USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti'nin MHP'nin adayını destekleyeceği iller

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'ye destek verecekleri 7 il dışındaki tüm büyükşehir ve illerin adaylarını açıklıyor. AK Parti; Manisa, Mersin; Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de MHP'nin adayını destekleyecek.

AK Parti'nin MHP'nin adayını destekleyeceği iller
18-01-2024 15:27
Google News

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu! İşte adayların özgeçmişleri... İl il sıralı liste

GALERİNİN DEVAMI <p>AK Parti 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için yoğun bir hazırlığın içerisinde. Bu kapsamda <a href=devam eden aday tanıtım toplantısı bugün saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak.

"><p><strong>İŞTE KENDİSİNE ADAYLIKLARI TEBLİĞ EDİLEN İSİMLER</strong></p><p> </p><p>Cumhurbaşkanı ve <a href=AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Ankara ve İzmir'in de olduğu 17'si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını daha açıklayacak. Parti kurmayları tarafından adaylara görev tebliği başlandı.

Daha önce 14 Ocak Pazar günü yapılacağı duyurulan toplantı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında 9 askerimizin şehit olması nedeniyle ertelenmişti.

"><p><strong>İŞTE ADAYLARI BELLİ OLAN 48 İL:</strong></p><p>Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, <a href=Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat.

"><p>Adana Büyükşehir Belediye <a href=Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir (Yüreğir Belediye Başkanı)

Fatih Mehmet Kocaispir'in özgeçmişi

Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli’de doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’nden 1993, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon dalında yüksek lisans yapan Kocaispir, avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Fatih Mehmet Kocaispir, Yumurtalık’ta geliştirilen, enerji sektöründeki en büyük özel sektör yatırımlarından biri olan Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Projesinde koordinatör olarak görev üstlendi. Ceyhan–Yumurtalık Bölgesinde enerji-stratejik yatırımların geliştirilmesinde; sorunlar, çözüm önerileri ve yönetim modelleri ve ayrıca; Bürokrasi Kavramı, Küreselleşme ve Bürokrasi, Türk Bürokrasisinin Özgün Yapısı ile ilgili çalışmaları vardır.

Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı, 2004 yerel seçimlerinde Seyhan/Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Kocaispir, aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

"><p>Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Turgut Altınok (Keçiören Belediye Başkanı)</strong></p><p> </p><p><strong>Turgut Altınok'un özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye- Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından

1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında içerisinde bulunduğu AK Parti'den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019'da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Turgut Altınok, evli olup iki kız, iki erkek çocuk babası.

"><p>Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Hakan Tütüncü (Kepez Belediye Başkanı)</strong></p><p> </p><p><strong>Hakan Tütüncü'nün özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>Halen Kepez Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Hakan Tütüncü, 15 Haziran 1979 tarihinde <a href=dünyaya geldi.


İlk, Orta ve Lise öğrenimini Antalya'da tamamlayan Tütüncü, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Tütüncü, Antalya Barosu'na kayıtlı serbest avukatlardandır.


2001'de Ak Parti'nin kuruluş sürecinde görev alan Hakan Tütüncü, Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atandı. 2003'de Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004'de Antalya İl Sekreteri olarak ana kademede görev alan Hakan Tütüncü, 2005 ile 2009 yılları arasında iki dönem AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü.

"><p>Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Mehmet Halis Bilden (Yüksek Mimar)</strong></p><p> </p><p><strong>Mehmet Halis Bilden'in özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>Bürokrat. 12 <a href=Ekim 1968'de Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde doğdu. Kazıktepe Köyü İlkokulu (1979) ve Diyarbakır İmam Hatip Lisesini bitirdikten (1988) sonra Dicle Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Mimarlık Fakültesinde tamamladı.1994-1995 yılları arasında İstanbul Pendik Belediyesinde Mühendis, 1996–1999 tarihleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 1999–2000 yıllarında askerlik görevini ifa etti.

