Kültür

Erzincan’ın 6 ürünü daha coğrafi işaret alma yolunda

Erzincan’da türk mutfağı haftası kapsamında il kültür ve turizm müdürlüğünce bakır evinde “erzincan kahvaltısı tanıtım” programı düzenlendi

Erzincan’ın 6 ürünü daha coğrafi işaret alma yolunda
23-05-2024 12:06

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünlerine 6 ürünün daha katılması için başvuruda bulunduklarını söyledi.


Erzincan’da Türk Mutfağı Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Bakır Evinde “Erzincan Kahvaltısı Tanıtım” programı düzenlendi. Programa Vali Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcıları Mehmet Emre Canpolat, Ömer Özbay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç ve bazı kurum müdürleri katıldı.


Programda Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünlerine 6 ürünün daha katılması için başvuruda bulunduklarını ifade eden Vali Aydoğdu, şöyle konuştu:


“Bu hafta Türk Mutfağı Haftası. 2 yıl önce başladı. Aslında bu Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan’ın başlattığı güzel bir hafta bence. Burada en önemlisi geçmişten bugüne Türk mutfağındaki lezzetlerin şimdiki kuşaklara tanıtılması ve dünyaya da bunu yaymamız. Buradaki asıl amaç da coğrafi işaret almış ürünlerimizin tanıtılması. Bu bütün Türkiye’de 21- 27 Mayıs tarihlerinde Türk mutfağının bütün güzellikleri sergileniyor. Yurt dışına da Ege ve Akdeniz bölgesi mutfağının ürünleri tanıtılacak. Bugün biz de Erzincan’ımızda sizlerle beraber mutfağımızı tanıtmak için bir sabah kahvaltı tertip ettik. Ve coğrafi işaretli ürünlerimizle sabah kahvaltısı yaptık. Biz aynı zamanda geçen hafta 6 ürünümüz için de coğrafi işaret alabilmek için müracaat ettik. Bu 6 ürünümüzün birincisi Erzincan yaprak döneri, ikincisi kasefe tatlısı, üçüncüsü tandır ketesi, dördüncüsü tava leblebisi, beşincisi lüle baklavası, altıncısı da sakı elması. Bu 6 ürünümüz için de coğrafi işaret alabilmek için müracaat ettik. Biz geleneklerimizi, mutfağımızı geçmişten gelen tarihimizi ne kadar yaşatırsak, gençlere ne kadar onu tanıtırsak ve geleceğe taşırsak tarihi de o kadar yaşatmış oluruz. Ben öncelikle gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ve inşallah Türk mutfağını bugün ve yarın tanıtmaya, çocuklarımızın, gençlerimizin, hanımefendilerin, mutfaklarımızın yaşamının içinde olmasını sağlamak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstereceğiz. Bu vesileyle Kültür Turizm İl Müdürümüz Oğuzhan Bey’e de, ekibine de ve vali yardımcımız Emre Bey’e de bu güzel etkinlik için de çok teşekkür ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER