SANKON’dan Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ziyaret

Sanayi ve ticaret konfederasyonu (sankon) istanbul il başkanlığı yönetim kurulu, gürcistan cumhuriyeti istanbul başkonsolosluğu’na ziyaret gerçekleştirdi. Sankon istanbul il başkanı engin karadağ, gürcistan cumhuriyeti istanbul başkonsolosluğu ziyaretinde başkonsolos aleksandre jishkariani’ye nazik davetleri için teşekkür etti. Türkiye ve gürcistan’ın kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerinin konuşulduğu ziyarette; sankon istanbul il başkanlığı yetkilileri ve gürcistan devleti istanbul başkonsolosluğu diplomatları hazır bulundular.

Ekonomi - 2 ay önce

Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Engin Karadağ, “Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler stratejik ortaklık düzeyindedir. Ülkemiz 2007 yılından beri Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı konumundadır. SANKON’a üye Türk şirketleri olarak, Gürcistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ziyaret gerçekleştirdi. Konfederasyonun İstanbul İl Başkanı Engin Karadağ, Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ziyaretinde Başkonsolos Aleksandre Jishkariani’ye nazik davetleri için teşekkür etti. Türkiye ve Gürcistan’ın kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerinin konuşulduğu ziyarette; konfederasyonun İstanbul İl Başkanlığı yetkilileri ve Gürcistan Devleti İstanbul Başkonsolosluğu diplomatları hazır bulundu. “Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı konumundayız”

Konfederasyon olarak iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak istediklerini ifade eden Karadağ, “Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler stratejik ortaklık düzeyindedir. Ülkemiz 2007 yılından beri Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı konumundadır. SANKON’a üye Türk şirketleri olarak, Gürcistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle, SANKON kuruluşu ile Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu arasındaki işbirliği çok önemlidir. İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak, her iki ülke açısından ilişkilerimizin güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. İkili ilişkilerimiz güçlendirilmesi açısından, İstanbul İl Başkanlığı olarak, sizleri ve değerli diplomatlarınızı İstanbul İl Başkanlığı ofisimizde görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi. “Türk şirketlerini Gürcistan’a yatırım ve ticaret yapmaya davet ediyorum”

Gürcistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksandre Jishkariani, “Türkiye ile Gürcistan arasında yakın, ortak ilişkiler vardır. Bu yakın ilişkiler, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin genişletilmesi ve daha da güçlenmesi için elverişli imkanlar sunmaktadır. Bu bir fırsattır. Ülkemizde çeşitli sektörlerde yatırım imkanları ve ticaret imkanı vardır. Türk şirketlerini Gürcistan’a yatırım ve ticaret yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Aleksandre Jishkariani, konuşmasının devamında, SANKON heyetine Gürcistan’daki ekonomik reformlar ve cazip yatırım imkanları hakkında da bilgi verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

İki oğlunun bıçaklı saldırısına uğrayan baba hayatını kaybetti

2024-03-17 12:47 - Asayiş

Gaziantep’te o partinin Şehitkamil adayına silahlı saldırı

2024-03-17 23:23 - Asayiş

Gaziantep Büyükşehir’de oyunuzu kime vereceksiniz? İşte Gaziantep Seçim Anketi Sonuçları?..

2024-03-18 10:34 - Siyaset

Gaziantep’te kadınların sır intiharı!..

2024-03-20 19:31 - Asayiş

Gaziantep'te vahşet! Koyun çiftliği kan gölüne döndü!

2024-03-19 14:59 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan geliyor!..

2024-03-18 13:30 - Siyaset

Gaziantep'teki Hak Sahiplerine Müjde! AFAD Ek Süre Verdi!

2024-03-23 10:53 - Gündem

Fatma Şahin açıkladı; 65 yaş üstü emeklilere Gaziantep’te su daha ucuz verilecek!..

2024-03-19 22:26 - Siyaset

Burhan Akyılmaz’ın baba acısı.

2024-03-19 12:04 - Yaşam

Gaziantep'te 18 yaşındaki genç intihar etti

2024-03-21 15:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Muğlalı arıcılara damızlık ana arı dağıtımı

00:33 - Ekonomi

Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ile kablo fabrikası arasında iş birliği protokolü

21:49 - Ekonomi

Zeytinyağı sektörüne yön veren 20 kurumdan ortak bildiri: "İhracat yasağını kaldırın"

21:21 - Ekonomi

Gaziantep’te toplu taşımaya zam geldi!

20:44 - Ekonomi

Kadın liderler, DTO’da buluştu

19:46 - Ekonomi

Günün Manşetleri

MGM 'Şiddeti artacak' diyerek uyardı! İşte il il son dakika hava durumu...

07:48 - Gündem

Gaziantep’te toplu taşımaya zam geldi!

20:44 - Ekonomi

GAZİANTEP'TE ÇİFTÇİYİ YAKAN YANGIN! 200 DÖNÜM TARLA KÜLE DÖNDÜ

20:18 - Asayiş

Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri hünerlerini sergiledi

19:53 - Eğitim

Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ından fazlasını ihracatı artırmak için kullanıyor

18:22 - Ekonomi