2001–2004 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı, 2004-2005 yılları arasında Adana Seyhan Belediyesinde Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. 2005–2006 yılları arasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2006 yılında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığına vekâleten baktı. 2006 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına atandı. 2007-2008 yıllarında Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2008 yılında Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 13.05.2008 tarihinden itibaren Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

"><p>Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Fatma <a href=Şahin (Mevcut belediye başkanı)

Fatma Şahin'in özgeçmişi

1966 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde tamamladı.

İş hayatına başladığı SANKO Holding’de 18 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep İl Kurucu Üyesi oldu. 2002 genel milletvekili seçimlerinde Gaziantep’ten ilk kadın milletvekili olarak seçildi. Parlamentoda 22. 23. ve 24’üncü dönem Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptı.

TBMM görev süresi boyunca, Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu, Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu üyesi ve Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığında bir dönem Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, bir dönem de Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığını üstlendi. 2007-2011 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı.

2011 genel milletvekili seçimi sonrasında kurulan 61’inci hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurucu Bakanı olarak görevlendirildi. Böylelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın Bakanı unvanını aldı.

Türkiye Engelliler Vakfı engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle Bakan Fatma Şahin‘i Yılın Kadını olarak seçti.

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri seçilerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 8 Mayıs 2018 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

2016 – 2019 dönemi Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanı, 2016 Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölümü Başkanı olarak görev yaptı.

2021’de OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı oldu.

2023’te Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atandı.

2019-2023 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüttü.

Evli ve iki çocuk annesi olan Şahin halen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

"><p>İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ (<strong>Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı</strong>)</p><p> </p><p><strong>Hamza Dağ'ın özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>Balıkesir Sındırgı <a href=ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu.

1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2000 yılında tamamladı.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi’nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir.

2011 seçimleri ile birlikte 24. Dönem İzmir Milletvekilliğine Seçilen Dağ, sırasıyla 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrardan İzmir Milletvekili seçilerek TBMM’de görev almıştır. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi’nde Başkan Yardımcılığı görevini de yapmıştır.

2017-2021 tarihleri arasında AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür.

24 Mart 2021’de yapılan 7. Olağan kongrede tekrar MKYK üyesi seçilen Hamza Dağ bu tarihten itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

"><p>Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Fırat Görgel (Kahramanmaraş İl Başkanı)</strong></p><p> </p><p><strong>Fırat Görgel özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>Fırat Görgel, 5 Haziran 1982 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya gelmiştir. Babası <a href=emekli öğretmen, annesi ise ev hanımıdır. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamlayan Görgel, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak eğitimine devam etmiştir. 2004 yılında bu fakülteden mezun olan Görgel, üniversite yıllarında çeşitli öğrenci kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerini üstlenmiştir. Mezuniyetinin ardından, 2005 yılı Aralık ayında Kahramanmaraş Barosu'nda stajına başlamış ve aynı yılın Aralık ayında stajını tamamlamıştır.


2006 yılı itibariyle Kahramanmaraş'ta serbest avukatlık yapmaya başlayan Fırat Görgel'in, Egemen Hukuk Bürosu adlı bir hukuk bürosunda üç ortağı bulunmaktadır. 2004 yılında AK Parti üyesi olarak siyasi arenaya adım atan Görgel, 2006 yılından itibaren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulunmuş ve yönetim kurulu üyeliği ile yürütme kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda yer almıştır. 2010 yılında ilginç bir döneme damgasını vuran Görgel, bu yılda AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2014 yılına kadar bu görevi sürdüren Görgel, aynı yılın mart ayında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2015 yılında AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na getirilen Görgel, bu görevin ardından 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığı için aday olarak belirlenmiştir.


Evli olan Fırat Görgel'in 2 kız çocuğu bulunmaktadır. Siyasi kariyerindeki çeşitli görevlerle dikkat çeken Görgel, Kahramanmaraş siyasetinde etkili bir isim olarak bilinmektedir.

"><p>Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Memduh Büyükkılıç (Mevcut Belediye Başkanı)</strong></p><p> </p><p><strong>Memduh Büyükkılıç'ın özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri/Develi'de (Şıhlı) doğdu. <a href=Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun oldu.

Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Nöroloji dalında uzmanlığını aldı. Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde Tabip Teğmen olarak tamamladı. Değişik sivil toplum örgütlerinde (İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı v.b.) yöneticilik ve başkanlık yaptı.

Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak girdi. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. 1999 yılında FP'den Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında AK Parti'den belediye başkanı seçildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.

"><p>Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Uğur İbrahim Altay (Mevcut Belediye Başkanı)</strong></p><p> </p><p><strong>Uğur İbrahim Altay'ın özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>1974 yılında Konya’da doğdu. İlköğretimini Selçuk İlkokulu (1985) ve Mevlana Ortaokulu’nda (1988), liseyi <a href=Konya Gazi Lisesi’nde (1991) tamamladı.

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Uğur İbrahim Altay bir yıl boyunca Proje Mühendisi olarak görev yaptı. 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak ŞIRNAK ‘ta vatani görevini tamamladı. Altay, inşaat mühendisi olarak birçok nitelikli projeyi hayata geçirdi.

Uğur İbrahim Altay, 2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 yılında ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığına seçildi.

29 Mart 2009 seçimleri ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine 2. kez seçildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 03 Mayıs 2018’de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 seçimlerinde yeniden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Uğur İbrahim Altay, evli ve üç çocuk babasıdır.

"><p>Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Sami Er (Fatih Belediye Başkan Yardımcısı)</strong></p><p> </p><p><strong>Sami Er'in özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>Sami Er, 1963 yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünde eğitim görmüştür. Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamlamıştır.</p><p><br />T. C. Başbakanlık <a href=Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

"><p>Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Abdullah Erin (Eski Şanlıurfa Valisi)</strong></p><p> </p><p><strong>Abdullah Erin'in özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>1969 yılında Mardin'in Savur ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde dünyaya gelen Abdullah Erin, eğitim hayatına hızlı bir başlangıç yaptı. 1986'da Midyat Lisesini bitirdikten sonra, 1991'de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ikincilikle mezun oldu. Akademik başarıları, onu mülki <a href=idare mesleğine yönlendirdi ve 1992'de girdiği Kaymakamlık sınavını başarıyla geçerek meslek hayatına adım attı.

Kaymakam adaylığı sürecinde, İngiltere'de üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika üzerine çalışmalar yaparak uluslararası deneyim kazandı. Bu eğitim dönemi, onun 62 kişilik grubu ikincilikle tamamlamasına ve Tefenni Kaymakamlığı gibi önemli görevlere atanmasına zemin hazırladı. Gülşehir, Doğanşar ve Bayburt gibi çeşitli yerlerde vali yardımcılığı görevlerinde bulunan ERİN, özellikle Şırnak Vali Yardımcısı olarak Habur Gümrük Kapısında yaptığı iyileştirmelerle dikkat çekti.

2001'de İngiltere'ye yüksek lisans yapmak üzere gönderilen 10 mülki idare amirinden biri olarak seçilen ERİN, Nottingham Üniversitesi'nden "Üstün Başarılı" derecesiyle mezun oldu. Dönüşünde Ermenek, Taşköprü ve Cizre Kaymakamlıkları gibi önemli görevlerde bulunduktan sonra, 2005'te Mülkiye Müfettişliği sınavını kazanarak bu alanda dört yıl görev yaptı.

2009'da Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Genel Sekreterliği'ne atanan Erin, burada kısa sürede önemli başarılara imza attı. Ajans, onun liderliğinde Türkiye'deki en iyi üç ajans arasına girdi. 2012'de Mülkiye Başmüfettişliğine dönen ERİN, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu için önemli bir raporun hazırlanmasına katkıda bulundu.

2013-2015 yılları arasında İçişleri Bakan Danışmanlığı görevini üstlenen ERİN, bu dönemde Mardin'in kalkınması için yoğun çaba sarf etti. Ayrıca, ABD, İsveç, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Irak gibi birçok ülkede çeşitli incelemelerde bulundu.

İngilizce, Arapça ve Kürtçe dillerinde yetkin olan Abdullah Erin, evli ve üç çocuk babasıdır.

