Gürban’dan Şehit Aileleri Maaşı İçin Önemli Çağrı!..

İYİ Parti Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Türk Ticaret Kanunu ve bazı kaununlarda yapılacak kanun değişikliği görüşmelerinde söz alarak, vatandaşın esas probleminin anayasa mı olduğunu belirleyerek, “Anayasa mı yiyeceğiz”diyerek ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

Siyaset - 4 hafta önce

Gürban, İYİ Parti adına yaptığı konuşmasında, 

“Milletin sesi olma görevini yerine getirmek için bugün milletimizin esas problemlerini dile getireceğim. Buradan sizlere sormak istiyorum: Vatandaşımızın şu an en önemli sorunu anayasa mı? Anayasa mı yiyeceğiz?”diye sordu.

Önceden meclis kürsüsünde "İnsanlarımız geçinemiyor." denildiğini kaydeden Gürban, “Gelinen noktada, bugün insanlarımız karnını doyuramıyor, bugün insanlarımız barınamıyor, bugün anneler çocuklarının beslenme çantasına yemek koyamıyor, bugün babalar bayramda dahi çocuklarına kıyafet alamıyor. Bırakın kıyafet almayı, çocuklarının karnı aç yatağa giriyor. Hatırlarsanız, Sayın Cumhurbaşkanı "Aç kalan var mı Allah aşkına?" demişti. Ben de sormak istiyorum: Hiç aç kalan yok mu Allah aşkına?”diye konuştu.

- Şehit ailelerinin maaşı en düşük memur maaşı kadar olmalı.

Türkiye’de çok ağır ekonomik şartların yaşandığı ifade eden Gürban, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ülkemizde şehit ailelerimizin aldığı maaş yaklaşık 12 bin TL'dir. Şehitlerimizin anne-babası başımızın tacı, eş ve çocukları en değerli emanetimizdir. Şehit ailelerimizi kendi ailelerimiz gibi kabul edip açlık sınırı altındaki maaşlarını en düşük memur maaşı düzeyine getirmeliyiz.

- 74 yaşında bir eğitimci çalışmak zorunda mı!..

Hepimizin malumu, iki hafta önce Irak uyruklu bir kişi tarafından okul müdürümüz katledildi. Okul müdürümüze Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.

Bu vahim olayın iki yönü var. Birinci yönü; soru önergesiyle Sayın İçişleri Bakanımıza sordum, huzurlarınızda tekrar soruyorum: Iraklı şahsın taksirle yaralama ve 6136 sayılı Kanun'dan suçları bulunmasına rağmen Türk vatandaşlığı verilmiş midir? Eğer vatandaşlık verilmemişse ülkemizde bu şahsın bulunma statüsü nedir? Iraklı şahsın, kendisinin ve yakınlarının ev ve iş yerlerinde arama yapılmış mıdır? Silahı nasıl temin etmiştir? Oturma izni verilen yabancıların suç kayıtlarına ilişkin tahkikat yapılmakta mıdır? Bu sorularıma şahsım ve kamuoyu vicdanı olarak ivedilikle cevap bekliyorum.

Hadisenin diğer yönü ise, 74 yaşındaki bir eğitimciyi çalışmak zorunda bıraktığınız gerçeğidir. Esasında bu durum ülkemizin acı gerçeğidir. Memurlarımız emekli olamıyor. Örneğin, bir öğretmen emekli olduğunda maaşı yaklaşık yarısından daha fazla kesintiye uğruyor. Hâlihazırda maaşıyla bile geçinemeyen memur emekli maaşıyla nasıl geçinecek? Emekli olunsa bile ikinci bir iş yapılmak zorunda kalınıyor. Son zamanlarda yaş haddinden emekli olanların sayısında da artış görülmektedir. Ayrıca, alınan emekli ikramiyeleriyle önceden ev, yazlık alınabiliyordu. Bugün ise, bir öğretmen emekli olmak isterse yaklaşık 600-700 bin lira arasında ikramiye almaktadır. Bugün bir çocuğun düğün masrafı ortalama 1 milyon TL'ye yaklaşmış durumdadır.

- Gençler mutlu değil!..

İktidar olarak kime umut oluyorsunuz, kime ümit oluyorsunuz? Emekli perişan, memurun hâli içler acısı, işçimizin alın terinin karşılığı yok, esnaf siftahsız kepenk kapatıyor, çiftçiyi zaten yıllardır bitirdiniz; gençlerimiz yabancı ülkelere gidebilmek için vize kuyruğunda, üniversiteli işsiz ordularımız oluştu, pırıl pırıl vatan evlatları bunu hak etmiyor, istihdam yaratamıyorsunuz, binbir emekle üniversite bitiren gençlerimizin umudunu mülakat sarmalıyla kuşatıyorsunuz. Yetmedi mi gençlerimizin hayallerini çalmanız? Ne yapacak bu gençler? Bakanın iki dudağının arasına mı bakacak? Bunun için mi okudular? Anneler babalar yıllarca boşuna mı zahmet çekti. Bir bakanın mülakat inadı yüzünden... Ayrıca bir not da bırakmak istiyorum. Bakan Bey mülakat konularında çok mahirdir. Eğitim camiası müsteşarlık yıllarından kendisini çok iyi tanır, özellikle yönetici atamalarında yapmış olduklarını çok iyi bilir. İstisnai durumlar haricinde hemen hemen bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi eğitim yöneticilerini görevden aldığı dün gibi aklımızda. Kendisi yaptıklarını unutsa da biz unutmadık. Kendisi "Liyakat mı mülakat mı?" sorusuna hep mülakat cevabını vermiştir. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz, mülakatın olduğu yerde adalet sağlanmaz.

Haftanın Öne Çıkanları

Her satırı dehşet! Araç lastiğiyle yakmışlar: Cinayeti eski eşin acele evliliği çözdü

2024-05-17 15:28 - Asayiş

Gaziantep yolu savaş alanına döndü

2024-05-16 11:08 - Asayiş

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gaziantep’e süpriz ziyaret!..

2024-05-18 13:43 - Siyaset

Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi

2024-05-16 10:02 - Yeme İçme

Kütahya’da "Ailemiz istikbalimiz" yürüyüşü

2024-05-15 13:09 - Siyaset

Belediye’nin Aldığı Karar Çok Tartışılır

2024-05-20 23:28 - Gündem

İslahiye'de köy tipi afet konutları teslim ediliyor

2024-05-16 16:02 - Gündem

Konukoğlu, Genç iş insanları olarak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz

2024-05-19 00:34 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

2024-05-20 10:15 - Gündem

Gaziantep’te açıklanan kurban fiyatları geçerli mi?

2024-05-16 14:20 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Ukrayna Konferansı aile fotoğrafı çekimine katıldı

23:16 - Siyaset

Zelenskiy ile Harris görüşmesinde 1,5 milyar dolarlık yardım anlaşması

21:56 - Siyaset

AK Parti Bursa teşkilatı bayramlaştı

21:21 - Siyaset

Kasapoğlu’ndan Kurban Bayramı’nda birlik beraberlik vurgusu

19:46 - Siyaset

Milletvekili Ölmeztoprak Battalgazi’de vatandaşlarla bir araya geldi

19:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep FK'da kombineler satışta

21:09 - Spor

Kurallara uymayan sürücülere ceza

21:01 - Asayiş

Gaziantep'te Kurban Bayramı yoğunluğu nedeniyle geçici sağlık istasyonları kuruldu

20:22 - Sağlık

Kadın temalı öğrenci kongresi gerçekleştirildi

20:20 - Eğitim

İslahiye'de afetzedeler Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek

17:13 - Gündem