Mahalle kadın derneklerinden Şadi Özdemir’e ziyaret

Nilüfer’deki mahalle kadın derneklerinin başkan ve üyelerini konuk eden nilüfer belediye başkanı şadi özdemir, “kadınların sosyalleşmesini ve ekonomik gelir elde etmelerini sağlayacak çalışmalar yapacağız” dedi.

Gündem - 2 hafta önce

Nilüfer’deki mahalle kadın derneklerinin başkan ve üyelerini konuk eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Kadınların sosyalleşmesini ve ekonomik gelir elde etmelerini sağlayacak çalışmalar yapacağız” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e hayırlı olsun ziyaretleri yoğun bir şekilde sürüyor. Nilüfer’deki 29 mahalle kadın derneğinin başkan ve temsilcileri de, Başkan Şadi Özdemir’i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ve destek mesajlarını iletti. Kadınlar, kendi elleriyle yaptıkları ürünleri Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e armağan etti. Nilüfer Barış Meclisi’nde eşi Nuray Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin ile birlikte mahalle kadın dernekleri temsilcilerini ağırlayan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de, memnuniyetini dile getirerek, kadınlara yönelik gerçekleştirmek istedikleri projeleri paylaştı.

“Hedefimiz kadınların sosyalleşmesi, gelir elde etmesi"

Kadınların ekonomik gelir elde etmesinin ve sosyal yaşamın içinde olmasının önemine değinen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Kadınlar, evlerinden çıkarak nefes alsın, sosyalleşsin, dayanışma içinde olsun, sosyal sorumluluk projelerinde yer alsın istiyoruz. Birlikte üreten, ürettiklerinden gelir elde eden kadınlar olmasını diliyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak bu yöndeki çalışmalarımızı daha da genişleterek sürdüreceğiz. Mahallelerimizde çocuk bakım evleri açarak, annelerin iş yaşamında rahat etmelerini, evdeki kadınların da sosyal yaşamın içinde olmasını hedefliyoruz. Nilüfer Bostan’ların sayısını artırarak, sizlerin ürettiği ürünleri buralarda değerlendirmeyi düşünüyoruz. Sizlerin enerjisi, gücü ve birikimleri, belediyemizin imkanlarını birleştirerek hep beraber keyifli bir 5 yıl geçirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

Nilüfer’de her mahallede bir mahalle kadın derneği olmasını hedeflediklerini belirten Başkan Şadi Özdemir, “Nilüfer’deki 37 kadın derneği aracılığıyla kadınlara çeşitli imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Kadınların daha fazla eğitim alabilmeleri, birlikte olabilmeleri için ortamlar oluşturuyoruz. 64 mahallemizde de bir kadın derneği olsun istiyoruz” dedi.

Kayışoğlu: Birlikte güzel işlere imza atacağız

Yönetimi belirlerken kadın kotasına dikkat ettiklerini, Nilüfer Belediyesi’nde 7 başkan yardımcısından 4’ünün, 30 idari müdürden de 17’sinin kadın olduğuna dikkat çeken Başkan Şadi Özdemir, bu anlayışı istihdamda da sürdüreceklerini belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da, kadınları destekleyen yöneticilere teşekkür ederek, Nilüfer Belediyesi’nin bu alanda örnek çalışmalar yaptığını dile getirdi. Kadının, toplumda güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kayışoğlu, “Emeğinizin yok sayıldığını ve yaşadığınız zorlukları biliyoruz. Dayanışma içinde olduğumuzda, gücümüzü birleştirdiğimizde çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Teke Yazdı.. BU LİGE CAN DAYANMAZ GAZİANTEP FK FİNAL OYNAYACAK

2024-05-12 23:51 - Spor

Gaziantep’te kanlı gece!. Baba Ailesini kurşuna dizdi. 2 ölü

2024-05-12 23:35 - Asayiş

Her satırı dehşet! Araç lastiğiyle yakmışlar: Cinayeti eski eşin acele evliliği çözdü

2024-05-17 15:28 - Asayiş

Devrilen traktörün altında kalan bekçi hayatını kaybetti

2024-05-11 23:23 - Asayiş

Gaziantep yolu savaş alanına döndü

2024-05-16 11:08 - Asayiş

Bilal Çeker Gaziantep FK için varım dedi.

2024-05-14 23:51 - Spor

Depremzede annenin en acı anneler günü

2024-05-12 09:47 - Gündem

Gaziantepli Depremzedeyi isyan ettirdiler.

2024-05-12 23:59 - Gündem

"2. Uluslararası Aile Sempozyumu" Gaziantep'te düzenlendi

2024-05-13 10:58 - Gündem

Kütahya’da "Ailemiz istikbalimiz" yürüyüşü

2024-05-15 13:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Kütahya’da satranç turnuvası

15:17 - Gündem

Ankara’daki kurban pazarlarında hareketlilik sürüyor

14:59 - Gündem

Çelikoğlu Demir Çelik ile TİS imzaları atıldı

15:10 - Gündem

Uluslararası Endodonti Sempozyum’da KBÜ’lü akademisyene ödül

15:10 - Gündem

Dumlupınar’da üniversite öğrencileri ile din görevlileri bir araya geldi

15:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Antep fıstığı "Güz Güzeli" ile her yıl hasat verecek

13:53 - Yaşam

80 yaşındaki papağan

12:57 - Yaşam

Gaziantep için ciddi uyarı geldi !

12:45 - Gündem

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı, Gaziantep’te başladı

12:17 - Spor

Türk basınının çok yönlü kalemi: Mehmet Barlas

11:57 - Yaşam