USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Akgedik ÇKSM ve Kreş Projesi’nin temeli atıldı

Manisa büyükşehir belediyesi’nin akgedik’de yapımını gerçekleştireceği çocuk kültür ve sanat merkezi ile kreş projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan başkan cengiz ergün, “her şey, geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için. Her zaman vurguladığım gibi, çocuklar gülerse, dünya güler. Bu anlayışla onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Akgedik ÇKSM ve Kreş Projesi’nin temeli atıldı
25-02-2024 09:03
Google News

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Akgedik’de yapımını gerçekleştireceği Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi ile Kreş Projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Cengiz Ergün, “Her şey, geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için. Her zaman vurguladığım gibi, çocuklar gülerse, dünya güler. Bu anlayışla onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Başkan Cengiz Ergün öncülüğünde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Akgedik’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi ile Kreş Projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Başkan Cengiz Ergün, temel atma töreni öncesinde Akgedik TOKİ Camii önünde mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Başkan Ergün, vatandaşlarla tek tek selamlaşarak sohbet etti. Ardından bölgeye kazandırılacak olan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi ile Kreş Projesi’nin temel atma törenine geçildi. Törene Başkan Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün’ün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Ali Çimbil, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Kovancıoğlu, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, KAÇEP İl Başkanı Gonca Aras, daire başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. “Birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik”


Temel atma töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Berat Kandilini kutladı. Başkan Cengiz Ergün, “Bu mübarek günlerin ülkemize ve milletimize sağlık, huzur, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum. Akgedik Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi yapımı ile Kreş projemizin temel atma törenine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Manisa’mızın büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana şehrimizde birbirinden önemli proje ve hizmetleri hayata geçirmiş olmanın mutluluğu ve gururuyla buradayım. Bu projelerimizi hayata geçirirken, çocuklarımızı, gençlerimizi, engelli vatandaşlarımızı ve kadın hemşerilerimizi de unutmadık. Bugün de Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi’nin katkılarıyla TOKİ tarafından inşa edilen bu güzel bölgeye çocuklarımızın eğitimlerine katkı vermek, onların hayata en güzel şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Kreş ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi kazandırıyoruz. Kreş projemizin de bugün hayırlısıyla temelini atacağız. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezimizi ise burada mevcut bulunan TOKİ şantiye binasının gerekli tadilatlarını yaparak, çocuklarımızın ve onların değerli ailelerinin hizmetine kazandıracağız” dedi. “Her şey geleceğimizin teminatı yavrularımız için”


İl genelinde 19 Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde 6 bin öğrenci ve 106 öğretmen ile hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Cengiz Ergün, “Kreşlerimizde ise evlatlarımızı güvenli bir şekilde hayata hazırlıyoruz. Her şey, geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için. Her zaman vurguladığım gibi, çocuklar gülerse, dünya güler. Bu anlayışla onların yanında olmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Yüce Allah, çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü hiç soldurmasın” ifadelerini kullandı. “Bu kadim şehre en güzel hizmetleri sunmak tek gayemiz oldu”


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Yunusemre ilçesinin alt ve üstyapısıyla, asfaltıyla, otoparklarıyla, meydanlarıyla, prestij caddeleriyle ve kavşaklarıyla, gençlik merkezi ve yollarıyla sorunlarından arınmış bir şehir olması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Üretken Belediyecilik anlayışımızla, bu güzel ve kadim şehre en güzel hizmetleri sunmak tek gayemiz oldu. Gürle-Akgedik yolunda 1,7 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık. OSB-Akgedik-TOKİ yolunu 4,2 kilometre sıcak asfaltla yeniledik. Akgedik-Toki içerisine 1,2 kilometre sıcak asfalt çalışması, Akgedik-Efkaftekke arasındaki 3,5 kilometrelik yolda sathi kaplama, Karaali-Akgedik arası 4,5 kilometre sathi kaplama çalışmalarıyla toplam 15,1 kilometrelik asfalt çalışması yaptık. Bu çalışmamıza toplam 20 milyon liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. Tarımsal desteklerimiz kapsamında bu bölgedeki üreticilerimize gübre desteği, Ana Arı desteği, hayvan içme suyu gölet temizliği yaptık. Ayrıca cami aydınlatması, Akgedik Kavşağı 3 boyutlu Ay Yıldız çalışması, Asfalt çalışması yaptığımız yollarda kedigözü, uyarıcı levha montajlarımız ve yaptığımız yol çizgi çalışmalarıyla konfor ve güveni ön planda tuttuk” dedi. Akgedik Mahallesi’ne 36 milyon 70 bin liralık yatırım


MASKİ Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmaları da anlatan Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla TOKİ bölgesinde 2,4 kilometre İçme Suyu Terfi Hattı, 4 kilometre Kaynak Suyu İsale Hattı, 3 bin 220 metre şebeke hattı ile muhtelif meskenlere branşman hattı, 427 metre kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştirdik. Depo ve sondaja Scada sistem kurduk. Klor Dozaj Pompası ve 4 adet Sondaj Kuyusu açtık. Buradaki Atıksu Arıtma Tesisinin işletilmesini de MASKİ yürütüyor. Taşkınların önüne geçmek amacıyla 1,8 kilometre dere temizliği yaparak 775 ton rüsubatı bertaraf ettik. 7 adet Sondaj Motopomp Değişimi ve 2 adet de montajı yapıldı. Saydığım tüm bu çalışmalarımızla bugüne kadar yalnızca Akgedik Mahallemize, yani bu bölgeye Büyükşehir ve MASKİ olarak 36 milyon 70 bin 693 lirayı bulan yatırım ve hizmetleri kazandırmışız” diye konuştu. “35 yıldır yapılamamış imar planlarını yaptık”


Bölgede gerçekleştirilecek çalışmalardan da bahseden Başkan Ergün, “Dünya Bankasından temin edilen toplamda 39 Milyon avroluk krediyle Muradiye, Evrenos, Yağcılar, Karaali ve TOKİ Akgedik bölgesini kapsayan alanda 224 kilometre içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu hatları ile atıksu arıtma tesisi ve 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu yapacağız. Ayrıca bölgede altyapı çalışmalarından sonra 1 milyon metrekare kilit parke taş ve asfalt çalışmalarını hayata geçireceğiz. Manisa’mızda 35 yıldır yapılamamış olan imar planlarını yaptık. Hem Yunusemre hem Şehzadeler Belediyelerimizle birlikte yoğun mesai harcadığımız bu çalışmalarımızla Manisa’mızın en önemli sorununu çözdük” dedi. “1060 büyük projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”


Görev yaptığı 15 yıllık sürede 1060 büyük projeyi hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Ergün, “Sürekli büyüyen ve gelişen şehrimizi, çağa ayak uyduran, daha temiz, daha yaşanabilir, geleceğe güvenle bakan ve insanlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir haline getirmek için gayret sarf ettik. Teveccüh gösterir, bir dönem daha bizlere bu görevi tevdi ederseniz, yeni dönemde de gönül bağımızın eserlerini hayata geçireceğiz. Toplu konuttan ulaşıma, kentsel hizmetlerden spor tesislerine, otoparklardan pazar yerlerine, yeşil alanlardan sosyal yaşam projelerine, kentsel dönüşüm projelerinden afet yönetimine, kadın, erkek çocuk, yaşlı, genç, engelli hemşerilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verecek çok sayıda projemizi Allah’ın izniyle şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı. Başkan Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi ile Kreş Projesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler