Siyaset

Öztrak'tan İmamoğlu sorusuna yanıt: CHP bir çadır partisi değildir

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün yapılan MYK toplantısında kongreler sürecinin başlatılmasına karar verildiğini açıkladı. Öztrak, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yaşandığı iddia edilen gerilim hakkındaki soruyu da yanıtladı.

Öztrak'tan İmamoğlu sorusuna yanıt: CHP bir çadır partisi değildir
06-06-2023 18:27

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

KONGRE TAKVİMİ BUGÜN BAŞLATILDI

Öztark, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarına göre istifa etmeyi düşünüyor mu? Kılıçdaroğlu'yla Ekrem İmamoğlu arasında koltuk savaşı yaşandığı iddia ediliyor. Kurultay tarihi netleşti mi?" sorularına şu yanıtı verdi:

"CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada gerçekten eşine az rastlanır bir maziye sahip olan asırlık bir partidir. Yerleşik usullere sahiptir ve bu partide kimse tek başına aklına estiği gibi karar alamaz. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır. Bizi başka partilerle karıştırmayın. Genel Başkanımız, büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarıyla, partimizin il ve ilçe başkanlarıyla, örgütümüzün kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla, tüm seçilmişlerimizle, örgütümüzle sorunlar, meseleler hakkında istişarelerde bulunur. Bu istişarelerden farklı sonuçlar çıkarmaya çalışmamak gerekir. Bugün kongreler takvimini başlatma kararını aldık. Yasal asgari süreler dikkate alınarak bu takvimi en hızlı şekilde tamamlayacağız."

Bomba kulis: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile toplantı sonrası gelen telefonla şok olduBomba kulis: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile toplantı sonrası gelen telefonla şok oldu

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Sadece İzmir olsaydı Kılıçdaroğlu kazanırdıCHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Sadece İzmir olsaydı Kılıçdaroğlu kazanırdı

Haber7'ye özel açıklama! Kılıçdaroğlu bırakmazsa işte CHP'lilerin yapacağı hamle!Haber7'ye özel açıklama! Kılıçdaroğlu bırakmazsa işte CHP'lilerin yapacağı hamle!

"CHP'ye oy veren ya da Millet İttifakı'na bu seçimlerde oy veren seçmenlerle CHP arasında bir kopukluk, küskünlük olduğuna yönelik genel bir izlenim var. Bu kopukluğu gidermeye yönelik CHP'nin atacağı bir adım olacak mı?" sorusu üzerine Öztrak, "Kongreler takvimimizi, yani parti örgütlerinin yenilenme takvimini başlattık. Kimsenin karamsar olmasına gerek yok. Çünkü sonuç itibarıyla baktığınız zaman 25 milyon seçmen, yani Türkiye'deki her iki seçmenden biri Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermiş, muhalefete oy vermiş. Bu tabii ki oldukça önemli bir kazanım ve bu kazanımı muhafaza etmek zorundayız. Önümüzdeki seçimlerde hedefe ulaşamamanın getirdiği sıkıntıları hızla aşabileceğimizi düşünüyorum" cevabını verdi.

"CHP olarak öz eleştiriniz nedir?" sorusuna karşılık Öztrak, "Öz eleştiri ve buna dair tespitler süreci devam ediyor. Hatta geçen gün Parti Meclisimizde bunun detaylı bir şekilde sürdürülmesi konusunda da karar aldık ve bununla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bunu önümüzdeki dönemde daha detaylı bir şekilde açıklama imkanını bulacağımızı düşünüyorum. Ama ilk tespitlerimiz çerçevesinde gerekenleri yapmaya başladık" diye konuştu.

Kongrenin ne zaman olacağına ilişkin bir soruya da Öztrak, "Mevzuattaki asgari sürelere uyarak en hızlı şekilde kongreler takvimimizi tamamlayacağız. Yani bu ekim olur, ekim ortası olur. Bakalım ona göre hızla yöneteceğiz ama yolda yürürken bir bakalım" yanıtını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER