Vali Şahin: "Kadın çalışan sayısından pek çok ülkenin önündeyiz"

Akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi konferans salonu’nda gerçekleştirilen panele, antalya valisi hulusi şahin, akdeniz üniversitesi rektör yardımcıları prof. Dr. Ayşe gülbin arıcı, prof. Dr. Cengiz toker, prof. Dr. şükrü özen, aile ve sosyal hizmetler il müdürü galip sökmen, akdeniz üniversitesi genel sekreteri ali evren imre, katcam müdürü doç. Dr. ?lkay kutlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gündem - 2 ay önce

“Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli”ne katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye’nin cinsiyetçi yaklaşımı benimsemeyen bir geleneği olduğunu belirterek, "Pek çok ülkede bu sorun günümüzde bile hala aşılamamıştır. Kadın çalışan sayılarına baktığımızda da dünyanın pek çok ülkesinden önde olduğumuzu görüyoruz. Akademideki kadın çalışan sayımız Avrupa ülkelerinin bile üzerindedir" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM), Antalya Valiliği, Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli” yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Program açılışında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplum bu dönemde kadın hakları, kadınların sosyal hayattaki yeri, kadın çalışmaları gibi konular üzerinde duruyor. Bizler toplum olarak kadınlarına çok değer veren bir kültürün sahibiyiz. Örneğin dünyanın pek çok dilinde zamirlerde ayrım varken Türkçede böyle bir ayrım yoktur. Cinsiyetçi bir yaklaşımı benimsemeyen bir geleneğimiz vardır. Son zamanlarda maalesef cinsiyetçi bir bakış açısı bizim toplumumuza yabancı bir anlayış olarak sokuşturulmaya çalışılıyor. Buna rağmen Türkiye hala bu konuda dünyanın pek çok ülkesinin önünde yer almaktadır. Bizim toplumumuzda her zaman eşit işe eşit ücret anlayışı hakim olmuştur. Oysa pek çok ülkede bu sorun günümüzde bile hala aşılamamıştır. Kadın çalışan sayılarına baktığımızda da dünyanın pek çok ülkesinden önde olduğumuzu görüyoruz. Örneğin akademideki kadın çalışan sayımız Avrupa ülkelerinin bile üzerindedir. Öğretmenlik ve sağlık çalışanlarında da benzer durum mevcuttur” şeklinde konuştu. Geçmişten günümüze kazanımlar konuşuldu

Antalya Valisi Hulusi Şahin’in açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli’ne konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Av. Özge Aydiş Toy, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Tuba Birinci Uzun, Antalya Barosu Yön. Kurulu Üyesi Av. Seray Yörük katıldı. Panelde Türkiye tarihinde geçmişten günümüze kadınların elde ettikleri kazanımlar, kadın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Panelin gerçekleştirildiği etkinlikte, gençlere ilham veren başarı hikayelerine sahip kadınların hayat hikayelerinden kesitler sunan video gösterimleri gerçekleştirilirken örnek kadınlara plaket takdimi de yapıldı. Ayrıca etkinlik boyunca işitme engelliler için işaret dili ile de anlatımlar gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre, KATCAM Müdürü Doç. Dr. İlkay Kutlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gürban’dan Karkamış açıklaması.

2024-03-04 21:35 - Siyaset

Aborjin kökenli Felix Auburn Müslüman oldu

2024-03-03 16:03 - Gündem

Onlar erdi Murad’ına. Çetin ailesinin mutlu günü

2024-03-02 20:21 - Yaşam

Selahattin Kaplan'ın baba acısı

2024-02-28 21:53 - Gündem

TÜİK tarafından açıklanan il olmaya aday 25 ilçe! Gaziantep’ten listeye giren var mı?..

2024-02-27 17:14 - Gündem

Hacı Mehti Kaplan Son Yolculuğuna Uğurlandı!

2024-02-29 15:13 - Gündem

Gaziantep'te hasarlı binada bir intihar girişimi daha

2024-02-27 15:59 - Gündem

Yarıştan çekilen iYİ Parti Karkamış adayı neden çekildiğini anlattı?

2024-03-05 11:14 - Siyaset

Gaziantepli Mustafa Yılmaz, 4. kez EPDK Başkanı oldu

2024-03-05 00:14 - Gündem

Gaziantep’te korkutan deprem

2024-03-01 00:52 - Gündem

İlgili Haberler

Litvanya devlet başkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

06:18 - Gündem

Kuvvetli yağışın etkili olduğu Hatay’da eğitime kısmi olarak 1 gün ara verildi

02:08 - Gündem

Gaziantep'te aile katliamı: Eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı

01:33 - Gündem

Gaziantep’te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 1 ölü, 2 ağır yaralı

00:32 - Gündem

Kütahya’da 100 engelli annesi, 100 teşkilat mensubu ile birlikte evlerinde ziyaret edildi

00:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te cinnet getiren şahıs dehşet saçtı: 1 ölü, 2 ağır yaralı

00:32 - Gündem

Gaziantepli Depremzedeyi isyan ettirdiler.

23:59 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı.. BU LİGE CAN DAYANMAZ GAZİANTEP FK FİNAL OYNAYACAK

23:51 - Spor

Gaziantep’te kanlı gece!. Baba Ailesini kurşuna dizdi. 2 ölü

23:35 - Asayiş

Hikmet Karaman: “Dramatik bir maç izledik”

22:22 - Spor