Dünya

İsrail'in Batı Şeria'da Devlet Arazi Gasbı

FKÖ yetkilisi Müeyyed Şaban, İsrail'in Batı Şeria topraklarında 30 yılın en büyük toprak gasbını gerçekleştirdiğini açıkladı.

İsrail'in Batı Şeria'da Devlet Arazi Gasbı
23-03-2024 02:44

Ramallah Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Müeyyed Şaban, Batı Şeria topraklarında yaşanan toprak gasbı hakkında yazılı açıklama yaptı. Şaban, İsrail'in 2024 yılında devlet arazisi olduğu gerekçesiyle 10 bin 640 dönüm araziye el koyduğunu belirtti.

Bu araziler arasında Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye ve Ebu Dis beldeleri ile Batı Şeria'nın kuzeyindeki Ürdün Vadisi (Ağvar) bölgesinin bulunduğunu ifade etti.

Şaban, İsrail hükümetinin çeşitli gerekçelerle Filistin topraklarının kontrolünü ele geçirme planlarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "devlet arazisi ilanları"nın mevcut Yahudi yerleşim birimlerini birbirine bağlayarak Filistin köylerini birbirinden koparmayı amaçladığını dile getirdi.

İsrail'in Ürdün Vadisi bölgesindeki 8 bin dönüm araziye el koyduğu ve bu araziyi yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri inşası için kullanacağı belirtilmişti.Şaban, İsrail'in Batı Şeria'da gerçekleştirdiği toprak gasbının endişe verici boyutlara ulaştığını ve uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER