PAÜ’nün kazı çalışmalarını sürdürdüğü antik kent sayısı 9’a yükseldi

Kültür ve turizm bakanlığı tarafından başlatılan “geleceğe miras” projesi kapsamında pamukkale üniversitesi (paü) insan ve toplum bilimleri fakültesi (itbf) arkeoloji ve sanat tarihi bölümü öğretim üyelerinin türkiye’deki yürüteceği kazı çalışmaları sayısı dokuza yükseldi.

Yaşam - 2 ay önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinin Türkiye’deki yürüteceği kazı çalışmaları sayısı dokuza yükseldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında, Hierapolis Antik Kentinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından geçtiğimiz Kasım ayında yapılan lansman toplantısında; PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’in aynı zamanda Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale-Hierapolis Kazı Koordinatörlüğüne atandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Bu görevlendirmenin ardından, yine PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt Muğla-Milas sınırları içinde yer alan Labraunda kazılarına; Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman ise Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Aydın-Karacasu sınırları içinde bulunan Afrodisias kazılarına koordinatör olarak atandı. Geleceğe Miras Projesi ile birlikte Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri Türkiye çapında yürütülen kazı çalışmaları sayısı toplamda dokuz oldu. Bu alanların bir kısmı Dünya Kültür Mirası kalıcı, bir kısmı ise Geçici Kültür Mirası listesinde yer alan Ülkemizin ve Dünyanın en önemli kültürel mirasları olması özelliklerini taşımakta.

“Hocalarımız ile gurur duyuyorum”

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen görevlendirmelerin ardından Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı makamında ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında, kazılara koordinatör olarak atanmış olan öğretim görevlileriyle bir kez daha duyduğu gururu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, kendilerine çalışmalarında başarılar dileyerek keşiflerin ülkemize ve üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Geleceğe Miras projesi kapsamında, Türkiye’de yabancı heyetler tarafından yürütülen kazı alanlarındaki çalışmaların 12 aya yayılarak, daha fazla alanın kazılması, restorasyonlarının yapılarak, kültür miraslarımızın gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gürban’dan Karkamış açıklaması.

2024-03-04 21:35 - Siyaset

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin İstifa etti

2024-03-10 16:43 - Siyaset

İslahiyeli Depremzede öğrencilerden örnek davranış!.. Şimdi sıra bizde!..

2024-03-06 17:30 - Gündem

Gaziantep Valiliği uyardı!

2024-03-05 14:29 - Gündem

Şamil Tayyar'ın acı günü

2024-03-06 14:22 - Gündem

Mustafa Teke Yazdı.. HAYDİ GAZİANTEP, İNANMAK BAŞARMANIN YARISI

2024-03-10 18:16 - Spor

Gaziantepli Mustafa Yılmaz, 4. kez EPDK Başkanı oldu

2024-03-05 00:14 - Gündem

Yarıştan çekilen iYİ Parti Karkamış adayı neden çekildiğini anlattı?

2024-03-05 11:14 - Siyaset

Başkan Vural, İslahiye’de ekmek fiyatlarını sabitledi.

2024-03-10 13:25 - Gündem

Fabrika işçilerini taşıyan servis aracında çok sayıda yaralı var

2024-03-11 10:06 - Asayiş

İlgili Haberler

Turizm kentini sis yuttu, görüntüyü gören cep telefonuna sarıldı

11:37 - Yaşam

Site bahçesine giren yılan itfaiye ekiplerince yakalandı

11:27 - Yaşam

Erzincan’da bağlarda kontroller sürüyor

11:30 - Yaşam

Niğde’deki Emli Vadisi ve Kamp Eğitim Merkezi daha aktif bir hale getirilecek

11:27 - Yaşam

Diyarbakır’da Hafif Raylı Sistem Projesi revize edilecek

11:18 - Yaşam

Günün Manşetleri

Van’da “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” programına davet

11:28 - Gündem

GAÜN’de Gazze protestosu

11:22 - Eğitim

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile 11,4 milyar liralık yatırım yapıldı

11:18 - Ekonomi

Trendyol Süper Lig’de son hafta heyecanı yarın başlayacak

10:32 - Spor

Göçerler Faraşin Yaylası’na ulaştı

09:52 - Gündem