Spor

Geldiğimde 13 puanın yeteceğini düşünüyordum

Pazar günü oynanacak zorlu Pendikspor maçı öncesi Gaziantep FK teknik direktörü Selçuk İnan, önemli açıklamalarda bulund

Geldiğimde 13 puanın yeteceğini düşünüyordum
23-05-2024 09:46
23-05-2024 09:49
GAZİANTEP

TRT Spor'da Yasin Dallı'nın soruları yanıtlayan Gaziantep Futbol Kulübü teknik direktörü Selçuk İnan, ligde son hafta oynayacakları Pendikspor maçının önemine değinirken şu ana kadar 13 puan topladıklarını ancak son haftaya hala sıkıntıları girdiklerini söyledi. Geldiklerinde 13 puanın kendilerine yetişeceğini düşündüğünü ancak alttaki rakiplerinin ekstra puanlar aldığını belirten İnan, ayrıca son olarak Karagümrük maçında kendilerine destek olan taraftarlara teşekkür etti. Genç teknik adam Alanya maçında oyundan çıkan Ertuğrul Ersoy'la ilgili düşüncelerini paylaşırken son olarak Euro 2024'de katılacak A Milli takıma da başarılar dileğinde bulundu.

BÖYLE BİR LİG HATIRLAMIYORUM

Gaziantep FK teknik direktörü Selçuk İnan; "Ben uzun zamandır böyle bir lig hatırlamıyorum. Şampiyonluk son haftaya kaldı, küme düşmenin 4-5 takımı ilgilendiren ve son haftaya kalan bir an hatırlamıyorum. UEFA içinde keza öyle. Bizim tarafımızdan baktığınızda çok stresli, sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Ama bir futbolsever olarak baktığınızda ise bundan çok keyif alıyorum, zevk alıyorum. Bütün takımların hepsinin işin içinde olması  seyir zevkini yükseltiyor ve her maç bir final. Ben 9 hafta önce geldim Gaziantep'e oyuncularımızla konuşurken hep her hafta final, her hafta final diye, diye son haftaya geldik. En son takımla toplantı yaptığımda da bunu belirttim. Sizden özür dilerim her maça sizi final olarak hazırlıyoruz ama malesef öyle, gerçekten öyle oldu."

FUTBOLSEVER OLARAK MUTLUYUM

İnan. sözlerine şöyle devam etti; "Her maçımız finaldi, son finale kaldık ve inşallah son maçta da en az bir puan alıp diğer maçları beklemeksizin ligde kalmayı garantiliyoruz. Ama ilk sorduğunuz soruya gelecek olursak bir futbol sever olarak işin bu noktaya geldiği için çok mutluyum seyir zevki için ama Gaziantep FK teknik direktörü olarakta bu şekilde girmek stresli, heyecanlı ama aynı zamanda da avantajlı da olduğumuz içindez bir yerde mutluyum."

ŞEHİR İLE TAKIM ARASINDAKİ KOPUKLUK BENİ ÜZMÜŞTÜ

Geldiği zamanlarda takım ile şehir arasındaki küslük gördüğünü ve bunun kendisini üzdüğünü belirten İnan, "Öncelikle şehir adına çok mutluyum. Buraya geldiğimde ilk röportajımda şehrin takımla bu kadar kopuk olması, küs olması beni biraz üzmüştü. Çünkü futbolculuk zamanımda, Gaziantep'e gelmek, Gaziantep'te oynamak hiç bir zaman kolay olmadı. Gaziantep'te maç kazanmak, o seyircinin, o taraftarın önünde maç yapmak ve 3 puan almak çok zordu."

BÜTÜN ŞEHİRİN KENETLENMESİ BENİ MUTLU ETTİ

İnan; "Aslında bunu tekrar kazanmanın peşine düştüm ben. Özellikle de son maçımızda şehrin bir bütün olarak kenetlenmesi, neredeyse stadyumu tamamen doldurmaları beni çok mutlu etmişti. Onlarında varlığıyla, desteğiyle bir yere kadar getirdik takımı. O yüzden ben onların adına da çok mutluyum. Bu desteklerinden dolayı da huzurlarınızda taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Özellikle son haftalardaki destekleri ve takımlarına sahiplenmeleri açısından bizim için önemliydi."

GELDİĞİMİZDE 5 AYDIR KAZANAMAYAN TAKIM VARDI

Selçuk İnan, çok bir dönemde geldiklerini belirterek, "Şöyle bir şey söyleyeyim. Biz buraya gelmeden önce takımın özellikle iç sahada kazanma sıkıntısı vardı. Yaklaşık 5 aydır kazanamayan bir takım vardı. Bunu hemen tersine çevirmek takdir edersiniz ki çok kolay bir iş değil. Belki ufak, tefek dokunuşlarla oyun formasyonlarını değiştirerek müdahele etmeye çalıştık. Asıl kendi içimde olan, oyun felfesem olarak ilerde yapacağım teknik direktörlük açısından baktığımda evet rakip kaleye gitmek, daha fazla pozisyona girmek, gol atmak maçı kazanmak için önemli bir etkendir benim oyun felfesemde. Bunu oyuncularımıza bir şekilde aşılamaya çalıştım. Galip gelmek futbolun içindeki en güzel olaydır. Gol atarsanız, kazanırsınız."

