Uşak’ta ilk akıllı durak yerini aldı

Uşak (iha) - tamamen belediye atölyelerinde üretimi gerçekleşen ve piyasa fiyatının neredeyse yarı maliyetine üretilen ilk akıllı durak; ankara-izmir karayolu üzerinde yerini aldı.

Yaşam - 2 hafta önce

Tamamen belediye atölyelerinde üretimi gerçekleşen ve piyasa fiyatının neredeyse yarı maliyetine üretilen ilk akıllı durak; Ankara-İzmir karayolu üzerinde yerini aldı.

Özellikle büyükşehirlerde sıklıkla kullanılan ve otobüs bekleyen vatandaşların konforu için büyük önem taşıyan akıllı duraklar, Başkan Yalım’ın talimatıyla bundan böyle devamlı olarak üretilip önemli noktalara yerleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından ilk durağın yerleştirildiğini duyuran Başkan Yalım; ilk olarak özellikle kentin toplu ulaşım noktalarından en yoğun bölgenin seçildiğini söyledi. Ankara - İzmir karayolundaki Dikilitaş mevkiinde bulunan ve otogar karşısına düşen noktada ilk kurulumu gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yalım; öğrencilerin ve işçilerin yoğun şekilde ulaşım sağladığı bir bölgeyi bu durak sayesinde daha konforlu ve güvenli hale getirdiklerinin altını çizdi. Uşak Belediyesi olarak akıllı durak imalatına devam edeceklerini hatırlatan Yalım, vatandaşların her ihtiyacını önemsediklerini ve çözüm odaklı hizmetler sunduklarını belirtti.Uşak’ın birçok sanayi kolunda kendini ispatlamış bir il olduğunu hatırlatan Başkan Yalım; “Bu nedenle sanayide çalışan vatandaşlarımız Organize Sanayi Bölgelerindeki iş yerlerine ulaşmak için servis araçlarını kullanıyorlar. Servis araçları, iki veya üç vardiya ile çalışan işletmelerde sabahın erken saatlerinde ve gecenin geç saatlerinde kalkabiliyor. Biz bu akıllı durakları kurarak öncelikle vatandaşlarımızın güvenliklerini düşündük. Ardından bu durakları halkımızı değişen iklim koşullarının etkilerinden korumak amacı ile ısıtma ve soğutma imkânı sunan klimalar ile donattık. Hem çalışanların, hem öğrencilerin hem de genç yaşlı gözetmeden tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi. “Uşaklı hemşerilerim daha iyi imkânlarla ile yaşamayı hak ediyor” diye konuşan Yalım; “Biz belediye olarak halkımıza en iyi hizmeti sunmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.Akıllı durak 24 saat izleniyorİçerisinde bulunan klima sayesinde vatandaşları yaz aylarında sıcaktan kış aylarında ise soğuktan koruyacak olan akıllı duraklar, ferah oturum alanı ve güvenli yapısı ile dikkat çekiyor. Tavanda yer alan güvelik kameraları ile emniyet güçleri tarafından 7/24 izlenen akıllı durak kabinleri; olası bir sorun halinde direkt olarak polisin müdahalesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda Uşak Belediyesi ekipleri tarafından da sürekli takip edilecek olan akıllı duraklar; sağlam yapısı sayesinde halkın yağmur, kar, güneş ve rüzgâr gibi etkenlerden etkilenmesini önlüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Teke Yazdı.. BU LİGE CAN DAYANMAZ GAZİANTEP FK FİNAL OYNAYACAK

2024-05-12 23:51 - Spor

Gaziantep’te kanlı gece!. Baba Ailesini kurşuna dizdi. 2 ölü

2024-05-12 23:35 - Asayiş

Devrilen traktörün altında kalan bekçi hayatını kaybetti

2024-05-11 23:23 - Asayiş

Bilal Çeker Gaziantep FK için varım dedi.

2024-05-14 23:51 - Spor

Depremzede annenin en acı anneler günü

2024-05-12 09:47 - Gündem

Gaziantepli Depremzedeyi isyan ettirdiler.

2024-05-12 23:59 - Gündem

"2. Uluslararası Aile Sempozyumu" Gaziantep'te düzenlendi

2024-05-13 10:58 - Gündem

Kütahya’da "Ailemiz istikbalimiz" yürüyüşü

2024-05-15 13:09 - Siyaset

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Şok İstifa!

2024-05-13 17:26 - Siyaset

Gürban’dan Gaziantep ekonomisi hakkında kritik çağrı!..

2024-05-09 21:47 - Siyaset

İlgili Haberler

26 ay önce kızını kaybeden acılı baba kurduğu ’Güvenli Sokaklar’ derneği ile ölümleri önlemeye çalışıyor

11:38 - Yaşam

Süreyya Tabiat Parkı temmuz ayında hizmete giriyor

11:43 - Yaşam

CW Enerji’den Araç Şarj İstasyonları ile yeşil enerjiye destek

11:37 - Yaşam

Milas sahilleri yaz sezonuna hazırlanıyor

11:31 - Yaşam

Ücretsiz kullanıma sunulan sebilden bidon doldurulması tepki çekti

11:18 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep uçağı skandalı!

10:55 - Gündem

Sadıkoğlu: “KGF kredi faizi deprem şehirleri için sabitlenmeli”

10:53 - Siyaset

Türk ve Rus akademisyenler gıda krizine çözüm arayacak

10:07 - Gündem

Mersin'deki 11 kişinin öldüğü kazada otobüs şoförü

09:58 - Asayiş

Basına bir darbe de SGK’dan

09:48 - Gündem