USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

2024'te tek tek çark edecekler!

Ekonomi - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Cuma günü Türkiye'nin not görünümünü 'Pozitif'e yükseltti. Sırada kredi notu var. Ekonomist Tonguç Erbaş, yeni yılda Türkiye'nin kredi notunun da yükseltileceğini öngördüklerini belirtti.

2024'te tek tek çark edecekler!
15-01-2024 16:03
Google News

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. Geçen yıl Fitch ve S&P'de Türkiye'nin not görünümünü yükseltmişti. Kredi derecelendirme kuruluşlarının 2024'te Türkiye'nin kredi notunu da artırması öngörülüyor.

Peki Türkiye'nin kredi notunu ne zaman yükseltmeye başlarlar? Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede üç kredi derecelendirme kuruluşunun da bu yıl birer kez not artışına gidebileceğini belirtti. 

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU NE ZAMAN ARTIRIRLAR?

Ekonomi politikaların disiplinli bir şekilde uygulandığına işaret eden Erbaş, kredi derecelendirme kuruluşlarının Orta Vadeli Programı'nda belirlenen hedefleri takip edeceğini belirtti. Fitch ve S&P'nin Mart ve Mayıs ayında değerlendirmeleri olacağını hatırlatan Erbaş, bu değerlendirmelerde bir not artışının gelebileceğini ifade etti. "Yaz ayları itibariyle enflasyon düşüş patikasına girerse eğer her üç kuruluş da Türkiye'nin kredini notunu en az birer kez artırabilir" dedi. Erbaş, kredi notunun artırılmasında enflasyonun önemli bir etken olacağının altını çizdi.