Türkan Altun – Avukat Mehmet Altun Anadolu Lisesi Açılışı

Avukat Mehmet Altun ve eşi Türkan Altun tarafından “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever” kampanyası kapsamında Şahintepe Mahallesine yaptırılan “Türkan-Mehmet Altun Anadolu Lisesi” açılışı gerçekleşti.

Eğitim - 2 yıl önce

Yapılan açılış törenine Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hayırsever Altun Ailesi, daire amirleri, öğrenci, öğretmen ve idareciler ve basın mensupları katıldı. 

Gaziantep’te Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımlarının yapıldığını vurgulayan Vali Gül, “Ama buna rağmen eksiğimiz var. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Gerek ‘Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever’ kampanyası gerekse de şimdi yeni hedefimiz olan ‘Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever’ kampanyalarımıza olağanüstü bir destek veriyorlar. Şimdi de Kayserili hayırseverlerimiz Mehmet Bey ve Türkan Hanım bu kampanyaya dahil oldular. Kendilerini önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki beyefendi yönlendirdi. Hem Özhaseki bakanımıza hem hayırseverimize hem de bu okulun yerini tahsis eden Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” sözlerini kaydetti.

Bir avukatımızın 24 okul ve 1 camii yaptırmak üzere devletle protokolde bulunmuş olmasının olağanüstü bir iş olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu okulda okuyan her bir çocuğun medeniyet kodlarıyla birlikte vicdanı ve merhameti öğreneceğini ve geleceğin valisi, belediye başkanı, vekili, cumhurbaşkanı olacağını dile getirdi. “Bu 24 okulun bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyorduk, en pratik çözümü sayın valim buldu. “diyerek, “Sayın valimiz ‘Eğitim şehri Gaziantep’, ‘Ben okuyorum Gaziantep okuyor’, ‘Spor şehri Gaziantep’ ve ‘Bilim şehri Gaziantep’ hedefinde 4 yılda olağanüstü bir başarıyı yakaladı. Bu iş ekip işi, biz lojistikçiyiz. Sizlere yapılacak her türlü destekte biz eğitim ordusunun emrinde ve hizmetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Okulun yapımını üstlenen hayırsever Mehmet Altun, 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı’nda televizyonda izledikleri bir belgeselden etkilenerek okul yaptırmaya kara verdiklerini belirterek, “Penceresi, kapısı yoktu ve öğrencilerin ayaklarında lastik ayakkabılar vardı. Biz onu görünce çok üzüldük. 65 yıllık eşim buraya bir okul yaptıralım dedi. Televizyonda gösterilen yerin Hakkâri olduğunu bilmiyorduk. Araştırdık Hakkâri olduğunu öğrendik ve gittik. Hakkâri Valisi Necmettin Bey vardı, ‘Bu kışta kıyamette neden geldiniz, Kayseri’de yer mi yoktu’ dedi. O zaman şunları söyledim, “Dünyada en büyük ulus devleti meydana getiren, büyük imkansızlıklar izinde büyük başarılara imza atan Atatürk’ün neslinden gelen, İslam inancıyla yoğurulmuş, Türk ahlakıyla yaşayan bir avukatım.” dedi.

İlk okulu 2013 senesinde yaptırdığını belirten Altun, “Bu toprakların her karışı benim vatanım. Hakkâri, Diyarbakır, Osmaniye, Malatya, Elâzığ, Şanlıurfa, Yozgat başta olmak üzere toplam 24 okul ve 20 bin kişilik bir camii yaptırmaya karar verdik. Okullarımızın yüzde 90 temelleri atıldı. Bu okuldan istiyorum ki bu şehrin adına yakışır öğrenciler çıksın. Ben bütün okulları birincilikle bitirdim. Gaziantep’ten ve bu okulumuzdan böyle öğrenciler istiyorum. Allah’ın izniyle böyle öğrencilerin çıkacağından da eminim. Bu okulun ülkemize milletimize bilhassa gaziler şehri Gaziantep’e hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesilirken Vali Davut Gül ve protokol üyeleri okulu gezerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. 

Haftanın Öne Çıkanları

KKTC Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs gazileriyle buluştu

2022-10-14 16:35 - Gündem

Amerika’dan OBA Makarnaya yatırım daveti.

2022-10-14 15:43 - Ekonomi

Sibel Can'ın oğlunun düğünündeki tabak detayı olay oldu: İlk defa böyle bir jest gördüm

2022-10-10 12:02 - Magazin

Onay çıktı: 2 ilimizde petrol aranacak

2022-10-08 09:53 - Ekonomi

TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi yayınlandı! İşte il il arsa ve iş yeri yapılacak yerler...

2022-10-10 17:44 - Gündem

“Türkiye’nin anahtar partisi biziz!..”

2022-10-13 17:42 - Siyaset

Türkan Altun – Avukat Mehmet Altun Anadolu Lisesi Açılışı

2022-10-14 17:37 - Eğitim

Müge Anlı'daki kan donduran itirafla tüm Gaziantep ve Türkiye ayağa kalktı! Küçük Meryem'in Katili Kim Anne Melisa mı, Yoksa Melisa'nın Sevgilisi Recep Aldemir mi? Recep Aldemir'den ŞOK İTİRAF 'Melisa'nın, kızını ?

2022-10-12 16:04 - Asayiş

Gaziantep’te Madde bağımlısının Kalbinden bıçakladığı bir Haftalık baba kurtarılamadı.

2022-10-13 17:00 - Asayiş

50 yıl sonra öğretmenleriyle buluştular-

2022-10-08 12:51 - Yaşam

İlgili Haberler

Niğde’de Belediye Personeline “Diksiyon Ve Etkili İletişim” Semineri

12:38 - Eğitim

Anneler çocuklarıyla birlikte okulu renklendirdi

12:24 - Eğitim

Kitap kahveler YKS’ye kadar 7/24 açık

12:18 - Eğitim

Emet MYO’da “Kadın, Aile ve Toplum” konulu konferans

11:54 - Eğitim

GAÜN öğrencilerinden Kudüs söyleşisi

11:39 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bilecik bir ilke ev sahipliği yapılacak

12:33 - Spor

GAÜN öğrencilerinden Kudüs söyleşisi

11:39 - Eğitim

TV+, Oscar ödüllü ’The Holdovers’ filmini üniversitelilerle buluşturuyor

11:13 - Kültür

Gaziantep’te FETÖ-PDY’ye ’Kıskaç’ operasyonu: 20 gözaltı

10:44 - Asayiş

Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü geçen yıl 3,14 kişiye geriledi

10:43 - Gündem