Sağlık

HHDD Başkanı Bayram’dan önemli uyarı “Bazı branşlarda uzman hekim bulamayacağız.”

Kısa adı HHDD olan Hekimlere Hukuksal Dayanışma Derneği Başkanı Av. Cengiz Bayram, birçok hekimin mesleği bırakmak istediğini, birçoğunun ise yurt dışına gitmek ve mesleğe orada devam etmek için yollar aradığını ifade ederek “Bu kapsamdaki bir diğer tehlike ise cerrahi branşlarda uzmanlaşma istek ve eğiliminin hızla azalmaya başlamış olmasıdır. “dedi.

HHDD Başkanı Bayram’dan önemli uyarı “Bazı branşlarda uzman hekim bulamayacağız.”
16-07-2022 15:32
16-07-2022 17:05
GAZİANTEP
Başkan Av. Cengiz Bayram yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti; “Özellikle son yıllarda, sağlık hizmeti sunumunda önemli yeri olan hekimler ekonomik, sosyal ve hukuki anlamda birçok sıkıntı yaşamaktadır. Bu sıkıntılar; birçok hekimin mesleği bırakmasına, birçoğunun yurt dışına gitmek ve mesleğe orada devam etmek için yollar aramasına yol açmaktadır. Bu kapsamdaki bir diğer tehlike ise cerrahi branşlarda uzmanlaşma istek ve eğiliminin hızla azalmaya başlamış olmasıdır. Öyle ki bu gidişle bazı branşlarda uzman hekim bulunamaması söz konusu olacak, bu da toplum sağlığı açısından ciddi ölçüde risk oluşturacaktır.
Bizler, ülkemizin sağlık gücü ve geleceğinin emaneti ve teminatı olan hekimlerimize hukuksal destek vererek var olan sorunların çözümüne az da olsa katkı sağlamak amacıyla yola çıktık. Mesleki faaliyetleri nedeniyle idare ile yargı ile şiddet ile özlük hakları ile ilgili sorunlar yaşayan hekimlerimizin yalnız olmadığını hissettirmek istiyoruz. Değerli hekimlerimizi emekleri karşısında saygıyla eğiliyoruz."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER