Spor

Paralimpik Halterci Besra Duman Avrupa Şampiyonu Oldu

23 yaşındaki Besra Duman, hocasının tavsiyesiyle başladığı para halterde Avrupa şampiyonu oldu ve Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Hedefi ise olimpiyatlarda ilk 3'e girmek ve altın madalya kazanmak.

Paralimpik Halterci Besra Duman Avrupa Şampiyonu Oldu
30-03-2024 11:09

Konya'da yaşayan ve aslen Şanlıurfalı olan 23 yaşındaki milli sporcu Besra Duman, doğuştan boyu kısa olmasına rağmen, kendisinin iki katı kilodaki ağırlıkları kaldırabiliyor. 12 yıldır para halter sporu ile uğraşan Besra, uluslararası turnuvalarda birçok başarı elde etti. Son olarak Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda altın madalya kazanarak 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Besra Duman, olimpiyatlarda hedefinin ilk 3'e girmek olduğunu belirterek, "Altın madalyayı da alabilirsem çok mutlu olacağım. Elimden geleni yapacağım" dedi. Spora başlamadan önce tarlada çalışan Duman, spora başlamasının hayatını değiştirdiğini belirterek, gençlere ve engellilere spor yapmalarını önerdi.

Dubai ve Mısır'da aldığı başarılarla adından söz ettiren Besra Duman, olimpiyatlar için heyecanlı ve hazır olduğunu ifade ederek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

Gençlere ve engellilere de spor yapmaları ve dışarı çıkmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Duman, sporun hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER