Meral Akşener'den ittifak çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Gördük ki bu ittifak sistemlerinin hiçbir faydası yok, seçmene de faydası yok.” dedi.

Siyaset - 8 ay önce

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Gördük ki bu ittifak sistemlerinin hiçbir faydası yok, seçmene de faydası yok. Önemli olan milletimizin düşündüğü ve bu seçim sonuçlarına göre de milletimizin bize ne kadar değer verdiği, bizi ne kadar önemsediği şimdi göreceğiz” dedi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş’ta partililerle buluştu. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda yerel seçimler öncesinde partinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Mesut Dedeoğlu’nu partililere tanıttı.

“Çalışmaya devam ediyoruz”Kahramanmaraş’ta İYİ Parti’nin çok daha ileri noktalara gelmesi için gayret ettiklerini ifade eden Akşener, “Kahramanmaraş’ta geçen dönem olduğu gibi bu dönemde milletvekili çıkaramadık. Kahramanmaraşlı kardeşlerim ne için bize oy vermediğini anlamak üzere çalışıyoruz, çalıştık. Ama vay biz bu kadar iyilik yaptık, niye bize oy vermediler demedik. Neyi eksik bıraktık? Kimlere ulaşamadık? Nasıl ulaşamadık? Biz neredeyiz? Biz nerede eksik kaldık, hangi durumda kaldık, onu çalıştık çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“İyi belediyeciliği bu ülkeye ispat edeceğiz”İşinin erbabı kaliteli isimlerle yerel seçimlere katılacaklarını dile getiren Akşener, “Mesut Dedeoğlu belediyeyi alacak ve belediyenin üstünde olan her türlü görevi, birinci sınıf kalmadan çalmadan, çaldırmadan, çaldırmadan haksızlık yapmadan yerine getirecek. Biz artık bu yerel seçimde yalnız, tek başımıza 81 bir ilde aday göstererek ve iddia ediyorum ki İzmir gibi, Kahramanmaraş gibi, Eskişehir gibi daha sonra açıklayacağımız pek çok yerdeki o gerçekten işinin erbabı adaylarımızla iyi belediyeciliği, sosyal belediyeciliği, proje belediyeciliğini nasıl yapılacağını bu ülkeye ispat edeceğiz. Biz 2028’de de Allah'ın izniyle milletimizin teveccühü ile biz bu ülkeyi yönetecek parti olacağız” diye konuştu.

“Gördük ki biz bu ittifak sistemlerinin hiçbir faydası yok”Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 partinin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı’nı eleştiren Akşener, "Sonuç itibari ile en son 14 Mayıs, sonraki aşama ve kaybedilen bir seçim. Bu kaybedilen seçim elbette hepimizin payına düşen eksiklik vardır. Ama her siyasi parti kendi konumunu da değerlendirmek konumundadır. Bizim partiye bir alerji var zannediyordum, ama ilginç Sayın Babacan televizyonda ben hiç kimseden bir şey talep etmedim, kendi kendimize girecektik. Onlar talep etti. Ama seçim bittikten sonra kurumsal yapının vermiş olduğu milletvekilleri ile ilgili olarak da Deva Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi kıyma edildi. İttifak dediğiniz iş birliği, kurallar manzumesidir. O kurallar manzumesinde birbirinize karşı açık ve dürüst olacaksınız. Bu açık ve dürüstlüğü arkadaşlarınız da bilecek, gizli bir iş asla yapmayacaksınız. Çünkü sokakta sorulan sorulara cevap vermek zorunda olan partililer ve evlere giren adaylarınızdır. Onları mahcup edecek ve zora düşürecek iş yapmayacaksınız, yaptıysanız da gizlemeyeceksiniz. Sorumluluğu üstleneceksiniz, ondan sonra da saç saça baş başa bir görüntü vermeyeceksiniz. Bu saç saça mevzusunu bizim üstümüze bıraktılar bence sakıncası yok. Ama gördük ki biz bu ittifak sistemlerinin hiçbir faydası yok, seçmene de faydası yok. Önemli olan milletimizin düşündüğü ve bu seçim sonuçlarına göre de milletimizin bize ne kadar değer verdiği, bizi ne kadar önemsediği şimdi göreceğiz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te korkunç kaza: 2 ölü

2023-10-12 19:20 - Asayiş

Öztürkmen tahliye edildi.

2023-10-13 16:24 - Gündem

AK Parti MKYK belli oldu. Listede Gaziantep’ten sadece o isimler var!..Tam liste

2023-10-07 11:48 - Siyaset

Kız arkadaşının evini basan şahıs dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı

2023-10-08 12:29 - Asayiş

Eski Bakan Mustafa Yılmaz gözlerini kaybetti.

2023-10-08 14:34 - Siyaset

Bakan Koca açıkladı: Gaziantep Şehir Hastanesi açılıyor.

2023-10-07 20:03 - Gündem

10.10.2023 Salı günü nöbetçi eczaneler

2023-10-10 17:01 - Sağlık

ATV kazasında ölen çocuklar defnedildi, gözyaşları sel oldu

2023-10-13 17:02 - Gündem

CHP Gaziantep'in acı günü

2023-10-11 10:03 - Gündem

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde kadro belli oldu, işte atamalar

2023-10-06 22:01 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Durbay Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi seçildi

20:51 - Siyaset

Biden’dan “Gazze’de ateşkes şart” açıklaması

20:19 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: "Emekliye ve asgari ücrete enflasyon oranında zam bekliyoruz"

19:39 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanlarını kabul etti

19:15 - Siyaset

Tarihi Kentler Birliğinde Kütahya’yı Başkan Kahveci, Meclis Üyesi Mankan ve Başkan Yardımcısı Uyanık temsil etti

17:35 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep’te o ismin sır ölümü!..

19:47 - Asayiş

Türkiye’nin ikinci astronotunun uzay yolculuğu başladı

19:22 - Gündem

Kileci ilk bin ihracatçıyı kutladı

18:08 - Ekonomi

Bugün Gaziantep'te Kimler Vefat Etti?

17:57 - Defin Listesi

08.06.2024 Cumartesi günü nöbetçi eczaneler

17:37 - Sağlık