USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

31 Mart'ta Yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin YSK Takvimi İşlemeye Devam Ediyor

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için YSK takvimi işlemeye devam ediyor. Seçim propaganda ve yasakları hakkında detaylar.

31 Mart'ta Yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin YSK Takvimi İşlemeye Devam Ediyor
21-03-2024 10:03
Google News

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre bugün itibarıyla propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı. Seçim propagandası 30 Mart Cumartesi günü saat 18. 00'de, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23. 59'da sona erecek. Bu zaman zarfında, seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek.

Ancak genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarının gösterdiği meydanların dışında toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olacak. Ayrıca açık yerlerde toplu olarak sözlü propaganda yapılması da yasak.

Seçim propagandası kapsamında Bakanlarla, milletvekillerinin yurt içindeki seçim propagandası ve gezileri, resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapılamayacak. Gezilerde protokol icabı olan karşılama ve uğurlama törenleri yapılamayacak. 31 Mart'ta sandık başına gidilecek. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart Pazar günü tamamlanacak. Seçmenler, oy kullanacakları sandık bilgilerini YSK'nin internet sitesinden veya e-Devlet kapısından kontrol edebilecek. Oy verme saatlerinde ise doğudaki 32 ilde oy verme saatleri bir saat öne çekildi. Diğer illerde ise oylar 08. 00-17. 00 saatlerinde kullanılacak. Seçimde 34 siyasi parti yer alacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 49 aday yarışacak. Gaziantep ve Malatya ise en çok adayın yarışacağı diğer iller olacak. Ankara için ise 24 aday yarışacak. Seçimlerin adil ve demokratik bir şekilde geçmesi ve halkın iradesinin doğru şekilde yansıtılması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler