Çukurova’dan gençlere ‘Sınav Kaygısını Giderme’ semineri

çukurova üniversitesi eğitim fakültesi felsefe grubu anabilim dalı öğretim üyesi psikoterapist doç. Dr. Egemen hanımoğlu, öğrencilere sınav öncesi ve sınav anında ne yapmaları gerektiği, imtihan günü kaygılarının nasıl üstesinden gelecekleri konusunda öğrencilere bilgiler aktarırken, nasıl başarılı bir sınav günü yaşayabileceklerinin formüllerini anlattı.

Eğitim - 3 hafta önce

Hayatlarının en önemli sınavlarına girip gelecek yaşamlarını belirlemek için ter dökecek gençlere Emrah Kozay başkanlığındaki Çukurova Belediyesi’nden destek geldi. Önümüzdeki ay üniversite sınavları başta olmak üzere, KPSS, LGS’ye girmeye hazırlanan adaylara, bu önemli sınavlarla baş etmenin yolları, sınava motive olmaları ve stres kaygı durumlarını aşabilmeleri için üniversite ile iş birliği yaparak psiko-eğitim semineri düzenlendi.

Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde ve kütüphanelerde ders çalışarak sınavlara hazırlanan gençlerle buluşan Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Psikoterapist Doç. Dr. Egemen Hanımoğlu, öğrencilere sınav öncesi ve sınav anında ne yapmaları gerektiği, imtihan günü kaygılarının nasıl üstesinden gelecekleri konusunda öğrencilere bilgiler aktarırken, nasıl başarılı bir sınav günü yaşayabileceklerinin formüllerini anlattı.

Eğitici seminer

Gençlik Merkezi’nde ve kütüphanelerde eğitimlerine devam öğrencilere, Çukurova Üniversitesi ile Çukurova Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleşen söyleşiye çok sayıda sınav adayı öğrenci katıldı.

Tesisler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte gençlerle bir araya gelen Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Anabilim Dalı Öğretim Üyesi psikoterapist Doç. Dr. Egemen Hanımoğlu, öğrencilerle keyifli ve eğitici bir seminer gerçekleştirdi.

Kaygıları dağıtacak formüller

Gençlik Merkezi’ni dolduran çok sayıdaki adayın sorularını yanıtlayıp, kaygıları dağıtmak için formüller veren öğretim üyesi Doç.Dr.Hanımoğlu, Çukurova Belediyesi’nin öğrenciler için böyle faydalı bir söyleşi gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaygının aslında iyi bir refleks olduğunu ve insanı harekete geçirecek bir davranış olduğunu söyleyen Doç.Dr. Hanımoğlu, “Orta düzeydeki kaygı normal bir şeydir. Aşırı kaygıdan dolayı okuduğunuzu anlayamaz, kalem oynatamayacak durumda olamayabiliriz. Peki yüksek düzeyde ki kaygı için ne yapmamız gerekli? Kaygıyla baş etmenin en iyi yolu onu bastırmaya çalışmak yerine, varlığını kabul edip anlamaya çalışmaktır. Çünkü ‘kaygılanmamalıyım’ dediğinizde daha çok kaygılanma ihtimaliniz yüksektir. Bunun yerine ‘Evet kaygılanıyorum. Bunun için ne yapabilirim’ diyebilirsiniz” diyerek adaylara ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Altın değerinde uyarılar

Gençlere neler yapmaları konusunda fikirler veren Hanımoğlu, “Birinci olarak sınavdan önce, sınava iyi hazırlanmış olarak girilmeli, uykusuz ve aç olunmamalı, sınav yerine zamanından biraz önce gidilmeli, acele edilmemeli, sınavdan önce gevşemeye çalışılmalıdır. İkincisi sınav sırasında, kendi kendinize başaramayacağınızı, sorular zor olacak, bilmediğim konular çıkacak gibi iç konuşmaları asla yapmayın. Bu var olan kaygınızı paniğe dönüştürecektir. Eğer aşırı bir kaygıya kapılmışsanız bir-iki dakika sınavı bırakıp yapacağınız nefes egzersizi ile rahatlamaya çalışın. Sınav başladığı an soruları dikkatlice okuyun, zamanınızı doğru ayarlayın. Rahatlamak için arada bir oturma pozisyonunuzu değiştirin, heyecanlanıp soruyu çözemediğiniz an sorunun yanına işaret koyarak o soruyu geçin. Sınavdan sizden önce çıkanları gördüğünüzde endişelenmeyin son dakikaya kadar zamanınızı kullanın ” diyerek uyarılarda bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP HAK ETTİĞİ YERDE KALDI

2024-05-26 22:07 - Spor

TBB Seçimini Gaziantep’te Cumhur ittifakı kazandı.

2024-05-22 18:58 - Siyaset

Gaziantep’te okulda helyum gazlı balon patladı, yaralılar var.

2024-05-23 17:56 - Asayiş

Gaziantep’te o hastane önünde şok intihar!

2024-05-26 17:01 - Asayiş

Gaziantep'in Kent Konseyi Başkanı Güzelbey oldu

2024-05-25 17:26 - Gündem

Meteoroloji'den 13 ile son dakika uyarısı!

2024-05-27 07:42 - Gündem

Mersin’de zincirleme kaza: 12 Ölü ve yaralılar var

2024-05-26 20:05 - Asayiş

Hakan Aslansoy'un baba acısı

2024-05-26 10:56 - Defin Listesi

Gaziantep'te hangi ilçeler karanlığa bürünecek? (23.05.2024)Perşembe

2024-05-22 17:15 - Elektrik ve Su

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır, Suriye'yi ziyaret etti

2024-05-25 18:07 - Dünya

İlgili Haberler

Anadolu Üniversitesi öğrenci tercihlerinde zirveye yükseldi

11:50 - Eğitim

ETSO’dan meslek lisesine destek talebi

13:45 - Eğitim

Bakü’de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde Ödüllü Ar-Ge Proje Pazarı düzenlendi

12:55 - Eğitim

Kadın temalı öğrenci kongresi gerçekleştirildi

20:20 - Eğitim

Aydın otogarında bayram denetimi

17:55 - Eğitim

Günün Manşetleri

Vatandaşlık maaşı müjdesi!

20:47 - Ekonomi

51 çeşit bitki tescil edildi

20:41 - Ekonomi

Türkiye plajları Dünya'da 3'üncü sırada

20:35 - Gündem

İslahiye'de kalp krizi geçiren Uzman Çavuş öldü

20:31 - Asayiş

Gaziantep konut satışlarında zirvede

20:26 - Ekonomi