"><p>Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <strong>Serdar Soydan (MHP Adayı)</strong></p><p> </p><p><strong>Serdar Soydan'ın özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>16 Ağustos 1980 tarihinde dünyaya geldi.</p><p>İlk, orta ve lise öğrenimini Mersin'de tamamladıktan sonra 2003 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi.</p><p>Yüksek lisansını aynı fakültede <a href=Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler alanında yaptı. Yönetim ve Organizasyon üzerine doktora eğitimini sürdürdü.

Kariyerine uluslararası bir holdingde Dış Hesaplar Uzmanı olarak başladı. Çeşitli sektörlerde yönetici ve Gümrük Müşaviri olarak görev aldı.

Halen eğitim alanında faaliyet gösteren iki kurumun ortağı olarak çalışma hayatında bulunuyor.

Serdar Soydan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı kapsamında MHP'den Mersin İli, Mezitli İlçesi Belediye Başkan adayı olmuştu.

"><p>Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar (<strong>Serdivan Belediye Başkanı</strong>)</p><p> </p><p><strong>Yusuf Alemdar'ın özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>1966 yılında Trabzon’da doğdu. Lisans öğrenimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Uzun yıllar ticaret ile meşgul olduktan sonra 1988 yılında aktif siyasete girdi. 2001 yılında AK Parti <a href=Sakarya İl kurucu yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında AK Parti Sakarya İl Başkanı seçildi ve bu görevini 2009 yılına kadar devam ettirdi. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçildi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde de Serdivan Belediye Başkanı seçilen Alemdar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

"><p>Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül (<strong>Mevcut büyükşehir belediye başkanı</strong>)</p><p> </p><p><strong>Zeynel Abidin Beyazgül'ün özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>1957 yılında Şanlıurfa'da doğan Zeynel Abidin Beyazgül, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.</p><p>Serbest avukat olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılında noterlik mesleğine başladı.</p><p>Viranşehir 1., <a href=Adıyaman 3., Adıyaman 1., Malatya 2. ve Şanlıurfa 5. Noterliği görevlerini yürüttü.

2011-2012 yılları arasında Malatya Noter Odası Başkanlığı, 2012-2014 yılları arasında ise Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu.

2015 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan Şanlıurfa Kongresinde Yusuf Eğilmez'in yerine Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa İl Başkanı oldu.

2018 yılında yapılan genel seçimlerde aday olabilmek için Şanlıurfa İl Başkanlığından istifa etti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Cumhur İttifakı adayı olarak 516 bin 202 oy alarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

"><p>Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı <a href=Ahmet Metin Genç (Ortahisar Belediye Başkanı)

Ahmet Metin Genç'in özgeçmişi

1972 Yılında Maçka Ormanüstü Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, liseyi Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı.

1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1995 yılında Trabzon'da serbest avukatlık yapmaya başladı.

1997 yılında vatani görevini Tekirdağ Çorlu'da tamamladı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda, Trabzon Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu.

2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçildi.

2004 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atandı.

2006 ve 2009 yıllarında yapılan AK Parti olağan il kongrelerinde il başkanlığına seçildi.

2007 genel seçimlerinde 7.sıra milletvekili adayı oldu.

2014 mahalli idareler seçimlerinde Ortahisar Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı seçildi.

2019 mahalli idareler seçimlerinde yeniden seçildiği Ortahisar Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Orta derecede İngilizce ve Arapça bilen GENÇ, evli ve iki çocuk babasıdır.

"><p>Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas (<strong>27. Dönem AK Parti Van Milletvekili</strong>)</p><p> </p><p><strong>Abdulahat Arvas'ın özgeçmişi</strong></p><p> </p><p>Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 da Erciş'te dünyaya geldi. Babasının <a href=ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi, 28'inci dönemde ise milletvekili adayı oldu. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.

"><p><strong>Adıyaman Belediye Başkan Adayı </strong><br /> </p><p>Ziya Polat</p>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Aday Tanıtım Toplantısında konuştu. 

Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin adaylarını destekleyeceği 7 şehir dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını ilan edeceklerini belirtti. 

AK Parti'nin MHP'nin adayını destekleyeceği iller şöyle: Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler