Vali Aslan’dan “Siz yokken 1 değil, çok eksiğiz”

Düzce valisi selçuk aslan, 8 mart dünya emekçi kadınlar günü’nde yayınladığı mesajında “kendi kıymetini bilen, potansiyelini fark eden ve yapabilirim diyerek yapan, yapmak için yola çıkan tüm kadınların dünya emekçi kadınlar günü’nü kutlarım” dedi.

Gündem - 2 ay önce

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yayınladığı mesajında “Kendi kıymetini bilen, potansiyelini fark eden ve yapabilirim diyerek yapan, yapmak için yola çıkan tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

Vali Selçuk Aslan, Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yayınladığı mesajında “Ayrımın cinsiyete göre değil, yeteneklere göre belirginleştiği, her ortamda kendini gerçekleştirme tutkusunda olan her kadın bu günü kutlar. Kendi kıymetini bilen, potansiyelini fark eden ve yapabilirim diyerek yapan, yapmak için yola çıkan tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım. Kadın bazen asalettir, bazen nezakettir. Bazen de sevdikleri iyi olsun diye kaybetmek uğruna ebedi zarafettir. Dünya genişliği hayatı iki elinin arasına sığdırmaktır. Kalp ne kadar büyükse o ellerin içine sığan hayat da o kadar anlamlıdır. Paylaşmayı bölüşmeyi, birbirimize iyi gelmeyi; kendimizden verdiğimiz şey bizi eksiltmez diyebilmeyi; hiçbir iyi paylaşımın sadece paylaşımı bekleyenle sınırlı kalmadığını; paylaşmanın paylaşılana da iyi geldiğini; olumsuz eleştirilerin ölümsüz olmadığını; başkalarının mutluluğuna ve iyiliğine destek olmanın bizi yücelttiğini iki ellerinin arasına koca bir hayatı sığdıran kadınlarımızdan öğrendik. Kadın bu hayatta en değerli ve en önemli varlık. Hiçbir kadının biri tarafından korunup kollanmaya ya da sırf kadın olduğu için pozitif ayrımcılığa ihtiyacı yok.

Tarihimiz boyunca kadınlarımız; merhameti ve cesareti ile gün oldu cepheye mermi taşıdı, gün oldu Mehmetçik’in yaralarını sardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” veciz sözü bu minvalde çok kıymetlidir. Türk kadınları; bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Öyle ki; Halime Hatun, Nene Hatun, Kara Fatma, Safiye Ali, Sabiha Gökçen gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır. Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin başarısında büyük bir rol oynamaktadır.

Kadına tamamlayıcı rol biçen değil, birleştirici rol üstlenen; her soruyu başkalarının kararlarıyla değil kendi kararlarıyla yanıtlama cesareti gösteren; bir güne özel değil her gün özelinde değer üreten, hizmet eden, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız paylaşan, eğiten, yetiştiren başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere dünyayı varlıkları ile anlamlı kılan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Unutmayalım; merhum Neşet Ertaş’ın dediği gibi kadınlar insandır, biz insanoğlu; biz de diyoruz ki siz yokken 1 değil, çok eksiğiz” ifadelerinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gürban’dan Karkamış açıklaması.

2024-03-04 21:35 - Siyaset

Aborjin kökenli Felix Auburn Müslüman oldu

2024-03-03 16:03 - Gündem

Onlar erdi Murad’ına. Çetin ailesinin mutlu günü

2024-03-02 20:21 - Yaşam

İslahiyeli Depremzede öğrencilerden örnek davranış!.. Şimdi sıra bizde!..

2024-03-06 17:30 - Gündem

Gaziantep Valiliği uyardı!

2024-03-05 14:29 - Gündem

Şamil Tayyar'ın acı günü

2024-03-06 14:22 - Gündem

Yarıştan çekilen iYİ Parti Karkamış adayı neden çekildiğini anlattı?

2024-03-05 11:14 - Siyaset

Gaziantepli Mustafa Yılmaz, 4. kez EPDK Başkanı oldu

2024-03-05 00:14 - Gündem

Gaziantep'te ekmeğe bir zam daha!

2024-03-07 17:18 - Ekonomi

Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: 194 tutuklama

2024-03-01 15:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Protokol ve öğrenciler şehitlikte: “Şehitler tepesi boş değil”

23:19 - Gündem

Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarının giydiği kıyafetler defilede sahnelendi

23:16 - Gündem

Valiliklerden peş peşe yasak kararları: Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Ağrı, Hakkari...

22:53 - Gündem

DPÜ’den Filistin’e yardım

22:28 - Gündem

Özel gereksinimli gençler bir günlüğüne asker oldu

22:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Malatya merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 3 kişi tutuklandı

22:12 - Asayiş

Karkamış antik kenti, Göbeklitepe’ye rakip olacak!..

22:11 - Kültür

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti Güneydoğulu ihracatçılar için yeni bir dönem başlattı

18:48 - Ekonomi

Mayıs 2024 Perşembe Gaziantep'in Günlük Vefat ve Defin Listesi!

17:45 - Defin Listesi

16.05.2024 Perşembe günü nöbetçi eczaneler

17:38 - Sağlık