Katil İsrail, Kudüs şehidi Hasan Saklanan’ın naaşına ne yaptı? Haber7 yakınlarına ulaştı

Kudüs'te soykırımcı İsrail polisinin kurşunlarıyla şehit olan Hasan Saklanan'ın naaşına ne olduğu bilinmezken yakınları cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi talebinde bulunuyor.

Gündem - 2 hafta önce

Haber7 – ÖZEL

Filistin'in başkenti Kudüs'te işgalci İsrail polisi tarafından şehit edilen Hasan Saklanan’ın naaşının akıbeti hala bilinmiyor.

Haber7 konuyla ilgili Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı bulunan Kepez kırsal mahallesinde imamlık yapan Hasan Saklanan’ın yakınlarına ulaştı. 4 çocuk babası Hasan Saklanan’ın yakınlarından Aziz Yaka, şehidin naaşının Türkiye’ye getirilmesi talebinde bulunurken devletin yetkili mercilerinin konuyla ilgili sessizliğini sürdürdüğünü söyledi.

CENAZE HALA TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLMEDİ

Hasan Saklanan'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini isteyen Aziz Yaka, “Cenaze hala teslim edilmedi. Hasan ile ilgili olumlu gelişme ve haber yok açıkçası. Biz de müftülükle, milletvekilleriyle, İçişleri Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Herhangi olumlu bir sonuç yok. Bugün akşamüstü müftülüğü aradım, hala bir gelişme olmadığını söyledi kendileri." dedi. 

“DEVLETİN EN ÜST DÜZEYİ HALA AÇIKLAMA YAPMADI”

Şehidin naaşının hala akıbetinin bilinmezliğini korurken devletin yetkili mercilerinden de tatmin edici bir cevap gelmediğini belirten Aziz Yaka, “Devletin en üst düzeyi de herhangi bir açıklama yapmadı. Bize ‘Uğraşıyoruz’ dediler. Hamas lideri Haniye de bizi arayıp gerekirse takas yapabileceklerini söyledi. Aslında bu Türkiye’nin meselesi ama bu konuda bahsi dahi açılmadı. Hiçbir şekilde açıklama yapılmadı. Biz de hala bekliyoruz.” diye konuştu. 

HASAN HOCA DAHA ÖNCE 3 KERE GİTMEYE ÇALIŞTI

"Benim hayatımdaki en değerli dostum, kardeşimdi kendisi. Ben de kendisi için öyleydim. Gidişi benim için hayatımda doldurulmayacak bir boşluk oluşturdu." diye konuşan Aziz Yaka, Hasan Saklanan'ın daha önce gitmek için üç girişimde bulunduğunu ve dördüncüsünde gitmeyi başardığını söyledi. 

İLK GİRİŞİMİNDE ÜRDÜN'E BİLET ALDI

Yaka, Şehit Saklanan'ın Ocak ayından beri gitmeye çalıştığını belirterek şu ifadelerde bulundu:

"Kendisi imamlık yapıyordu köyde. Beraber müftülüğe gitmiştik. Bana aylar öncesinden bana ısrarla gidelim diye söylüyordu. Hatta Ürdün’e bilet kestik. Çarşıda alışverişimizi yaptık, elbise ve sırt çantası aldık.

Ocak ayının sonuna doğru müftülüğe gittik, 3 aylık izin isteyecekti. Şöyle bir niyeti vardı; ‘Buradan Ürdün’e gidip Filistin’e giriş yapabilirsem zaten geri gelmiş değilim. Oradan bir yolunu bulamazsam geri döner görevime devam ederim. Ondan sonra fırsatını bulursam tekrar giderim.’

Müftülüğe gittik, müftünün bizzat kendisiyle görüştük. Müftü bey, ücretsiz izne ayrılmasını istemedi. Konuyu bilmiyordu, gideceğinden de haberi yoktu. Memuriyette ücretsiz izne çıkma hakkı vardı zaten. Ancak kısmet olmadı. Müftü bey, dolaylı yollardan izin vermedi. Bileti de iptal oldu. Bu gitmek için ilk girişimi oldu."

İKİNCİ GİRİŞİMİNDE SURİYE'YE KAÇAK OLARAK GEÇTİ

Kudüs'e gitmekten asla vazgeçmediğini belirten Aziz Yaka, ikinci kez Filistin'e gitmek için Suriye'ye kaçak yollarla geçtiğini kaydetti. Aziz Yaka, Suriye'de bir örgüt tarafından tutulduğunu, bunun da muhtemelen Suriye Milli Ordusu olduğunu belirtti. Yaka şunları söyledi:

"İkinci girişiminde buradan Suriye sınırına gitti. Savaş olduğu için sınırdan geçiş yapması kolay oldu. Türkiye’den dışarıya çıkmak zordu. Suriye’de zannediyorum Özgür Suriye Ordusu tarafından yakalanmış. Suriyeliler ‘Ajan mı değil mi’ diye 3-4 gün içeri almışlar, sorgulamışlar. Bakmışlar sicili temiz, herhangi bir tehlikesi yok. Daha sonra serbest bırakıp Türkiye tarafına geri göndermişler. Ama kendilerinin hangi örgütten olduklarını söylememişler. Bizim Akçakale-Tel Abyad sınır kapısından yasak olduğu için böyle planlamıyordu zaten. O nedenle kaçak yollardan girdi kendisi.

Üçüncüsü de Suriye’deki örgütlerle iletişim kurmaya çalıştı. Ancak o da olmadı."

DÖRDÜNCÜ GİRİŞİMİNDE PİYANGO GİBİ ADI DİYANET GEZİSİNDE ÇIKTI

Bütün çabalarına rağmen 3 kere gitmeyi başaramayan Hasan Hoca'nın tevafuken adı Kudüs gezisinde çıktığını belirten Aziz Yaka, şöyle konuştu:

"Dördüncüsünde de tevafuk; O kadar çırpındı, çaba gösterdi ama bir türlü gidemedi ama Türkiye geneli Kudüs’e gezi programı düzenleniyor. Burada da piyango gibi Hasan Hoca’nın adı çıkıyor, Kudüs gezisine gönderiliyor. Geziye bizim Şanlıurfa’dan 3 kişi gitti. Tevafuk, gezi için onun adı çıkıyor. 3 kişiden biri Hasan oluyor.

Buradan giden 3 kişiden biriyle iletişime geçtik. Konakladıkları otelden arkadaşları, gezi için çağırdıklarında Hasan, ‘Ben biraz rahatsızım. Belki daha sonra size katılırım’ demiş. Daha sonra gezi arkadaşları, dışarı çıkıyor. Hasan da onlar gittikten sonra o da çıkıyor. Zaten videolarda görmüşsünüzdür, bıçak falan satın alıyor. Daha sonra Mescid-i Aksa’ya gidiyor, namazını kılıyor. Hamas temsilcileri de geldiler ve bize taziyelerini ilettiler. Onların da bize naklettiği şu; Hasan Hoca’nın Mescid-i Aksa’ya uzaklığı 400 metre. Hasan Hoca’nın namazdan çıktıktan sonraki ilk icraatı o oluyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te kanlı gece!. Baba Ailesini kurşuna dizdi. 2 ölü

2024-05-12 23:35 - Asayiş

Gaziantep ve Hatay için tarihi çağrıya Gürban’dan destek!..

2024-05-07 11:26 - Spor

İslahiye’de feci kaza. Ölü ve yaralılar var.

2024-05-06 13:40 - Asayiş

Devrilen traktörün altında kalan bekçi hayatını kaybetti

2024-05-11 23:23 - Asayiş

Kilis'te aile katliamı: 3'ü çocuk 5 ölü!

2024-05-06 07:12 - Gündem

Özel durumu ve yeteneği olan çocuklar hazırlanan projelerle tespit edilecek

2024-05-07 10:04 - Eğitim

Gaziantep’te Tramvayda Korkutan yangın..

2024-05-06 16:02 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza: 8 ölü

2024-05-06 13:43 - Gündem

Gürban’dan Gaziantep ekonomisi hakkında kritik çağrı!..

2024-05-09 21:47 - Siyaset

Depremzede annenin en acı anneler günü

2024-05-12 09:47 - Gündem

İlgili Haberler

Koreli heyet Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

16:37 - Gündem

Bakırköy’de kadınlara "lastik değiştirme" dersi

16:26 - Gündem

Kaymakam Altun, kırsaldaki çalışmaları inceledi

16:24 - Gündem

Sancaktepe’de inşaat temelindeki su birikintisi belediye ekipleri tarafından tahliye edildi

16:25 - Gündem

Koreli heyet Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

16:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Büyükşehir okullara malzeme desteğini sürdürüyor

15:22 - Eğitim

Gaziantep Nöbetçi Eczaneler (23/05/2024) Perşembe

15:07 - Sağlık

Büyükşehir LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere deneme sınavları düzenliyor

15:02 - Eğitim

Şehitkamil’de "90’lardan kalan şarkılar" konseri düzenlendi

14:43 - Gündem

GKV Özel Ortaokulu 60. Yıl mezunlarını uğurladı

13:13 - Gündem