USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, Gazze Oylaması Sonrası İsrail Heyetinin Ziyaretini İptal Etti

ABD'nin BMGK'de Gazze tasarısına çekimser oy kullanmasının ardından İsrail'in Washington ziyareti iptal edildi.

ABD, Gazze Oylaması Sonrası İsrail Heyetinin Ziyaretini İptal Etti
25-03-2024 23:29
Google News

ABD'nin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, günlük basın brifinginde, Gazze'deki son durumu ve BMGK'de yapılan Gazze oylamasını değerlendirdi. BMGK'de Gazze'de ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. İsrail, Refah için Washington'a gidecek heyetin ziyaretini iptal etti.

Kirby, ateşkes talebi ile tüm rehinelerin serbest bırakılması başlığının beraber ele alınması ve halen devam eden rehine anlaşması müzakerelerine atıf yapması sebebiyle Gazze tasarısını veto etmediklerini belirtti.

Buna karşılık tasarı metninde Hamas'ın kınanmaması sebebiyle tasarıya "evet" oyu vermeyip çekimser kaldıklarını aktaran Kirby, "Kullandığımız oy politikamızda bir değişikliği temsil etmiyor. " dedi.

Kirby, BMGK'deki ABD'nin çekimser oy kullanmasının ardından Refah'la ilgili görüşmeler için Washington'a gelecek olan İsrail heyetinin ziyaretinin iptal edilmesinden dolayı "kafalarının karıştığını" ifade etti. Miller, "konunun detaylarının uluslararası hukukçuların alanına girdiğini" söylemekle yetindi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler