Türk mutfağında Adıyaman’ın yöresel lezzetleri görücüye çıktı

Adıyaman’da türk mutfağı haftası etkinlikleri çerçevesinde kentin coğrafi işaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri ikram edildi.

Gündem - 3 hafta önce

Adıyaman’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde kentin coğrafi işaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri ikram edildi.

Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Adıyaman Üniversitesi tarafından üniversitenin kampus alanında etkinlik organize edildi. Düzenlenen etkinlikte Adıyaman çiğköftesi, Adıyaman kebabı, tavuklu pilav, cevizli irmik helvası, badem şekeri ve çikolatası gibi yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği etkinlik büyük ilgi gördü.

Burada konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftasını coşkuyla kutluyoruz. Bugün burada, binlerce yıllık kadim tariflerin eşsiz lezzetleri vesilesiyle bir arada bulunmaktayız. Yemek sadece bir tabakta olan, bir tariften ya da lezzetten çok öte, köklü bir tarihin ve kültürün yansımasıdır. Gastronomi ise sadece lezzetli yemek hazırlamak değil, o yemeklerin sanat, kültür ve bilimle buluşmasıdır. Gastronominin topluma kattığı birçok değer vardır. Sağlıklı beslenme, sosyal etkileşim ve ekonomik olarak coğrafyalara katma değer katar. Adıyaman’ımız birçok kültüre ev sahipliği yapmış, zengin bir mutfağa sahip kadim bir şehirdir. Özellikle kavurmalı hıtabımız, topak helvamız, peynirli hıtabımız, meyir çorbamız ve topak helvası gibi Türk mutfağına kazandırdığımız birçok lezzet mevcuttur. Bu güzel ve anlamlı günde önemli bir haberin müjdesini de vermek istiyorum. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitemiz Gastronomi Bölümü kurulmasına izin verilmiştir. Adıyaman Üniversitesi olarak hedefimiz turizm ve ekonomiye katkı sunmaktır. Değerlerimizin tanıtımını yaparak bir gastronomi şehri olarak gerek komşu illerden gerekse de Türkiye’nin en ücra köşesinden insanların ilimizi ziyaret etmelerini sağladığımız gün başarılı olmuş sayılırız. Ülkemizi var eden değerler silsilesinde önemli bir halka olan gastronomi olgusunu turizm odağında daha da güçlendirmek, yerel kültürümüzü toplumun her bireyine yaymak ve en önemlisi de birlik olma şiarında daha çok çalışmak asli görevimizdir” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Valisi Osman Varol ise, “Bizim bölge olarak baktığımızda gastronomi anlamında çok zengin bir bölgede olduğumuzu söylemek mümkün. İklimiyle gerçekten tarım ürünleri açısından ideal bir memleket olan Adıyaman’ın da doğal olarak gastronomisi yani mutfak kültürü oldukça kuvvetli” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösterilerin ardından etkinliğe destek veren kişilere teşekkür belgesi takdim edildi. İl protokolü ve katılımcılar daha sonra etkinlik alanını gezerek burada Adıyaman’ın yöresel eşsiz lezzetlerini tattı.

Haftanın Öne Çıkanları

Her satırı dehşet! Araç lastiğiyle yakmışlar: Cinayeti eski eşin acele evliliği çözdü

2024-05-17 15:28 - Asayiş

Gaziantep yolu savaş alanına döndü

2024-05-16 11:08 - Asayiş

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gaziantep’e süpriz ziyaret!..

2024-05-18 13:43 - Siyaset

Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi

2024-05-16 10:02 - Yeme İçme

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (23.05.2024)Perşembe

2024-05-22 17:15 - Elektrik ve Su

Belediye’nin Aldığı Karar Çok Tartışılır

2024-05-20 23:28 - Gündem

İslahiye'de köy tipi afet konutları teslim ediliyor

2024-05-16 16:02 - Gündem

Konukoğlu, Genç iş insanları olarak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz

2024-05-19 00:34 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

2024-05-20 10:15 - Gündem

Gaziantep’te açıklanan kurban fiyatları geçerli mi?

2024-05-16 14:20 - Ekonomi

İlgili Haberler

Vali Koç: "Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum"

22:46 - Gündem

Kilis’te kurbanlıklar sepetli motosikletlerle taşındı

22:52 - Gündem

Bingöl’de kurban pazarındaki durgunluk dikkat çekti

22:02 - Gündem

Başkan Ünlü vatandaşlarla bayramlaştı

20:46 - Gündem

Veli Çayırıyenileniyor

20:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep FK'da kombineler satışta

21:09 - Spor

Kurallara uymayan sürücülere ceza

21:01 - Asayiş

Gaziantep'te Kurban Bayramı yoğunluğu nedeniyle geçici sağlık istasyonları kuruldu

20:22 - Sağlık

Kadın temalı öğrenci kongresi gerçekleştirildi

20:20 - Eğitim

İslahiye'de afetzedeler Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek

17:13 - Gündem