Mersin'de orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor: 110 ev boşaltıldı

Son dakika haberi... Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Gündem - 2 yıl önce

SON DAKİKA HABERİ: Mersin'in Gülnar ilçesinde Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava araçları ve yer ekipleri sevk edildi.

AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

AFAD, Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden yangın söndürme çalışmalarında 11 uçak, 29 helikopter, 138 arasöz, 712 personel, 15 dozer ve 15 TOMA'nın görev yaptığını açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Mersin ilimizin Gülnar ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları, Mersin Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle sürdürülüyor. Yangından etkilenen 6 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor." denildi.

KARA KUVVETLERİNE BAĞLI HELİKOPTERLER DESTEK SAĞLIYOR!

Milli Savunma Bakanlığı, "Mersin’in Gülnar ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ile destek sağlamaya devam ediyoruz." paylaşımında bulundu.

4 İLDEN DESTEK GELDİ

Kuvvetli rüzgarın etkili olduğu bölgede, Adana, Antalya, Karaman ve Konya'dan ekipler ile uçak ve helikopterler de yangına müdahaleye destek veriyor.

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangına 11 uçak, 29 helikopter, 138 arazöz ve 850 personelle müdahale ediliyor.

ARAZÖZ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ!

Öte yandan, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir arazöz Delikaya Mahallesi'nde şarampole devrildi. Kazada yara almayan arazöz sürücüsü kendi imkanıyla araçtan çıktı.

TEDBIREN 110 EV TAHLİYE EDİLDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan "Rüzgar hızını biraz kesmiş durumda. Yangına müdahale devam ediyor. Can kaybımız yok 110 hane tamamen tahliye edildi." dedi.

Ünüvar, yangına müdahalenin devam ettiğini belirterek, "Şiddetli rüzgara rağmen 4-5 uçak müdahale ediyor. Sıkıntı yaşayabilecek vatandaşlarımızın tahliyesiyle ilgili çalışmalar devam etmekte. Allah'ın izniyle yangını söndüreceğiz." diye konuştu.

Yangın nedeniyle bölgedeki 30 ev tedbiren boşaltıldı. Evlerinden tahliye edilen vatandaşlar için Gülnar'daki iki lise barınma yeri olarak hazırlandı.

Jandarma ekiplerinin de bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

YANGIN NEDENİYLE MERSİN-ANTALYA D-400 KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir arazöz Delikaya Mahallesi'nde şarampole devrildi. Kazada yara almayan arazöz sürücüsü kendi imkanıyla araçtan çıktı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangın bölgesinde incelemede bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde çıkan yangına ekiplerin hızlı şekilde müdahaleye başladığını söyledi.

Rüzgarın da etkisiyle yangının kısmen yerleşim alanlarına doğru yayılma eğilimi gösterdiğini aktaran Pehlivan, şunları kaydetti:

"Öncelikle şunu ifade edeyim; çok şükür insan, can kaybımız yok. Tedbiren mahallelerimize yakın 110 haneden 450 vatandaşımızı tahliye ettik. Yangın oralara yaklaşmadan bu tedbiri aldığımız için onlarla ilgili herhangi bir sağlık problemi ve benzeri problem yaşamadık. Evlerde de hanelerde de şu an itibarıyla bir problem yok. Sadece ormanlık alan içinde metruk bir binanın yandığını arkadaşlar tespit ettiler. İçinde canlının bulunmadığı, yaşam alanı olmayan metruk bir binaydı."

Pehlivan, yangına müdahale eden ekiplerin sayısıyla ilgili bilgi vererek, tedbiren evlerinden tahliye edilen vatandaşların toplanma yerlerinin sağlandığını aktardı.

Bu vatandaşların iaşelerinin karşılanacağı noktalara taşındıklarını da dile getiren Pehlivan, "Akşam saatlerinde eğer evlerine dönme noktasında risk devam ederse barınmalarıyla ilgiyi de Gülnar merkezde pansiyonlarımız 460 kişi kapasiteli, onlar da hazır hale getirildi. Onunla ilgili de tedbirleri almış durumdayız." diye konuştu.

"TESİSLERDE HERHANGİ BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Pehlivan, rüzgarın hızının biraz kesildiğini, mücadelenin yoğun şekilde devam ettiğini ancak yangın için henüz "kontrol altına aldık" ifadesini kullanamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Havadan, karadan bütün ekiplerimiz müdahalelerini gerçekleştiriyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde söndürmeyi başarırız. Çalışmalar bu noktada devam ediyor. Şu an itibarıyla mahallelerimizde, hanelerimizde, buradaki tesislerde herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. İlk etapta oralara yönelik tedbirler alınmıştı, alınmaya da devam ediyor. Daha çok şu anda kuzeydoğu istikametinde bir yayılım söz konusu. Ona da gerekli müdahaleler yapılıyor."

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız ve Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da yangın bölgesinde incelemede bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te iş adamının şok intiharı!

2022-09-01 13:14 - Asayiş

Ünlü oyucu Burcu Binici, rapçi Tankurt Manas'la evlendi

2022-09-02 15:45 - Magazin

Gaziantep OSB’de patlama: 2 ölü

2022-09-06 14:32 - Asayiş

Gamze Erçel: Kardeşim sayesinde ünlü oldum

2022-09-06 13:46 - Siyaset

Başkan Kurt, Çelik ve Yüksel Ailelerinin Mutluluğuna ortak oldu.

2022-09-04 10:18 - Yaşam

Gaziantep'te dehşete düşüren olay: 2 ölü

2022-09-07 22:16 - Asayiş

Ferdi Tayfur son haliyle hayranlarıyla şoke etti

2022-09-05 11:59 - Siyaset

19 yıllık evlilik bitti! Ebru Cündübeyoğlu ile Güçlü Mete boşandı

2022-09-07 17:00 - Siyaset

Ömer Tuğrul İnançer’in sevenleri Pir Nurettin Cerrahi Tekkesinde toplandı

2022-09-04 15:42 - Gündem

Ömer Tuğrul İnançer'in sevenleri, Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'ne geldi

2022-09-04 14:36 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı

04:03 - Gündem

Tunceli Valiliği’nden çocuklara özel pizza ve palyaço eğlencesi

00:16 - Gündem

Kendisinden 2 gündür haber alınamayan çoban için ekipler seferber oldu

23:06 - Gündem

Vali Koç: "Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum"

22:46 - Gündem

Kilis’te kurbanlıklar sepetli motosikletlerle taşındı

22:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 6 ölü, 2 yaralı

02:48 - Asayiş

Gaziantep FK'da kombineler satışta

21:09 - Spor

Kurallara uymayan sürücülere ceza

21:01 - Asayiş

Gaziantep'te Kurban Bayramı yoğunluğu nedeniyle geçici sağlık istasyonları kuruldu

20:22 - Sağlık

Kadın temalı öğrenci kongresi gerçekleştirildi

20:20 - Eğitim