USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

2. Kommagene Bienali başlıyor

2. Kommagene bienali başlıyor

2. Kommagene Bienali başlıyor
03-05-2024 14:31
Google News

Adıyaman’ın Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 2. Kommagene Bienaline 41 ülkeden 198 sanatçı katılacağı 2. Kommagene Bianeli’nin başlayacağını açıkladı.


Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin ardından manevi ve ekonomik yeniden doğuş ihtiyacına atıfta bulunarak ’İyileşmek’ teması ile başlayacak olan 2. Kommagene Bienalinde mekana özgü eserler sergilenecek.


Kaymakam Korkutata, “2. Kommagene Bienali, Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin ardından ’iyileşmek’ temasıyla bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Kültürel, tarihi ve doğal çerçevelere özel önem verilerek Kahta şehri, Kahta Kalesi, Nemrut Dağı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Baraj Gölü’ndeki Adalar için oluşturulacak olan eser sergilenecek. Sanat direktörü Nihat Özdal olan bienalin küratörü ise Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin rektörü Istvn Erss. Açık Çağrı metninde ifade edildiği üzere ’Bienal, mekana özgü olmakla ilgilenen, tarihi sembollerin anlamı, doğal ortamlarda oluşturma yansıma imkanları, farklı heykel çözümlerinin sorunları ve organik malzeme kullanımıyla ilgilenen ve yapım sürecini eleştirel, uyumlu bir eylem olarak gören sanatçıların veya sanatçı gruplarından oluşan 41 ülkeden 198 sanatçı katılıyor. Bienalimize destek veren başta Bakanlığımıza, Valiliğimize, yerli ve yabancı tüm sanatçılarımıza ve bölge halkına şimdiden çok teşekkür ediyorum. Detaylı bilgi için kommagenebienal.com adresi ziyaret edilebilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler