Şehitkamil'deki öğretmenlerden örnek davranış

Şehitkamil’de görevli öğretmenler, Şehitkamil Belediyesi tarafından kendilerine sağlanacak maddi destek ile okul yapılmasını talep ettiler. Gaziantep Valisi Davut Gül ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğretmenlerin talebini yerine getireceklerini söylediler.

Gündem - 2 yıl önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil sınırları içerisinde devletokullarında görev yapan tüm öğretmenlere, bin 500 lira nakdi destek vereceklerinimüjdelemişti. Ancak çok sayıda öğretmen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu vekendilerine sağlanan destekle okul yapılmasını istediler. Bu talebi değerlendiren GaziantepValisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli EğitimMüdürü Yasin Tepe ile Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, talebe karşılıkokul yapılması kararını aldılar. Aldıkları kararı Şehitkamil Belediye Başkanı RıdvanFadıloğlu’nu ziyaretinde duyuran Gaziantep Valisi Davut Gül, öğretmenlere budavranışlarından ötürü teşekkür etti.

Öğretmenlerimizin İsmini Vereceğiz Toplam 32 derslikli bir okul yapacakları, açılışı da 2023 yılında 24 Kasım ÖğretmenlerGünü’nde yapacaklarını söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, açıklamasında şu ifadelere yerverdi:“Geçtiğimiz günlerde okul müdürleri toplantısında, sağ olsun Şehitkamil BelediyeBaşkanımız Rıdvan Bey, o toplantıda öğretmenlerimiz için kırtasiye yardımı şeklinde birnakdi destek vermek istediğini söylemişti. Bu da tabii hem öğretmenlerimiz arasında hemokul müdürlerimiz arasında memnuniyet oluşturdu. Sonraki süreçte ise her ne kadar bu jestkendileri açısından onore edici, çok güzel bir şey olsa bile hem sendikalarımız hem okulmüdürlerimiz hem de öğretmenlerimizden bize çok sayıda talep geldi. Bu talep ise özetle, bunakdi yardımın öğretmenler adına bir okul yapılması ya da başka bir eser olaraktaçlandırılması şeklindeydi. Normalde biz bugün buraya protokol yapmaya geldik ancak buöneriyi Rıdvan Başkanımıza söylediğimizde kendisi de “Zaten biz bu bütçeyi ayırdık,öğretmenlerimiz bu bütçeyi nereye harcayın diyorlarsa biz oraya harcayalım” dediler. İnşallahbu parayla 32 derslikli bir okul yapacağız ve öğretmenlerimizin ismini vereceğiz.Önümüzdeki yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de okulumuzun açılışını yapacağız. Benbaşta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Bey olmak üzere öğretmenlerimize, okulmüdürlerimize, bütün eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Gaziantep’teCumhuriyetimizin 100. yılında 100 hayırsever kampanyamızla 2023 yılında bir okul iletaçlandıracağız. Ben hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Öğretmen Arkadaşlarımıza Yürekten Teşekkür Ediyorum Öğretmenlerin, sağlanacak desteğin kalıcı bir esere dönüşmesi adına istedikleri talebi seveseve kabul ettiklerini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Benöncelikle Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül Bey’e teşekkür ediyorum. Bugün protokolimzalamak için bir araya gelecektik ancak Sayın Valimizin, milli eğitim camiası ilegörüşmeleri sonucunda bizim öğretmenlerimize taahhüt etmiş olduğumuz kırtasiyeyardımının kalıcı bir esere dönüşmesi noktasında taleplerinin olduğunu beyan edince, biz de“Baş üstüne” dedik. Yapılan yatırım Gaziantep’e yapılıyor. Ben öğretmen arkadaşlarımıza da

yürekten teşekkür ediyorum. Onlar da kendi şahıslarına verilecek olan bu ödeneğin biryatırıma dönüşüp kalıcı bir esere dönüşmesi noktasında bir talepleri olmuş. Biz de bunu seveseve kabul ederiz. Sayın Valimizin göstermiş olduğu noktada 32 derslikli bir okulun bedeliödenerek, öğretmenlerimizin adına, onların isimlerini taşıyacak şekilde taçlandırılmış olacak.Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii burada 100. yılda 100 okul kampanyasınınyenisinin başlaması söz konusu. Geçtiğimiz yıllarda bunu 100’ün üzerine çıkararaktaçlandırmıştık. Gaziantep’teki hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz. Bize deöğretmenlerimizin ilk hayırsever oluyor olması bizim için ziyadesiyle mutlu edici bir olay.Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Biz milletimizin emrindeyiz. Kaynak bu milletin ve bumillete hizmet edecek. Milletin evlatlarına hizmet etmesi noktasında bu yatırımın bir an öncehayata geçmesini hep birlikte inşallah takip edeceğiz. En kısa sürede okul protokolünüimzalayarak, okulumuzu teslim etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakim Serkan Tüzün son yolculuğuna uğurlandı

2022-10-03 21:04 - Asayiş

Gaziantep Nuradağı’nda silahlı kavga: 2 ölü, 2 ağır yaralı

2022-10-01 21:32 - Asayiş

GTO’da meclis üyeleri tam listesi belli oldu. Başkan Yıldırım seçim sonuçları için ne dedi?

2022-10-02 11:56 - Gündem

Abdulhamit Gül'ün acı günü

2022-10-01 21:04 - Gündem

Kaybettiği halde kazanan meclis üyesi kim? GTO seçimlerinde Kimler kazandı, kimler kaybetti!

2022-10-01 18:39 - Gündem

Babaanne, vahşetin detaylarını anlattı

2022-09-27 15:11 - Asayiş

Gaziantep’te binayı yılanlar daladı.

2022-10-02 12:49 - Asayiş

Ortalık can pazarına dönüştü: Çok sayıda yaralı!

2022-10-03 20:42 - Asayiş

Reha Muhtar'dan, Tamer Karadağlı ile ilgili bomba iddia: Senin Deniz Uğur ile...

2022-10-03 09:46 - Siyaset

Pamuk,”Ümit Özdağ Gaziantep’ten Milletvekili adayı olabilir.”

2022-09-28 17:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Özel İmperial Hastanesi’nde bayramlaşma

13:36 - Gündem

Yetenekli keçi 3 kişinin işini tek başına yapıyor

13:41 - Gündem

Cizre’de anız yangını ekili alanlara ulaşmadan söndürüldü

13:42 - Gündem

Adalar iskelesinde bayram yoğunluğu

13:12 - Gündem

Türkiye’den gönderilen yardımlarla kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı

13:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kurban Bayramı’nın ilk gününde yoğun önlemler alındı

12:50 - Gündem

Gaziantep Hava Durumu (17/06/2014)Pazartesi

06:00 - Gündem

Sen Rodos’ta kapıda vizeye 'yoğunluk' engeli

22:51 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca, kurban kesimi sırasında 16 bin kişinin yaralandığını açıkladı

21:47 - Gündem

SON DAKİKA: SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine son hesap! En düşük emekli maaşı için alınan karar ortaya çıktı: ‘Asgari ücretin altında olması aykırı değil'

20:43 - Ekonomi