USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin ekran yolculuğu zirvelerde! Hançeri Selahaddin’e doğruldu

TRT 1’in 8. bölümü yayınlanan dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ekran yolculuğuna zirvelerde devam ediyor. Avram bastonunun ucundaki hançeri Selahaddin’e doğrultması bölüme damga vurdu.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin ekran yolculuğu zirvelerde! Hançeri Selahaddin’e doğruldu
13-02-2024 13:57
Google News

TRT 1'in iddialı dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, dün akşam yayınlanan bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesti.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin on ikinci bölümünde neler oldu:

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ'NİN 12. BÖLÜM ÖZETİ

Süreyya ve Selahaddin Askalan’a vardıklarında yağma yapmak isteyen Karategin ile karşılaştı ve yağmayı engellerken Sultan Nureddin geldi. Selahaddin ve Süreyya düzeni tertip etmek amacıyla Sultan Nureddin’in konuşurlarken Şirkuh içeri girdi ve Frenk diyarından büyük bir haçlı ordusunun geldiğini haber verdi. Bu ordunun arkasında hangi gücün olduğunu bilmediğin söyleyen Şirkuh casus yolladıklarını da ekledi. Öte yandan Yahudi birliğini kurmak amacıyla bu savaşın arkasındaki güç olan Avram ise iki Zengi casusunu da öldürdü.

Bu sırada Viktorya ve Gregor’un peşine düşen serhat gazileri tam onları ele geçirecekken Haçlılar ile karşılaştı. Haçlılar, Viktorya ve Gregor’u alıp Avram’ın yanına götürdü. Avram onlara kılıç gücü için altın vereceğini ve bu ordunun başına Gregor’un geçeceğini söyledi. Adsız ve Urfalı Viktorya ve Gregor’un Haçlılar ile gittiğini Selahaddin’e haber verdi. Selahaddin Gazze’ye doğru yola çıktı. Gregor Gazze’ye ulaştı ve masum halkı katletmeye başladığı sırada Selahaddin geldi. Vahşice bir vuruşmadan sonra serhat gazilerinin neredeyse tamamı öldü, Lenard ve birkaç haçlı ise kaçtılar. Avram Selahaddin’in yardıma yetiştiğini duyduğunda askerlerin bir kısmını da Selahaddin Gazze’deyken Askalan’a yolladığını söyledi. 

Öte yandan Askalan’a giren askerler ile Süreyya ve adamları vuruşmaya başladı. Tam çaresiz kaldıkları an Mevdud yardımlarına yetişti. Selahaddin Askalan’a vardığında Süreyya ona olan biteni anlattı ve Mevdud’un onunla görüşmek istediğini söyledi. Selahaddin amcası Mevdud’e Gazze’deki masumları kurtarmaya gittiğini söylediğinde Mevdud, Selahaddin’e artık amcası olmadığını, Selahaddin’in melik olmadığını ve kendisinin melik olarak Askalan’a el koyduğunu söyledi. Mevdud, Sultan Nureddin’e Askalan’ı istediğini söyledi, Nureddin ise Askalan’ı Selahaddin’den almayacağını söyledi. 

Tüm bunlar yaşanırken Viktorya önce Sultan Nureddin’i sonra Karategin’i durmaları için tehdit etti fakat ikisi de bu tehdide boyun eğmedi. Mevdud, Karategin’e altınlar verip Selahaddin’in yanında olmalarını engellemek istedi. Beyler, Böriler ve Karategin her ne kadar Selahaddin’in yanında olmak istemeseler de bir bey çıktı ve Selahaddin’e Atsız Bey’in kalkanını verdi, ona bağlı olduğunu söyledi. Selahaddin, Gazze hududundaki yurdunu kurarken yanlarına gelen kafilenin yolunda Haçlıların olduğu haberini aldı. 

Gregor ise Urfalı, Demircan ve İbrahim’i esir aldı. Selahaddin, Gazze’ye girmek için plan yaptığı sırada aklına Hızır’ın söyledikleri geldi ve Hızır ile görüştü. Gazze’nin gizli girişinin mezarda olduğunu anlayan Selahaddin, bir plan yaptı. Hızır ile Gazze’nin gizli kapısından giren Selahaddin Hızır’ın bastığı yer sebebi ile bir tuzağa düştü, bu tuzaktan kurtulmaları için Hızır kendini feda etti. Hızır’ın ölümü sayesinde gizli geçide ulaşan Selahaddin’den Haçlıların haberi vardı ve Selahaddin’in peşine düştüler. Selahaddin, Kraliçe Viktorya’nın yanına gittiği sırada tam Selahaddin’i ele geçirip öldüreceklerken Sofya Viktorya’nın omzuna bir ok attı. Selahaddin bunu fırsat bilip adamları ile oradan çıktı. Sofya Selahaddin’e adamlarını öldüreceği haberini getirdi ve Selahaddin adamlarını kurtarmak için asker kılığına girdi ve Gregor’un yanına gitti. Gregor Selahaddin’in kılık değiştirdiğini anladı, Selahaddin’i boş bir odaya götürdü bu sırada Selahaddin bileğine sakladığı hançeri çıkarmaya yeltendi fakat ensesinden vurulan darbe ile yere serildi. Bu darbeyi vuran kişi Avram’dı. Avram bastonunun ucundaki hançeri Selahaddin’e doğrulttu. 

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
En Başarılı Belediyemiz Hangisi?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler