya gelerek Rusya ve Ukrayna'daki son durumu ele aldı. Avrupa'nın barış döneminin sona erdiğini düşünen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, güçlü kararlar alınması gerektiğini vurguladı

Avrupa Dışişleri Bakanlarından Ukrayna'ya Destek: Rusya'nın Başarısız Olması İçin Çabalıyoruz
08-03-2024 23:14
Google News

Fransa, Letonya, Litvanya, Estonya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları, bugün Vilnius'ta bir araya gelerek Rusya ve Ukrayna'daki son durumu ele aldı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un inisiyatifiyle 26 Şubat'ta Paris'te düzenlenen Ukrayna'ya destek konferansının ardından Fransa'nın Rusya'nın emperyalist projesinin başarısız olması yönündeki çabalarının devam ettiğini belirtti. Sejourne, Rusya'ya sınır komşusu olan ülkelerin Rusya'nın saldırganlığını bildiğini ve koordinasyonunun güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ise Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmek için asker ve araçlarını arttırdığını, Batı'nın desteğinin yetersiz olduğunu söyledi. Landsbergis, Ukrayna'ya destek.

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna da Rusya'nın Estonya için bir tehdit oluşturduğunu belirterek Ukrayna'ya yardımın miktarını ve hızını artırmanın gerekliliğini ifade etti.

Tsahkna, Estonya hükümetinin Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketini kabul edeceğini ve gayrisafi milli hasılanın yüzde 0,25'ini Ukrayna'ya ayıracağı taahhüdünde bulundu.

Letonya Dışişleri Bakanı Arturs Krisjanis Karis ise Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başarısız olması gerektiğini söyleyerek Ukrayna'nın savaşın kritik bir döneme girdiğini ifade etti. Karis, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı silah ve askeri personel desteği. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, savaşın durdurulması için güçlü kararlar alınması gerektiğini belirtti. Kuleba, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı başarılar elde ettiğini ancak daha fazla silah ve mühimmat desteğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Toplantıda Avrupa'nın barış döneminin sona erdiğini düşünen Kuleba, savaşın Ukrayna'nın dışına yayılması halinde Avrupa'nın büyük bir trajedi ile karşı karşıya kalacağını ve Avrupalıların topraklarını korumak durumunda kalacaklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler