USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Akdeniz Belediyesi "Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi" açıldı

Mersin'in merkez ilçe akdeniz belediyesi tarafından ilçede hizmete açılan ve tüm merkez ilçelerden dileyen öğrenci ve öğretmenlerin faydalanabileceği ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

Akdeniz Belediyesi "Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi" açıldı
04-01-2024 16:29
Google News

Mersin Akdeniz Belediyesi tarafından ilçede hizmete açılan ve tüm merkez ilçelerden dileyen öğrenci ve öğretmenlerin faydalanabileceği ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.


Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’ne kurulan ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde, “Enerjiden elektrik üretimi, arduino eğitimi (açık kaynak kodlu yazılım ve donanıma sahip bir mikro denetleyici platformu), robotik kodlama, okul öncesi çocukların el-beyin koordinasyonu ve problem çözme becerisi kazandırma, planetaryum (güneşin, yıldızın, gezegenler ve diğer cisimlerin incelemesi)” gibi çocuklar ve gençlerin bilim teknoloji ile buluşacağı ortamın hazırlandığı bildirildi.


Merkezin açılışına, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, öğretmenler ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. "Akdeniz’de çok fazla yetenekli ve başarı çocuk var"


Merkezin açılışı öncesinde konuşan Başkan Gültak, Akdeniz’de birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin de bu hizmetlerden birisi olduğunu söyledi.


Mersin’e 30 yıldır kentsel dönüşümün gelmediğini ve kendi dönemlerinde bunu başardıklarını vurgulayan Başkan Gültak, “Şehrin marka değerini ortaya koyacak festivaller yapılmıyordu, bunları başardık. Bunun gibi eğitim ve spor alanında yaptığımız ilkler var. Onkobüs hizmetimiz, Türkiye’de ilk bir proje. Kent merkezinde bu şekilde donanımlı bir eğitim merkezi yok. Yaptığımız bina, sadece Akdeniz’de yaşayan çocukların değil, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar’da yaşayan çocukların da eğitim alabileceği bir bina. Mesela sayısal Türkiye 496’ncısı bizim etüt merkezimizden çıktı. YGS bölge birincisi Çay Mahallesi’nden, yine bizim etüt merkezimizden çıktı. Demek ki şartları ve zemini olgunlaştırırsanız, Akdeniz’de çok fazla yetenekli ve başarı çocuklar var" şeklinde konuştu. "Devleti ve toplumuyla barışık, bir nesil için uğraşıyoruz"


Kadınlara ve gençlere çok önem verdiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “Kültür ve sanata çok önem verdik. Bunun da meyvelerini almaya başlıyoruz. Artık Akdeniz’de milli, yerli, örf ve âdetini bilen bir nesil yetişiyor. Bu görev, asfalt veya kaldırımdan daha değerli. Devleti ve toplumuyla barışık, bir nesil için uğraşıyoruz. Buradaki gördüğünüz her şey, Mersin merkezdeki öğretmenlerimiz tarafından yaptırıldı. Merkezimiz, Mersin Valiliği himayeleri, İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün programıyla randevu usulü çalışacak. Ayrıca Akdeniz için zaman desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Vali Pehlivan: “Yaşayarak öğrenme, eğitimin kalıcılığını sağlayacak”


Vali Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında, Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin kapsamlı ve verimli bir merkez haline geleceğine dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti. Yaparak ve yaşayarak öğrenme sürecinin eğitimin kalıcılığını sağlama bünyesinde önemli bir kavram olduğuna değinen Vali Pehlivan, "Özellikle son yıllarda bu konuda daha kapsamlı, daha kalıcı çalışmalar yapma konusunda başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere, yurt satında eğitimcilerimizin gayreti var” dedi.


Konuşmalar ve kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılışın ardından, protokol üyeleri, çocuklar ve öğretmenler merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Merkezden, randevulu bir şekilde eğitim gören çocukların faydalanabileceği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler