Eğitim

GAÜN'de ‘’Hürriyet'e Bir Adım’’ paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turkuaz Fikir Topluluğu ile Türk Ocakları Gaziantep Şubesi iş birliği ile ''Hürriyet'e Bir Adım'' paneli düzenlendi.

GAÜN'de ‘’Hürriyet'e Bir Adım’’ paneli
22-05-2024 13:08
22-05-2024 13:13
GAZİANTEP

 GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelin açılışında konuşan Gaziantep Türk Ocağı Şube Başkanı ve GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Mete, tüm dünya Türklerine selam göndererek konuşmasına başladı. Prof. Dr. Mete, "Geleceğin teminatı olan, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni emanet ettiği siz değerli gençler, varlığınız burada az gibi gözükse de 'Bizim birimiz binimize bedeldir, sizlerin biri başka gençlerin binlerine bedeldir.' Cesaretle bu programı düzenleyen Turkuaz Fikir Topluluğu Başkanı Samet Aksoy'un ve Turkuaz Fikir Topluluğu’nda yer alan gençlerin hepsinin gözlerinden öpüyorum. " şeklinde konuştu.

GENÇLERİN DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Formun Üstü

 

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Mete, "Türk Ocakları, 1912'deki kuruluşundan günümüze kadar, o dönemin zorluğunda bir avuç askeri tıbbiyeli ve dönemin aydınları tarafından başlatılan Anadolu'yu kurtarma mücadelesinde önemli bir rol üstlendi. Anadolu'yu Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğinde yeniden inşa ettiler. Değerli arkadaşlarımız, elbette ki bizler de onlardan güç aldık. Türk Ocakları, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu felsefesini oluşturmuştur. Bu misyon ve vizyonla hareket etmeye devam edeceğiz ve bunu siz değerli gençlerin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Benim en büyük gücüm, Gazi Paşa'nın ifade ettiği gibi, ülkemizin geleceğini siz gençlerde görüyorum. Sizlerin azmi ve kararlılığı bu ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacaktır." diye konuştu.

HÜRRİYET’E BİR ADIM PANELİNE GEÇİLDİ

Açılış konuşmalarından sonra Prof. Dr. Mehmet Soğukömeroğulları’nın başkanlık yaptığı Hürriyet’e Bir Adım paneline geçildi. Panelde; Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, “İşgalin 10. Yılında Kırım”, Doğu Türkistan Vakfı Eski Başkanı Hamit Göktürk, “Doğu Türkistan ve Günümüzdeki Durumu”, Araştırmacı Yazar Reşat Salihi,  “Irak’ta Türk Varlığı”, Araştırmacı Yazar Rahim Cavadbeyli, “Türk İran’a Persliğin Dayatılması”, Araştırmacı Yazar Nurala Göktürk, “Doğu Türkistan’da Kadın Şiir Dinletisi” konularında sunumlarını gerçekleştirdi. HABER MERKEZİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER