Özel Haber

Gaziantep’te 4 ayda işlenen korkutucu cinayet sayısı

Gaziantep'te 2023 yılının ilk 4 ayında 34 cinayet olayı meydana geldi. 2022 yılında toplam 55 cinayetin işlendiği Gaziantep'te, 2023 yılının daha ilk 4 ayında 34 cinayet olayının olması ise dikkat çekti.

Gaziantep’te 4 ayda işlenen korkutucu cinayet sayısı
28-04-2023 21:16
28-04-2023 21:52

Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan ve asayiş olaylarının çok sık yaşandığı yetlerden olan Gaziantep'te cinayet sayılarındaki artışlar da devam ediyor.

2022 yılında toplam 55 cinayetin işlendiği Gaziantep'te, 2023 yılının ilk 4 ayında ise 34 cinayet olayı meydana geldi. Cinayet olaylarının ardında ise namus, alacak-verecek meselesi, kavga, sosyal nedenler ve küfür gibi pek çok nedenin yattığı öğrenildi. 

Gaziantrp'te İlk 4 aya damga vuran çok sayıda cinayet olayı yaşandı.

 Kentte bu yılın ilk 4 ayına damga vuran cinayetler arasında Nizip ilçesinde motosikleti ile seyir halinde olan fitness antrenörü Recep Karakaya'nın öldürülmesi, Şirinevler Mahallesi'nde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişinin öldürülmesi, konuşmak için çağrılan 25 yaşındaki Mehmet Bulut'un pompalı tüfekle öldürülmesi, 6 yaşındaki yabancı uyruklu Aya Necim'in annesi Nuhha Cemel tarafından boğularak öldürülmesi, kayıp olarak aranan Ömer Yılmaz'ın öldürüldükten sonra Fırat Nehri'ne atıldığının ortaya çıkması, bir babanın bağ evindeki tartışma sırasında oğlu Sinan Kaçan'ı öldürmesi, 18 yaşındaki Murat Özdemir'in boğazından bıçaklanarak öldürülmesi, haraç vermeyen esnaf Umut Koç'un kalbinden bıçaklanarak öldürülmesi, izinli olan polis memuru Mehmet Ali Kuş'un tartışma sırasında pompalı tüfekle öldürülmesi ve son olarak da Şıhlı Solmaz isimli şahsın yasak iddiasıyla eşini boğazını keserek, dayısını ise tabanca kafasına sıkarak öldürmesi gibi hafızalara kazınan çok sayıda cinayet olayı yaşandı. 

Cinayet olaylarında yaralanan 12 kişinin tedavisi ise  hala sürüyor  

Söz konusu cinayet olaylarında ağır yaralanan 12 kişinin ise çeşitli hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Tedavileri devam eden yaralılardan pek çoğunun durumunun kritik olduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER