Sektör temsilcileri, üniversiteliler ve gençler Kariyer Merkezi’nde buluştu

Mersin büyükşehir belediyesi bünyesindeki kariyer merkezi, sektör temsilcilerini, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarını, profesyonel yöneticileri, gençleri ve üniversite öğrencilerini bir araya getiren 'mersin 4. 0 sektörlerin geleceği zirvesi 2’yi gerçekleştirdi. Etkinlikte sektörün uzmanları bilgilerini aktarırken, işgücü piyasasının bütün bileşenleri bir araya geldi.

Teknoloji - 3 hafta önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kariyer Merkezi, sektör temsilcilerini, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarını, profesyonel yöneticileri, gençleri ve üniversite öğrencilerini bir araya getiren ’Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi 2’yi gerçekleştirdi. Zirvede, sektörün uzmanları bilgilerini aktarırken, işgücü piyasasının bileşenleri bir araya geldi.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın sunumuyla başlayan zirvede, bazı markaların temsilcileri ’Perakende Sektöründe Dijital Dönüşüm’, ’Lojistik Sektöründe Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka’, ’Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket’ konulu sunum gerçekleştirdi. "Gençlerin iş dünyasına katılımlarını sağlayacak projelere devam ediyoruz"

Kariyer Merkezi Müdürü Özada, üniversiteler ile kuruldukları günden itibaren iş birliği içerisinde olduklarını belirtti. Özellikle gençlerin iş dünyasına katılımlarını sağlayacak projelere hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Özada, gençlerin iş dünyasıyla buluşması ve iş arama sürecinin geliştirilmesi için 115 programa imza attıklarını kaydetti. Bu çerçevede binlerce gence dokunduklarını vurgulayan Özada, "Her sektörde, her meslekte ve her STK ile proje geliştirmek istiyoruz" dedi. "Kampüs Mersin Projesi ile işgücü piyasasının tüm taraflarını buluşturacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeni dönemde yapmak istediği projelerden birinin de ‘Kampüs Mersin’ olduğunu aktaran Özada, şöyle konuştu:

"Türkiye’de, belki de dünyada bir ilk olacak organizasyona imza atacağız. İşsizlik oranı olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Gençlerin işsizlik oranı ise işsizlik ortalamasının neredeyse 2 katı. Biz kariyer rehberliğini geliştirecek, girişimcilik kültürüne destek sunacak, üniversite-sanayi-kent iş birliğine sonuç odaklı katkı sağlayacak, gençlerin iş dünyasına hazırlandığı sosyal alanlar oluşturmak istiyoruz. Bu tesisimiz, iş hayatına öncelikle gençleri koyduğumuz; atölye çalışmalarında bulunacakları, girişimcilik kültürünü aşıladığımız bir tesis olacak. İş dünyasının da eğitim, toplantı ve mülakatlarını yapabileceği Kampüs Mersin Projesi ile işgücü piyasasının tüm taraflarını buluşturarak, gençleri yeni bir dünyaya hazırlayacağız." Öğrenciler tecrübelerden faydalanıyor

Toros Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Rojina Demir, zirvenin, öğrenci paydaşların buluştuğu bir etkinlik olduğunu belirterek, "Bu şekilde hem iş ağı geliştirme, hem de eğitim konusunda büyüklerimizden ve yetkin kişilerden aldığımız bilgiler sayesinde geleceğimizi şekillendiriyoruz" diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Şakir Akbay da bu tarz etkinliklerin, kendilerini firmalara tanıtabilme açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü öğrencisi Deniz Yılmaz Uçar ise yeni neslin teknoloji çağında doğduğunu ve gelişmelere kolay ayak uydurduğunu ifade ederek, bu tip zirvelerin kendileri için faydalı olduğunu kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

TBB Seçimini Gaziantep’te Cumhur ittifakı kazandı.

2024-05-22 18:58 - Siyaset

Gaziantep’te okulda helyum gazlı balon patladı, yaralılar var.

2024-05-23 17:56 - Asayiş

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gaziantep’e süpriz ziyaret!..

2024-05-18 13:43 - Siyaset

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (23.05.2024)Perşembe

2024-05-22 17:15 - Elektrik ve Su

Belediye’nin Aldığı Karar Çok Tartışılır

2024-05-20 23:28 - Gündem

Konukoğlu, Genç iş insanları olarak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz

2024-05-19 00:34 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

2024-05-20 10:15 - Gündem

Gaziantep’te komşuların kavgasında kan aktı.

2024-05-19 14:55 - Asayiş

Gürban’dan Şehit Aileleri Maaşı İçin Önemli Çağrı!..

2024-05-22 11:15 - Siyaset

Ankara Barak havasına doyacak!..

2024-05-23 00:21 - Kültür

İlgili Haberler

Gök bilim meraklıları, ayın ilk dördün evresini gözlemledi

10:39 - Teknoloji

Teknoloji tutkunları, yapay zekaya tek tuşla ulaşabilecek

16:54 - Teknoloji

Bilim Yunusemre Robot Şenliği’nde ilgi odağı oldu

14:22 - Teknoloji

Yapay zeka ile pamuk verimini artıracak buluşa patent

13:28 - Teknoloji

Yapay zekada etik ve doğru kullanıma dikkat çekildi

09:02 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Gaziantep Hava Durumu (16/06/2014)Pazartesi

06:00 - Gündem

Sen Rodos’ta kapıda vizeye 'yoğunluk' engeli

22:51 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca, kurban kesimi sırasında 16 bin kişinin yaralandığını açıkladı

21:47 - Gündem

SON DAKİKA: SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine son hesap! En düşük emekli maaşı için alınan karar ortaya çıktı: ‘Asgari ücretin altında olması aykırı değil'

20:43 - Ekonomi

Erken emeklilik 1991 1994 1998 2008 SGK girişine erken emeklilik tablosu geldi! Erkek-Kadın prim gün yaş hesabı...

20:31 - Ekonomi