Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu

Türkiye'nin berlin büyükelçisi ahmet başar şen, almanya’nın solingen kentinde yaşadıkları binanın kundaklanması sonucu hayatını kaybeden 4 türk kökenli bulgaristan vatandaşının yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Asayiş - 1 ay önce

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya’nın Solingen kentinde yaşadıkları binanın kundaklanması sonucu hayatını kaybeden 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşının yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya’nın Solingen kentinde geçtiğimiz pazar günü gece saatlerinde yaşadıkları binanın kundaklanması sonucu hayatını kaybeden 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşının yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Şen, yaptığı açıklamada, "Yaralılara acil şifalar diliyorum. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Bu mübarek Ramazan ayında kaybettik onları, büyük kayıp, büyük acı, Allah onları cenneti ile mükafatlandırsın ve rahmeti ile muamele etsin. Geride bıraktıklarına da sabır ve başsağlığı diliyorum, metanet ve dayanma gücü diliyorum" dedi.

Yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaştığını ifade eden Şen, "Böyle bir elim hadise, elim olay sadece vücut yarası bırakmıyor aynı zamanda yakınlarını kaybedenler için zihinsel, psikolojik çok ağır bir vaka olduğunu biliyoruz ve acınızı paylaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adına, Büyükelçiliğimiz adına taziyelerimizi iletmek için buradayım. Aynı zamanda sizlerle görüşmek ve Başkonsolosumuz ile birlikte sizlerin taleplerini almak için geldik. Bu talepleri Alman makamlarına aktarıp, onların da katkılarını almak üzere buraya geldik. Allah inşallah böyle acıları bir daha vermesin, böyle elim hadiseleri bir daha vermesin" dedi. "31 yıl önce maalesef Solingen’de meydana gelen olayın bir benzeri mi olduğu henüz açıklığa kavuşmuş değil”

Yangının kundaklama sonucu çıktığını aktaran Şen, "Dün savcılığın yaptığı açıklamaya göre olay bir hata ya da bina içindeki bir arızadan kaynaklanmıyor, yapılan açıklamada olayın bilerek ve isteyerek kasten adam öldürme maksadıyla çıkarılan bir yangın olduğunu, bir kundaklama olayı olduğunu açıkladılar” dedi.

Kundaklamanın husumetten mi yoksa ırkçılık kaynaklı olup olmadığının henüz net olmadığını belirten Şen, olayın 31 yıl önceki Solingen Faciası’nı hatırlattığını aktardı. Şen, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin buradaki temsilcileri olarak bu konunun takibini yapacağız. Bu konuda açılmış soruşturmanın her yönde ilerlemesi için yani olayın hangi saikle yapıldığının bütün detaylarıyla ortaya çıkarılması, bunun faillerinin varsa yardım ve yataklık edenlerin de en ağır cezalarla cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Ben Alman devlet makamlarının bunu istediğine de eminim. Aynı şekilde onların da ciddiyetle çalışacağından eminim. Bizler de onlara elimizden gelen katkıyı yapacağız, takip edeceğiz, aldığımız bilgileri sizlere aktaracağız" ifadelerini kullandı. Aynı aileden 2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti

Wuppertal Savcılığa tarafından yapılan açıklamada, yangının kundaklama sonucu olduğu ifade edilmiş, yangının yanıcı madde dökülerek çıkartıldığı aktarılmıştı. Yangında aynı aileden İsmail Zhilov (29), Kıymet (28), Gizem (5) ve Elis (3 aylık) hayatını kaybetmişti. Yangın, akıllara 1993’te 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği Solingen Faciası’nı getirmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te o tarihte Okullar tatil edildi.

2024-03-28 15:17 - Gündem

Gaziantep'teki Hak Sahiplerine Müjde! AFAD Ek Süre Verdi!

2024-03-23 10:53 - Gündem

Av. Mustafa Doğan İnal : ''Karkamış, Bülent Tiryaki ile Kazanacak…''

2024-03-27 17:09 - Siyaset

Nizip’te Çocukların kavgasına aileleri dahil oldu: 1 ölü, 1 yaralı

2024-03-23 20:00 - Siyaset

Şanlıurfa'da Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Yaralı

2024-03-25 16:54 - Asayiş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden İşçilere Konut Müjdesi… Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olacaklar

2024-03-28 12:02 - Gündem

Muharrem İnce'den Bediüzzaman Said Nursi'ye Yapılan İftiraya Tepki

2024-03-25 22:18 - Siyaset

Eşi ile eski çalışanını parkta yakalayan koca cinnet getirdi: 1’i ağır 2 yaralı

2024-03-24 14:51 - Asayiş

"Kız meselesi" kavgası 16 yaşındaki genci canından etti

2024-03-27 01:25 - Asayiş

General Solar iş Dünyasını Buluşturdu

2024-03-22 16:53 - Gündem

İlgili Haberler

Babaeski’de kurt saldırısında 1 koyun telef oldu

16:10 - Asayiş

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

16:11 - Asayiş

Sürücülere trafik bilinci aşılandı

16:00 - Asayiş

Seyyar pideciyi ölümden zeytin ağacı kurtardı

15:53 - Asayiş

Samsun’da çocuk pornosu operasyonu: 4 gözaltı

15:54 - Asayiş

Günün Manşetleri

Jandarmanın atlı birliği Gaziantep’te görev başında

15:45 - Gündem

GAÜN’de Yapay Zeka ve Hukuk Sempozyumu

14:17 - Eğitim

Gaziantep’te şiddete karşı öğretmenler basın açıklaması yaptı

12:39 - Gündem

Gaziantep mutfağını ATASEM’de öğreniyorlar

11:34 - Kültür

Gaziantep FK küme düştü!

11:11 - Spor