Çalımbay: “Sivasspor Avrupa’da herkesten daha başarılı”

Sivasspor teknik direktörü rıza çalımbay, uefa avrupa konferans ligi g grubu 6. Haftasında deplasmanda slavia prag ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından stadyumda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Spor - 1 yıl önce

DG Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Slavia Prag maçının ardından, “İyi bir beraberlik alarak grubu birinci bitirmek bizim için çok değerli bir şey. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in yaptıkları şeyler normal. O kadro ve bütçeleriyle yaptıkları şeyler normal ama bana göre Sivasspor hepsinden daha başarılı şekilde Avrupa’ya gitti” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu 6. haftasında deplasmanda Slavia Prag ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından stadyumda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Maçı değerlendirerek sözlerine başlayan Çalımbay, “Bizim grup hakikaten çok ilginç maçlara sahne oldu. Buradan beraberlik bile bizi lider yapacaktı ama bizim buradan mutlaka garanti şekilde ayrılmamız gerekiyordu. Biz grubu birinci bitirdik ama bana göre bu grubun favori takımı Slavia Prag. Gerçekten mükemmel ve çok iyi bir takım. Mükemmel bir taraftara sahipler. Bugün de iyi oynadılar, biz de zaman zaman iyi oynadık ve güzel pozisyonlar yakaladık. Defans yapmamız gerekiyorsa çok iyi şekilde de defans yaptık. Bizim ihtiyacımız olan puanı aldık, önemli olan oydu zaten. Zaman zaman çok bocaladık. Biz ilk maçtan da bildiğimiz oyuncular oldukları için ona göre tedbirimizi aldık. Gayet iyi şekilde de mücadelemizi verdik. İyi bir beraberlik alarak grubu birinci bitirmek bizim için çok değerli bir şey. Bundan sonraki maçlarımızda daha ileriye gitmek için ne gerekiyorsa onu da yapacağız” dedi. “En az 2 veya 3 tane iyi oyuncu almamız gerekiyor”

Bir gazetecinin “Devre arası takıma transfer yapacak mısınız?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, “Bu bir gerçek, bizim eksiklerimiz var, mutlaka o eksikleri tamamlayacak şekilde oyuncular almaya çalışacağız. Bizim bütçemiz çok büyük değil. Biz mütevazı bir takımız ama elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz 3 senedir üst üste Avrupa’ya gidiyoruz. Çok da güzel şeyler yapıyoruz. Türkiye’ye çok da puanlar kazandırıyoruz. Bugün de aynısı oldu, milli maç gibi oynadık maçımızı. Transfer yapmamız gerekiyor. Çok fazla değil ama 2 veya 3 tane transfer yapmamız gerekiyor. Bunun yanında ligi de götürmemiz gerekiyor. Onun için bizim mutlaka en az 2 veya 3 tane iyi oyuncu almamız gerekiyor. Bunları yapabilirsek hem ligde hem de Avrupa’da daha çok söz sahibi olabiliriz” yanıtını verdi. “Zorlu maçlar oynayacağız”

Sivasspor’un Avrupa’da başarılı işlere imza attığını vurgulayan Çalımbay, “Bana göre Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in yaptıkları şeyler normal. O kadro ve bütçeleriyle yaptıkları şeyler normal ama bana göre Sivasspor hepsinden daha başarılı şekilde Avrupa’ya gitti. Şu anda güzel şeyler yapıyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Gruplardan sonra kimin geleceğini bilemiyoruz, çok zorlu takımlar gelecek bunun farkındayız. Bizim oynayacağımız maçlara kadar çok iyi duruma gelmemiz gerekiyor ki o turları da atlayalım. Onun için mutlaka transfer çok önemli. Ocak ayında en az 2 veya 3 tane oyuncu almak gerekiyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

16 yıl aradan sonra Polateli OSB’nin tabelası asıldı-

2022-11-02 19:29 - Ekonomi

Gaziantep için kritik toz taşınımı uyarısı-

2022-10-30 17:11 - Gündem

Gaziantep’te kanlı gece!..

2022-11-02 22:00 - Asayiş

Gaziantep’te bir intihar daha…

2022-10-31 18:52 - Asayiş

Yeni anket yayınlandı: Gaziantep dahil 28 şehirde soruldu. Sonuç: En büyük sorun ekonomi, çözerse AK Parti çözer

2022-11-03 16:53 - Siyaset

Alkışlar Yaşar Aktürk’e… Kilis Vakfı'ndan İstanbul'da okuyan üniversite öğrencilerine ücretsiz yurt imkanı

2022-11-02 13:36 - Eğitim

Ali Payam: “Güvenli taşıma aslında müşteriden başlar.”

2022-10-31 18:43 - Ekonomi

Kürşat Group’tan GTO Başkanı Yıldırm’a hayırlı olsun ziyareti-

2022-11-02 13:16 - Ekonomi

Selfie 15 yaşındaki Melike'nin sonu oldu!

2022-10-29 16:48 - Gündem

Gaziantep'te 27 yaşındaki genç intihar etti

2022-11-01 15:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler: 60

23:43 - Spor

Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı

23:23 - Spor

Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa’da şampiyon oldu

22:39 - Spor

Çağdaş Atan: "Avrupa’ya gidebilmek için ipler bizim elimizde"

22:30 - Spor

Volkan Demirel: "İstifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadı"

22:14 - Spor

Günün Manşetleri

Hastaneye fazla fatura kesmişler!

22:14 - Gündem

Depremde evleri yıkılan Gaziantepli Sezer ailesi yeni yuvalarına kavuştu

21:55 - Gündem

Gaziantep'te Tecavüz Şoku!

21:44 - Asayiş

İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu.

20:56 - Siyaset

Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı

19:18 - Gündem