ÖNE GEÇTİĞİMİZ 4 MAÇI KAZANAMADIĞIMIZ İÇİN ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM

Selçuk İnan, özellikle Trabzon, Rize ve Hatay maçlarında öne geçmelerine rağmen kazanamadıkları için üzüldüğünü belirterek, "Biz sizinde söylediğiniz gibi 4 tane maçımız, çok, çok iyi oynadığımız, çok fazla pozisyona girdiğimiz öne geçtiğimiz 4 maçı da kazanamadık. Bu takım üzerinde tabii ki psikolojik olarak bazı etkiler belirsede takım üzerinde son haftalarda bunu da kırmayı başardık. Öne geçtiğimiz maçları kazanmaya başladık. Ben çok geçmişle yaşaşan insanla olmadığımız için evet, Trabzon, Rize, Hakay bu maçlar beni çok üzmüştü. Önde olmamıza rağmen, çok pozisyona girmemimize rağmen maçları kazanamamıştık ama son dönemlerdeki galibiyetler seri açıkcası beni daha da mutlu etti. O yüzden takımımımla da gurur duyuyorum."

AŞAĞIDAKİ TAKIMLAR EKSTRA PUAN KAZANDI

İnan, ligdeki son durumlarını da değerlendirerek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Normalde hepimiz 13 puan aldık biz geldiğimiz beri. 13 puanın çok rahat ben yeteceğini düşünüyordum. Ama o kadar beklemediğimiz durumlar gelişti ki aşağıdaki takımlar ekstra puanla aldı, galibiyetler aldı. O yüzden de son haftaya kaldı. Tabii son hafta Pendik ile oynamak, Pendik önemli bir takım, önemli oyunculara sahip, başında da çok değer verdiğim, sevdiğim bir teknik direktör var. Onlarla bu maçı oynayacak olmak kolay değil tabii Her ne kadar küme düşmesi garanti olsa da kolay bir maç olmayacak. Oynanmamış maç kazanılmamış maçtır, puan alınmamış maçtır."

BİZ PUANIMIZI ALIP DİĞER MAÇLARA BAKMAYACAĞIZ

İnan; "Biz oraya gideceğiz, oynayacağız, inşallah oradan puan veya puanlar alacağız. Buna inanıyorum, takımıma çok güveniyorum. Benim için en önemli taraf Pendik maçında alacağımız bir puan yada 3 puan hiç bir maçı beklemeden bizi ligde tutacak bu çok önemli. Oyuncularımlada bunu konuştum. Finale çıkarsanız her şey sizin elinizdedir. Buda bir final sonuçta eğer puan veya puanlar alırsak diğer maçları beklemeksizin ligde kalacağız ve bu çok önemli olay bu bizim için. Kolay olmayacak ama Allah'ın izniyle altından kalkacağımızı düşünüyorum."

BENDE O OLAYLARI YAŞAYAN BİRİSİYİM

Alanya maçında Ertuğrul ile taraftar arasında yaşanan olaya da değinen İnan; "Alanya maçında Ertuğrul'u ben çıkarmadım o çıkmak istedi. Hayatım boyunca sahanın içinden gelmiş birisi olarak oyuncunun psikolojisini en iyi bilen birisi olarak onlara nasıl davranılacağını, gelecekte onlardan tekrar faydalanabileceğini en iyi bilenlerden biriyim. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim çok mütavazi olamam bu konuda. Çünkü o anları fazlasıyla yaşayan birisi olarak. Çünkü ülkemizde reaksiyonlar, duygusal yoğunluklar üst düzeyde olabiliyor."

ERTUĞRUL TÜRK FUTBOLU İÇİN ÖNEMLİ BİRİSİ

İnan; "Ertuğrul öyle bir olay yaşamıştı dolasıyla takım arkadaşlarının ona sahip çıkması kendi üzüntüsünü insanlara göstermesi çok doğal ama bu tür olaylarda hep oyuncunun yanında oldum ben. Ondan sonra oyundan çıkarmak istemiyordum ben ama kendisi faydalı olamayacağını söyledi çıktı. Ama onu çok çabuk bir şekilde taraftarlarla buluşturduk, onları barıştırdık çünkü Ertuğrul bizim izin önemli bir futbolcu, Türk futbolu içinde önemli bir oyuncu düzgün karakterli bir oyuncu onu çabucak takıma kazandırmak ve bize faydalı olduğunu görmek onun adına beni çok mutlu etti."

MİLLİ TAKIMA BAŞARILAR DİLİYORUM

Gaziantep FK teknik direktörü Selçuk İnan, sözlerini şöyle tamamladı; "Milli maçları fazlasıyla oynamış, A Milli takıma fazlasıyla hizmet etmiş birisi olarak kaptanlık yapmış birisi olarak çok heyecanlıyım, çok mutluyum. İnşallah orada bizim göğsümüzü kapartacaklar. Birazdan sonuçtan bağımsız konuşacağım, her zaman söylerim bilirsin. Oralarda olmak, o maçlara çıkmak ve ülkemizin bayrağını oralarda dalgalandırmakta çok önemli. Başlı, başına önemli bir olay. O yüzden gittikleri için, hak ettikleri için oyuncuları ve teknik ekibi kutluyorum. İnşallah orada da güzel sonuç alırlar, iyi oynarlar. Bizde orada olacağız, bende fırsat bulursam maçları seyretmeye gideceğim, destek vereceğim onlara başarılar diliyorum gönlümüz onlarla" diye konuştu. Spor Servisi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER