Magazin

Akit yangınında flaş gelişme! O görüntüler ortaya çıktı, İBB itfaiyesine müfettiş atandı

Akit Medya merkez ofislerinin de yer aldığı binada çıkan ve 3 gün boyunca söndürülemeyen yangınla ilgili İBB İtfaiye Daire Başkanlığı hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Akit yangınında flaş gelişme! O görüntüler ortaya çıktı, İBB itfaiyesine müfettiş atandı
03-05-2023 15:08

Akit Medya'da yangın kabusu 60. saatte sona erdi!

GALERİNİN DEVAMI <p>İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, Akit Medya Grubu’nun da yer aldığı 3 bloklu iş merkezinin alt katındaki <a href=halı imalathanesinde çıkan yangın yaklaşık 60 saat sonra söndürüldü.

"><p>Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’nde <a href=bulunan 9 katlı iş merkezinin alt katında faaliyet gösteren halı imalathanesinde 27 Nisan’da saat 15:30’da çıkan yangına itfaiye ekipleri 101 araç ve 296 personelle müdahale etti.

"><p>Üst katlara da sıçrayan yangın, 46 saat sonra kontrol altına alınırken, 60’ıncı saatte söndürüldü.</p><p>İş merkezinin tamamını kaplayan dumanlar da <a href=tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin iş merkezindeki soğutma çalışmaları devam ediyor.

"><p>Büyük gerilime neden <a href=olan yangında ağır tahribat oluştu.

"><p>Akit TV stüdyolarının yangının verdiği <a href=zarar sonrası kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

"><p>Yangının neden kaynaklandığı henüz netlik kazanmadı. Akit Medya binasına sabotaj düzenlenme ihtimali üzerinde de duruluyor.</p><!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings></xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>TR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:EnableOpenTypeKerning/> <w:DontFlipMirrorIndents/> <w:OverrideTableStyleHps/> </w:Compatibility> <m:mathPr> <m:mathFont m:val= "><p>60 saat süren yangın <a href=nedeniyle gökyüzünü kara dumanlar kapladı. Akit Medya binasından yükselen devasa dumanlar; Küçükçekmece; Bakırköy, Bağcılar, Avcılar, Başakşehir gibi ilçelerden görüldü.

"><p>İstanbul’daki 18 itfaiye istasyonundan söndürme ekiplerinin söndürme çalışmasına katıldığı yangındaki dumanlardan <a href=etkilenen 15 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.

"><p class=İtfaiye şefleri, yanan maddelerin has pamuk ya da normal kumaş olmayıp sentetik plastik ve kumaş olması sebebiyle eriyerek yandığını bu sebeple “petrol kuyusu” etkisi oluşturduğunu ifade etti.

"><p>İtfaiye erleri, böylesi vakayı sadece havai fişek fabrikasındaki yangında müşahede ettiklerini, benzer türde yangının <a href=fazla görülmediğini aktardı.

"><p>Akit Medya’ya <a href=ziyaret gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akit TV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Karahasanoğlu ve Yeni Akit gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ile görüştü.

"><p>Akit'e geçmiş <a href=olsun dileklerini yineleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizi rahatlatan tek şey Allah’a şükür hiçbir gazeteci arkadaşımızın burnunun dahi kanamamış olması. Ekiplerimizin yangınla ilgili gerekli adli ve idari incelemesi sürüyor. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, medyamızın zor gününde yanındayız” şeklinde konuştu.

"><p>AK <a href=Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Akit Medya binasına ziyaret gerçekleştirdi. Kurtulmuş şunları söyledi:

“Akit, inanan milyonların sesidir. Mütedeyyin kesimi temsil eden güzide bir medya organdır. Yangın haberini alır almaz gerekeni yapmak adına aksiyon aldık ancak şimdi burada görüyorum ki yangın sebebiyle oluşan yıkım düşündüğümüzün çok ötesinde. Tahribat çok fazla. Sevindirici olan ise hiçbir arkadaşımızın burnunun dahi kanamaması. Tekrardan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına geçmiş olsun dileklerini iletiyorum.”

"><p>Olay yerine gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, gerekli tüm araştırmaların <a href=büyük bir titizlikle yapıldığını kaydetti.

">

Haber7 - ÖZEL

Akit Medya binasında 27 Mayıs'ta meydana gelen yangın esnasında itfaiye ekiplerinin su ve köpükleri yere boşalttığı, alevlere değil de yangın olmayan kısımlara su sıkıldığı, itfaiye araçlarında su bulunmadığına ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlığın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na müfettiş görevlendirmesi yaptığı öğrenildi. Yangınla ilgili İBB itfaiyesine kasıt ve ihmal soruşturması yürütüleceği, olayın bütün boyuylarıyla irdeleneceği kaydedildi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili de tahkikatlar devam ederken, sabotaj ihtimali üzerinde de duruluyor.

ONGUN DOĞRULADI

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, İBB İtfaiyesi’ne soruşturma açıldığını doğruladı. Ongun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Akit’in manşetinin ardından bugün İBB’ye soruşturma için mülkiye müfettişi gönderildi.” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ise yangına maruz kalan Akit Medya’yı suçladı. Yazıcı, “Biz söndürdüğümüz yangının hesabını veririz de, siz itfaiye raporu olumsuz, ruhsatsız ve mühürlü bir kiracınızın çalışmasına göz yummanın hesabını verebilir misiniz.” ifadelerini kullandı.

Akit gazetesinin bulunduğu binadaki yangın 3. günde söndürüldüAkit gazetesinin bulunduğu binadaki yangın 3. günde söndürüldü

SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Yeni Akit gazetesi ofisleri, Akit TV stüdyoları ve idari birimlerin yer aldığı Küçükçekmece ilçesindeki binada 27 Nisan’da başlayan yangın saatler boyunca sürmüş ve 30 Nisan’da söndürülebilmişti.  Türkiye’nin en kritik seçimlerinin hemen arefesinde meydana gelen devasa yangın şüpheleri de beraberinde getirirken, olayın ardından ortaya çıkan görüntüler “Yangın böyle mi söndürülür” sorusunu gündeme taşımıştı.

SULAR YERLERE BOŞALTILDI

Görüntülerde, yangının ilk saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin köpük ve suları yerlere boşalttığı tespit edildi.