Gündem

Geri Dönüşüm Temalı Defile Diyarbakır'da Büyük İlgi Gördü

Diyarbakır'da geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen defile büyük ilgi gördü. Sıfır atık projesi kapsamında yapılan defilede atık malzemelerden tasarlanan gelinlikler ve renkli kıyafetler sergilendi.

Geri Dönüşüm Temalı Defile Diyarbakır'da Büyük İlgi Gördü
28-03-2024 11:54

Diyarbakır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında, geri dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Kentteki bir gelinlik tasarımı ve üretim firması, "Sıfır atıkta biz de varız" sloganıyla 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında atık malzemelerden hazırladığı gelinlikler ve kıyafetlerle bir defile düzenledi.

Defilede mankenler, plastik poşet, sıva filesi, ip, kağıt ve takvim yaprakları gibi atık malzemelerden tasarlanan gelinlikler ve renkli kıyafetleri sergiledi.

Mankenlerden Sena Selen Bener, atık malzemelerden yapılan kıyafetleri giyerek podyuma çıkmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve projenin önemine vurgu yaptı. Firmanın sahibi Mehmet Kaymak da geri dönüşüm tesisinde düzenlenen defile ile Sıfır Atık Projesi'ne destek olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Tesis sorumlusu Zülfiye Algur ise sahadan toplanan atık malzemelerin geri dönüşüm sürecinden bahsederek, defileye ev sahipliği yapmanın anlamlı olduğunu dile getirdi. Geri dönüşüm temalı defile, Diyarbakır'da büyük ilgi görürken, Sıfır Atık Projesi'nin önemi bir kez daha vurgulandı. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER