Teknoloji

13 yaş altı çocukların verilerini kullandı... 20 Milyon dolar para cezası ödeyecek!

Federal Ticaret Komisyonu, (FTC) çocukların verilerini yasadışı olarak topladığı İçin Microsoft'a 20 milyon dolar ceza verdi. Çocuklar, ebeveynlerinin onayı alınmadan veya ebeveynleri bilgilendirilmeden Xbox'a kaydoluyordu.

13 yaş altı çocukların verilerini kullandı... 20 Milyon dolar para cezası ödeyecek!
06-06-2023 16:03

FTC, Xbox oyun sistemine kaydolan çocukların verilerini yasadışı bir şekilde topladığı ve sakladığı için Microsoft'a 20 milyon dolar para cezası verdi. Microsoft'un bu davranışla Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasasını (COPPA) ihlal etmiş olduğu belirlendi.

13 YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUKLAR HAKKINDA KİŞİSEL VERİLER TOPLADI

COPPA Kuralına göre,Microsoft, 13 yaşın altındaki çocuklar hakkında kişisel bilgi toplandığında çevrimiçi hizmetlerin ebeveynleri bilgilendirmesi gerekiyor. Bir çocuk Xbox'a kaydolduğunda, bunu ebeveynlerini bilgilendirmeden veya ebeveynlerinin onayını almadan yapabiliyordu.

FTC'ye göre Microsoft'un bu durumda herhangi bir veri toplamadan önce "doğrulanabilir ebeveyn izni" alması gerekiyordu ancak şirket bunu yapmadı ve bu nedenle COPPA Kuralının bildirim, onay ve veri saklama gerekliliklerini ihlal etti.

FTC'nin Tüketiciyi Koruma Bürosu Direktörü Samuel Levine,

"Önerdiğimiz karar, ebeveynlerin Xbox'ta çocuklarının gizliliğini korumalarını kolaylaştırıyor ve Microsoft'un çocuklar hakkında toplayabileceği ve saklayabileceği bilgileri sınırlandırıyor... Bu eylem aynı zamanda çocukların avatarlarının, biyometrik verilerinin ve sağlık bilgilerinin COPPA'dan muaf olmadığını açıkça ortaya koymalıdır." dedi.

MİCROSOFT İHLALİ DOĞRULADI

Microsoft'un Xbox Oyuncu Hizmetlerinden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Dave McCarthy bir blog yazısında, Microsoft'un FTC'nin anlaşmasını kabul ettiğini doğruladı ve "Ne yazık ki, müşteri beklentilerini karşılayamadık ve güvenlik önlemlerimizi geliştirmeye devam etmek için emre uymaya kararlıyız. Daha fazlasını yapabileceğimize ve yapmamız gerektiğine inanıyoruz ve topluluğumuz için güvenlik, gizlilik ve emniyet konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER