Dünya

Erdoğan'ın ikinci tur zaferi sonrası Wilders'ten ırkçı paylaşım

Hollanda'nın aşırı sağcı lideri Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda seçim zaferini ilan etmesinden sonra ülkesinde yaşayan Türkleri hedef alarak, 'Umarım, İslamofaşist Erdoğan'a oy verenler Türkiye'ye taşınır' diye yazdı.

Erdoğan'ın ikinci tur zaferi sonrası Wilders'ten ırkçı paylaşım
29-05-2023 14:44

Daha önce defalarca; İslam'a, Hz. Muhammed'e, Kur'an-ı Kerim'e hakaretler eden Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Türkiye'deki ikinci tur seçimlerin ardından Twitter hesabı üzerinden tepki çeken paylaşımlarda bulundu.

Özgürlük Partisi'nin lideri olan Wilders, Hollanda'da yaşayan gurbetçilerin Erdoğan'a oy vermesini eleştirdi.

Ik hoop dat alle Turken in Nederland die op de islamofascist #Erdogan hebben gestemd nu hun koffers pakken en naar Turkije verhuizen. Doeiii!

— Geert Wilders (@geertwilderspvv) May 28, 2023

Wilders, "Umarım, İslamofaşist Erdoğan'a oy veren Hollanda'daki tüm Türkler, şimdi bavullarını toplayıp Türkiye'ye taşınırlar. Güle güle!" ifadesini kullandı.

Bu tweet'inin dışında bir de fotoğraflı bir mesaj paylaşan ve Türkiye'nin battığını ima eden Wilders, "Güle Güle Türkiye" diye yazdı.

Bye bye Turkey.#Erdogan #Turkey #Turkeyelection2023 #islamofascism pic.twitter.com/XcHnnMP2wS

— Geert Wilders (@geertwilderspvv) May 28, 2023

Geçmişte Türkiye ve İslam karşıtı açıklamalarıyla büyük tepki çeken ırkçı Wilders'ın, bu Erdoğan ve Türkleri ilk hedef alışı değil.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER