Şifayı Düzce’de buldu

Kalpte ritim bozukluğu yaşayan 50 yaşındaki hasta şifayı düzce üniversitesi tıp fakültesi hastanesi kardiyoloji kliniği bünyesinde kurulan aritmi merkezi’nde buldu.

Sağlık - 2 hafta önce

Kalpte ritim bozukluğu yaşayan 50 yaşındaki hasta şifayı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesinde kurulan Aritmi Merkezi’nde buldu.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesinde hizmet veren Aritmi Merkezi’nde, kalpteki ritim bozukluğunun hangi sebeplerden kaynaklandığı ve eşlik eden kalp hastalığı olup olmadığı tespit edilerek tedavi planlaması yapılıyor.

Düzce ve bölgesine hizmet veren Aritmi Merkezi’nde 50 yaşındaki hasta, uygulanan ablasyon tekniğiyle kalp çarpıntısından kurtuldu. Kalp çarpıntısı şikayeti ile daha önce dış merkezlere giden hasta, uygulanan tedavilerden sonuç alamayınca Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurmaya karar verdi. Kardiyoloji Kliniği’nde yapılan ilk muayenenin ardından Aritmi Merkezi’ne yönlendirilen hastanın ritim bozukluğuna neden olan kalpteki sorunlu bölge tespit edilerek ablasyon tedavisi uygulanmasına karar verildi. Artan şikayetleri çare Düzce Üniversitesi Hastanesi oldu

Tedavi sonrası 3 yıldır artan şikayetlerinden kurtulan 50 yaşındaki hasta, “Kalp çarpıntım beni ciddi manada sarsıyordu, sosyal yaşantımı olumsuz etkilemeye başlamıştı. Şikayetlerimin artması üzerine başvurduğum başka bir hastanede EPS (Elektrofizyolojik Çalışma işlemi) yapıldı. İşlem sonrası doktorumun verdiği ilaçları kullandım ama çarpıntılarım arttı. Yarım saati bulan kalp çarpıntılarım oluyordu. Ailem kalp krizi geçirdiğimi düşünüyordu. Şikayetlerim artınca ilacımı değiştirdiler ama fayda etmedi. Ben de Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurmaya karar verdim. Buradaki doktorumuz Gökhan Bey’in uyguladığı ablasyon tedavisi ile şikayetlerimden kurtuldum. Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi. Tedavi hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Coşkun, “Hastamız, tarafımıza çarpıntı şikayeti ile başvurdu ve çarpıntı sırasında çekilen elektrokardiyografisinde (EKG) kalp hızı dakikada 170’idi. Öncelikle yaptığımız EPS işleminde ritim bozukluğunun kaynaklandığı yeri tespit ettik ve sonrasında radyofrekans ablasyon yöntemiyle başarılı bir şekilde tedavi uyguladık. Tüm bu işlemler yaklaşık yarım saat sürdü ve ertesi gün de sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” ifadelerinde bulundu. Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Ablasyon tedavisi sırasında bazı hastalarda genel anestezi uygulansa da genellikle lokal anestezi yapıldığını belirten Coşkun, “Kalp ile ilgili her uygulamada olduğu gibi bu işlemlerin de bazı riskleri vardır. Bu ihtimal ritim bozukluğunun türüne göre değişmekle birlikte genel olarak çok düşüktür. Ritim bozukluğu tedavi edilmediğinde kalp yetmezliğine, kalpte pıhtı oluşmasına ve buna bağlı inme gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” diye konuştu. Aritmi merkezine kimler başvurabilir?

Aritmi Polikliniğine özellikle çarpıntı ayrıca kalbin çok hızlı veya güçlü attığını hissetme, kalpte tekleme hissi, baş dönmesi, göz kararması ve bayılma şikayeti olanların başvurabildiğini belirten Gökhan Coşkun, “Aritmi Polikliniğimiz ve özellikle bayılma şikayeti olan hastalar için yaptığımız Tilt table testi (eğik masa testi ) hizmet vermeye başlamıştır” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

“Anne tarafım CHP’lidir” diye Sözcü’ye konuşan Fadıloğlu, seçimi neden kaybettiğini anlatı!..

2024-04-23 13:28 - Siyaset

Gaziantep'te çikolata fabrikasında kan gövdeyi götürdü!

2024-04-27 14:13 - Asayiş

Gürban, “Partiden İstifa edenler kongrede oy kullanmamalı…”

2024-04-25 21:18 - Siyaset

Narkotikçi başarılı o isim 1. sınıf Emniyet Müdürü oldu.

2024-04-24 22:46 - Gündem

Gaziantep’te Boşanma Davasında Kan Aktı! Yaralılar Var…

2024-04-26 17:06 - Asayiş

Gaziantep’te Ünlü İşadamının Kızı İntihar Etti…

2024-04-27 15:21 - Asayiş

O isim Başkan Fatma Şahin’e danışman oldu.

2024-04-24 23:56 - Siyaset

İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu.

2024-04-27 20:56 - Siyaset

Gaziantep’te dolmuşta ahlak dışı hareketler yapan şahıs gözaltına alındı

2024-04-24 14:39 - Asayiş

Ünlü Emlakçı’nın acı ölümü

2024-04-22 11:01 - Gündem

İlgili Haberler

Doç. Dr. Solmaz: “Talasemiye karşı gebelik öncesi bu testi yaptırın”

09:02 - Sağlık

Eşi ‘kalp affetmez’ deyince soluğu kalp doktorunda aldı

08:30 - Sağlık

Eczacılar, günlerini gazetecilerle birlikte kutladı

07:36 - Sağlık

Eczacılık Fakültesinin birinci ve ikinci sınıf öğrencileri beyaz önlük giydi

00:05 - Sağlık

Bitlis’e 100 milyon dolarlık hastane yatırımı

18:40 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 9 araçtan hırsızlık yapan şahıs yakalandı

09:42 - Gündem

Bilal Çeker Gaziantep FK için varım dedi.

23:51 - Spor

Bugün Gaziantep'te Kimler Vefat Etti?

18:06 - Defin Listesi

Gaziantep 15 Mayıs 2024 Yarın O Mahaller 8 Saat Elektriksiz Kalacak!

18:01 - Elektrik ve Su

Tahmazoğlu Gaziantep kurbanlık fiyatlarına tepki gösterdi

17:54 - Gündem