Özel Haber

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin ışıkları yandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, tüm hızla yapımı devam eden 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin Mayıs 2023 tarihinde hasta kabulüne başlayacağını duyurmuştu. Gece gündüz devam eden çalışmalar sürerken Hastanenin tabelesı takıldı, ışıklarının ise yanmaya başladığı görüldü.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin ışıkları yandı.
28-04-2023 21:53
28-04-2023 23:02

Gaziantep Şehir Hastanesi Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile gerçekleştirilen, 1875 yatak kapasitesi ile şehrin yanı sıra tüm bölgeye hizmet vermesi planlandı.

Proje, Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesinde, toplam 330.009 m² arsa alanı üzerine kuruluyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Genel ve Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümlerinden oluşacak.

• Ana Hastane: 1625 yatak

• Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi: 150 yatak

• Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri: 100 yatak

Projede 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesi, 4 yatak kapasiteli Yanık Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte 265 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ve ayrıca Yanık Yoğun Bakım Ünitesinde 16 adet de hasta yatak odasının hizmet vermesi planlanıyor.

Tesis kapsamında 20 Yatak kapasiteli Kemik İliği Ünitesi, 30 adet koltuklu Hemodiyaliz Ünitesi ve 40 adet koltuklu Kemoterapi Ünitesinin de hizmet verecek.

Projenin çevreye duyarlı mühendislik yaklaşımı ve enerji tasarrufu çözümleri ile dünyanın en prestijli yeşil bina sertifikalarından biri olan LEED Gold Sertifikasına sahip olacak.

Vali Gül duyurmuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, GBB Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Beldiye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve beraberindeki heyetle Rönesans Gaziantep Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunarak“Şehir Hastanesi Mayıs Ayı içerisinde hasta kabulüne başlayacak. Yedi hastaneden oluşan sağlık kompleksi, şehrimizin tek seferde aldığı en büyük kamu yatırımı özelliğini de taşıyor.1875 yatak kapasitesiyle bölgenin sağlık üssü olacağız.”demişti.

Hastanenin tabelası takıldı, ışıkları yandı

1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’ni yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışan ekiplerin çabaları sonucu tabelası takılan hasteneni ışıklarında yanmaya başladı. Hastanenin belirlendiği gibi Mayıs 2023 tarihinde hasta kabulüne başlayacağı ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER