Gündem

DSİ'nin Büyük Hedefleri: Türkiye'nin Su Depolama Kapasitesi Artıyor

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan baraj ve göletlerle Türkiye'nin su ihtiyacı uzun vadede karşılanacak. 2028'e kadar 364 baraj ve gölet tamamlanacak.

DSİ'nin Büyük Hedefleri: Türkiye'nin Su Depolama Kapasitesi Artıyor
27-03-2024 11:14

DSİ, Türkiye'nin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için önemli projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. 2024-2028 Stratejik Planı çerçevesinde 364 baraj ve göletin tamamlanması planlanıyor. Bu sayede Türkiye'nin toplam su depolama kapasitesi 193 milyar metreküpe ulaşacak.

Ülkenin dört bir yanında devam eden baraj projeleri arasında öne çıkanlar ise şunlar:- Diyarbakır Silvan Barajı: 175,5 metre yüksekliği ve 8,8 milyon metreküp hacimli gövdesiyle Avrupa'nın en yüksek barajı olacak. - Bursa Karacabey Gölecik Barajı: 45 bin 870 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak. - Adıyaman Büyükçay Barajı: Yaklaşık 98 bin dekar arazinin sulanmasına olanak tanıyacak. - Balıkesir Sarıçay Barajı: Kuşadası ve Söke ilçelerine yıllık 20,75 milyon metreküp içme suyu temin edecek. - Erzurum Söylemez Barajı: 207,07 dekar arazinin sulanmasına katkı sağlayacak. - Edirne Çömlekköy Barajı: 56 bin 500 dekar arazinin sulanmasına destek olacak. Bu projelerin tamamlanmasıyla Türkiye'nin su depolama kapasitesi önemli ölçüde artacak ve ülkenin su ihtiyacı uzun vadede karşılanmış olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER