Ankara yolunun alternatifi, köprülerle şekilleniyor

Ankara-izmir karayolunun güneyinde alternatif güzergah oluşturmak hedefiyle daha önce değirmenönü-karapınar ile kaplıkaya köprüsünü tamamlayarak hizmete açan bursa büyükşehir belediyesi, şimdi de otosansit ile değirmenönü mahallelerini birbirine bağlayan balıklıdere köprüsü’nün temelini attı.

Yaşam - 2 yıl önce

Ankara-İzmir karayolunun güneyinde alternatif güzergah oluşturmak hedefiyle daha önce Değirmenönü-Karapınar ile Kaplıkaya Köprüsünü tamamlayarak hizmete açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Otosansit ile Değirmenönü mahallelerini birbirine bağlayan Balıklıdere Köprüsü’nün temelini attı.

Bursa’da ulaşım sorununa köklü çözümler üretmek amacıyla raylı sistemler, yeni yollar, akıllı kavşaklar ve toplu ulaşım gibi pek çok yatırımı hizmete sokan Büyükşehir Belediyesi, yeni köprülerle de ulaşıma nefes aldırıyor. Özellikle Ankara-İzmir karayolunu yüklerinden arındırmak için alternatif güzergahlar oluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yolun güneyinde Kaplıkaya ile Kestel arasında yeni bir güzergah oluşturuyor. Bu güzergah üzerinde, daha önce Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini köprü ile birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Siteler ile Bağlaraltı mahallelerinin bağlantısı için de Kaplıkaya Köprüsü’nü tamamlayıp ulaşıma açmıştı. Bu rotanın en doğusunda yer alan ve Otosansit ile Değirmenöne mahallelerini birbirinden ayıran Balıklıdere üzerine yapılacak köprünün de temeli törenle atıldı. Toplam 120 metre uzunluğunda, 2 şerit geliş-2 şerit gidiş olarak projelendirilen köprünün temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ve Refik Özen ile AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Yavuz da katıldı.

“Bursa sevdamız”

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın son 40-50 yılda aldığı yoğun göçlerle hormonlu şekilde büyüdüğünü hatırlattı. Ulaşım, alt yapı, konut ve şehirleşme gibi konuların sürekli Bursa’nın gündeminde olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş “Yıldırım ilçesindeki Cumalıkızık ve Değirmenönü mahalleleri arasında yer alan Balıklıdere üzerinde yol geçişi bulunmaması ve arazinin sarp olması nedeniyle, iki mahalle arasındaki geçiş Ankara-İzmir Yolu üzerinden sağlanıyor. Bu da yol üzerinde trafik sıkışıklığına neden oluyor. Bu sebeple iki mahalleyi birbirine bağlamak amacıyla; 20.60 metre genişliğinde, 2 gidiş-2 geliş olmak üzere 4 şeritli, 120 metre uzunluğunda, 4 açıklıklı köprü inşa edeceğiz. 4 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Birileri gibi ‘Gelirimiz azaldı, iş yapamıyoruz’ demiyoruz. Devletimize ve milletimize güveniyoruz. Ayrıca BUSKİ marifetiyle Yiğitler, Şirinevler ve Değirmenönü mahallelerinde dere ıslahı çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmayla Balıklıdere’nin yatağı düzenlenecek, dere yatağı kıyısında oluşacak su taşkınları engellenecek. Burada park, yürüyüş yolu ve dinlenme alanları oluşturulacak. Burayı halkımızın kullanabileceği alanlar hâline dönüştüreceğiz. Bursa, sevdamız ve rüyamızdır. Balıklıdere Köprüsü ile çevre düzenlemesinin Bursa’mız ve Yıldırım ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Refik Özen ise ülkeye ve şehre, ilçelere yönelik sevdalarının bulunduğunu söyledi. 20 yıldır hem yerel hem de genelde birilerinin hayal edemediği işlere imza attıklarını belirten Özen, Bursa’nın tüm meselelerini vatandaşın beklentileri doğrultusunda çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Özen, yapılan yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bursa Milletvekili Müfit Aydın da yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti. Bursa’nın ihtiyacına yönelik hizmetlerin halkın ayağına götürüldüğünü anlatan Aydın, hizmeti en iyi şekilde yapmaktan başka arzularının bulunmadığını dile getirdi.

Yiğitler Mahalle Muhtarı Ferhat Sarman ise bölge halkının önemli bir sıkıntısını çözecek olan yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Başkan Aktaş ve beraberindekiler tarafından köprü temelinin ilk harcı atıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Son seçim anketinde oranlar açıklandı: İşte parti parti sonuçlar

2022-10-17 13:03 - Siyaset

KKTC Meclis Başkanı Töre, Kıbrıs gazileriyle buluştu

2022-10-14 16:35 - Gündem

Amerika’dan OBA Makarnaya yatırım daveti.

2022-10-14 15:43 - Ekonomi

GSO'da yeni meclis üyeleri belli oldu. İşte tam liste

2022-10-15 18:17 - Ekonomi

TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi yayınlandı! İşte il il arsa ve iş yeri yapılacak yerler...

2022-10-10 17:44 - Gündem

“Türkiye’nin anahtar partisi biziz!..”

2022-10-13 17:42 - Siyaset

Türkan Altun – Avukat Mehmet Altun Anadolu Lisesi Açılışı

2022-10-14 17:37 - Eğitim

Müge Anlı'daki kan donduran itirafla tüm Gaziantep ve Türkiye ayağa kalktı! Küçük Meryem'in Katili Kim Anne Melisa mı, Yoksa Melisa'nın Sevgilisi Recep Aldemir mi? Recep Aldemir'den ŞOK İTİRAF 'Melisa'nın, kızını ?

2022-10-12 16:04 - Asayiş

Gaziantep’te Madde bağımlısının Kalbinden bıçakladığı bir Haftalık baba kurtarılamadı.

2022-10-13 17:00 - Asayiş

Merinos’tan 200 milyon dolarlık polyester cipsi yatırımı

2022-10-10 22:14 - Ekonomi

İlgili Haberler

Değirmendere Mahallesi yeni yollarına kavuşuyor

18:03 - Yaşam

Kuşadası’nda mezarlıklar bayram ziyaretine hazır

17:46 - Yaşam

Dulkadiroğlu Belediyesi’nden asfalt atağı

17:20 - Yaşam

Başkan Toptaş; “Konforlu yollarla Onikişubat’ımızın yaşam kalitesini artırıyoruz”

17:21 - Yaşam

Başkan Karaca, “Vatandaş memnuniyetimiz öncelik olacak”

17:23 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep ile Venezuela’nın La Guaira eyaleti kardeş şehir oluyor

18:28 - Siyaset

Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesi sıkı denetimler sürüyor

15:12 - Gündem

Gaziantep'te babasını öldüren kız tahliye edildi

14:24 - Gündem

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı’dan Kurban Bayramı mesajı

13:28 - Gündem

Saç ektirmek için gittiği hastaneden cenazesi çıktı

13:15 - Asayiş