Türkiye, obezitede Avrupa’nın zirvesinde

Dünyanın son yıllardaki en büyük halk sağlığı problemlerinden biri olan obezite türkiye'de hızla yayılmaya devam ediyor.

Sağlık - 2 hafta önce

Dünyanın son yıllardaki en büyük halk sağlığı problemlerinden biri olan obezite Türkiye’de hızla yayılmaya devam ediyor. Obezite oranında Avrupa’nın zirvesinde yer alan Türkiye obezite ile mücadele verirken, Manisa Şehir Hastanesinde kurulan Obezite Merkezinde danışanlar doktor kontrolünde kilo vererek yeniden sağlıklarına kavuşuyor.

Manisa Şehir Hastanesi Obezite Merkezi danışanlarını sağlıklı hayatlarına kavuşturmaya devam ediyor. Türkiye’deki yetişkin her 3 kişiden birinin bir yandan obezite ile mücadele ettiği diğer yandan da obezitenin tetiklediği başta kalp hastalıkları olmak üzere; şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, inme, solunum yolu rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, eklem rahatsızlıkları, psikiyatrik hastalıklar ve hatta çeşitli kanserler için çok önemli bir risk faktörü olduğunu kaydeden Manisa Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Hekimi Uzm. Dr. Emre Mandacı obeziteye dair bilgilendirmelerde bulundu. Yetişkin 3 kişiden biri obezite ile mücadele ediyor

Obezitenin vücutta sağlığı bozacak derecede anormal derecede yağ birikmesi anlamına geldiğini anlatan Uzm. Dr. Mandacı, "Dünyada ve ülkemizde obezite sıklığı fast-food beslenmenin artmasıyla beraber son yıllarda hızla artmış bulunmaktadır. Avrupa’da obezitenin en yüksek oranda görüldüğü ülke ne yazık ki ülkemiz Türkiye’dir. Ülkemizde yetişkinlik çağına ulaşmış her üç kişiden birisi obezite problemi ile mücadele etmektedir. Obezite başta kalp hastalıkları olmak üzere; şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, inme, solunum yolu rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, eklem rahatsızlıkları, psikiyatrik hastalıklar ve hatta çeşitli kanserler için çok önemli bir risk faktörüdür. Dolayısıyla obezitenin önlenmesi bu hastalıklarında önlenmesi anlamına gelmektedir" dedi. Obezite tedavisinde 5 çeşit tedavi

Obezite tedavisinde temel olarak beş çeşit tedavi uygulandığını ifade eden Uzm. Dr. Mandacı, "Bunlar, diyet tedavisi, egzersiz tedavisi, davranış değişikliği tedavisi, ilaç tedavileri ve son aşamada da cerrahi tedaviler uygulanabilmektedir. Hastanemiz obezite polikliniğine başvurmak isteyen hastalarımız dahiliye poliklinikleri içinde yer alan obezite polikliniğimize randevusuz bir şekilde başvurabilmektedir. Obezite polikliniğimize başvuran hastalarımızın öncelikle detaylı bir hikayesi alınmakta, fizik muayeneleri yapılmakta vücut kitle endeksleri hesaplanmakta ve gerekli kan idrar tetkikleri yapılmaktadır. Ardından yandaş hastalıklarının tespit edilmesi için kardiyoloji, fizik tedavi, genel cerrahi ve psikiyatri bölümlerine konsülte edilmektedir. Bu değerlendirmelerden sonra obezite gruplarımıza dahil edilen hastalarımıza eğitim seminerleri düzenlenip obezite hakkında bilinçlendirilmektedirler. Eğitim haftamızdan sonra hastalarımızın haftalık takipleri başlar. Hastalarımız bu süreçte haftalık olarak yüz yüze obezite hemşirelerimizle, diyetisyenimizle, fizyoterapistimizle, psikologluğumuzla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirerek kilo takiplerine başlarlar. Eğer sizin de fazla kilolarınız ile başınız dertteyse istediğiniz zaman randevusuz bir şekilde obezite polikliniğimize başvurabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Manisa Şehir Hastanesi Obezite Merkezi sayesinde hızla kilo vermeye başlayan bir danışan, "Bu zamana kadar, 10 sen boyunca İstanbul, İzmir ve Ankara’da diyetisyen, akupunktur ve yaşam koçlarına gittim. Beynimde bitiremedim olayı Manisa Şehir Hastanesindeki Obezite Merkezindeki ekip sayesinde bitirdim ve bu hale geldim. Çok memnunum" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Her satırı dehşet! Araç lastiğiyle yakmışlar: Cinayeti eski eşin acele evliliği çözdü

2024-05-17 15:28 - Asayiş

Gaziantep yolu savaş alanına döndü

2024-05-16 11:08 - Asayiş

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gaziantep’e süpriz ziyaret!..

2024-05-18 13:43 - Siyaset

Bilal Çeker Gaziantep FK için varım dedi.

2024-05-14 23:51 - Spor

Kütahya’da "Ailemiz istikbalimiz" yürüyüşü

2024-05-15 13:09 - Siyaset

Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi

2024-05-16 10:02 - Yeme İçme

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Şok İstifa!

2024-05-13 17:26 - Siyaset

Gaziantep 15 Mayıs 2024 Yarın O Mahaller 8 Saat Elektriksiz Kalacak!

2024-05-14 18:01 - Elektrik ve Su

Konukoğlu, Genç iş insanları olarak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz

2024-05-19 00:34 - Gündem

Mayıs 2024 Perşembe Gaziantep'in Günlük Vefat ve Defin Listesi!

2024-05-16 17:45 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Sigarasız bir hayat mümkün

17:37 - Sağlık

Siirt’te dünürlerin silahlı kavgasında ağır yaralanan şahıs İzmir’e sevk edildi

16:13 - Sağlık

Gebeliğin ilk 3 ayında kanama ve lekelenmeye dikkat

13:59 - Sağlık

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya: “İyotlu tuz kullanalım, kendimizin, ailemizin ve toplumun sağlığına sahip çıkalım”

13:38 - Sağlık

Acıbadem Sağlık Grubu’ndan Skolyoz Farkındalık Ayı’na özel etkinlik

12:58 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep bu nikahta buluştu!

00:17 - Yaşam

Gaziantep'te altın kemer Ali Gürbüz'ün

21:22 - Spor

Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği

17:58 - Spor

Evin tavanı çöktü, anne ve bebeği yaralandı

15:57 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza: 2 ölü, 6 yaralı

14:13 - Gündem