Belediye başkanı ve işçiler 3,5 saat çöp temizledi

€?temiz yunusemre, temiz çevre’ adı altında başlatılan kampanya çerçevesinde başkan balaban, barbaros ve horozköy mahallelerinde 3,5 saat boyunca işçiler ve gönüllülerle birlikte çöp topladı.

Yaşam - 2 hafta önce

Yunusemre halkının temiz bir çevrede yaşaması için yola çıkan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, "Temiz Yunusemre" sloganıyla ilçede temizlik seferberliği başlattı. ‘Temiz Yunusemre, Temiz Çevre’ adı altında başlatılan kampanya çerçevesinde Başkan Balaban, Barbaros ve Horozköy mahallelerinde 3,5 saat boyunca işçiler ve gönüllülerle birlikte çöp topladı.

Yunusemre Belediyesi, ilçe genelinde ‘Temiz Çevre’ bilincini aşılamak için harekete geçti. ‘Temiz Yunusemre, Temiz Çevre’ adı altında başlatılan kampanya çerçevesinde Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban öncülüğünde ilçe genelinde temizlik seferberliği başlatıldı. Kampanyanın ilk gününde Barbaros ve Horozköy mahallerinde Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, belediye başkan yardımcıları, belediye bünyesindeki birim müdürleri, temizlik ile park ve bahçe işlerinde görevli işçiler, CHP ilçe örgütü, gönüllü vatandaşlar katıldı. Barbaros mahallesindeki DSİ’ye ait sulama kanallarının çevresinde başlayan çevre temizliği daha sonra Horozköy Mahallesi’nde yeşil alanlar, park ve bahçe ile kaldırımlarda devam etti. 3,5 saat süren etkinlikte Başkan Balaban ve beraberindekiler ellerindeki poşetlerle çevreye atılan çöpleri topladı.

Çöp toplanma etkinliğine gören vatandaşlar ise Başkan Balaban’a çevreye karşı olan duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Çöp toplama etkinliğinden sonra açıklamada bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, başlattıkları temizlik seferberliğinin sembolik bir hareket olmadığını dile getirdi. Etkinliğin ilk gününde 3,5 saat içinde 3 tonun üzerinde çöp topladıklarını dile getiren Başkan Balaban, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yunusemre Belediyesi olarak her Cumartesi sabahtan saat 14.00’e kadar bir temizlik seferberliği kampanyası başlattık. Kampanyamızın ilk gününde Barbaros mahallemizdeki kanallardan başlayıp tüm DSİ’ye ait kanallarımızın çevresini belediye başkan yardımcılarımız, ilgili müdürlerimiz, çalışanlarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte 3,5 saattir yoğun bir çalışma programıyla çöp toplama etkinliği gerçekleştirdik. Bu süreç içerisinde yaklaşık 3 tonun üstünde 400 poşet çöp topladık. Halkımızın daha temiz ve iyi bir Yunusemre’de yaşaması için başta ben Belediye Başkanı olmak üzere belediye başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, çalışanlarımız rol model olarak bu kampanyanın içinde bir fiil yer aldılar. Gelip de 3 dakika sembolik olarak bir fotoğraf karesi verip etkinlikten ayrılmadık. Tam 3,5 saattir bende onurla ve gururla arkadaşlarımız ile birlikte çöpleri tek tek topladık. Bununda mutluluğunu yaşadık” Başlattıkları temizlik kampanyasının ilçede her cumartesi çeşitli mahallelerde devam edeceğinin altını çizen Başkan Balaban sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Bu kampanyadaki en temel amacımız çevremize, Yunusemre’ye bir temizlik bilincini aşılamak. Kampanyamızın ilk gününden halkımıza sesleniyoruz. Sokaklar çöp dökülecek yerler değildir. Kanal boyları çöplerin atılacağı yerler değildir. Lütfen halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve gerekli hassasiyeti göstermesini rica ediyorum. Bizler temizlik işlerimiz, park ve bahçe müdürlüğümüzün öncülüğünde her hafta cumartesi bu şekilde ‘Temiz Yunusemre’ kampanyası çerçevesinde bir mahallemizde gururla çöpleri toplamaya devam edeceğiz. Ben başkan olarak Cumartesileri programım olmadığı veya ilçe dışında olmadığım müddetçe çöp toplama etkinliğine katılacağım. Ben olmadığımda başkan yardımcılarımız, ilgili müdürlerimiz bu çöp toplama etkinliğine öncülük edecekler. Bizim önceliğimiz temiz bir Yunusemre ve temiz bir çevre.”

Başkan Balaban çöp toplama etkinliğinin ardından mahalle sakinleriyle sohbet ederek yaşanan sorunları dinledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Teke Yazdı… Gaziantep FK için hesap makinasını hazırlayın

2024-05-05 22:23 - Spor

Gaziantep ve Hatay için tarihi çağrıya Gürban’dan destek!..

2024-05-07 11:26 - Spor

İslahiye’de feci kaza. Ölü ve yaralılar var.

2024-05-06 13:40 - Asayiş

Kilis'te aile katliamı: 3'ü çocuk 5 ölü!

2024-05-06 07:12 - Gündem

Özel durumu ve yeteneği olan çocuklar hazırlanan projelerle tespit edilecek

2024-05-07 10:04 - Eğitim

Gaziantep’te Tramvayda Korkutan yangın..

2024-05-06 16:02 - Asayiş

Gaziantep’te feci kaza: 8 ölü

2024-05-06 13:43 - Gündem

Gürban’dan Gaziantep ekonomisi hakkında kritik çağrı!..

2024-05-09 21:47 - Siyaset

Öğrenci tarafından vurulan okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti

2024-05-07 20:19 - Asayiş

ATO Başkanı Baran: "Ekonomiye dinamizm sağlayan yiyecek içecek sektörü kredi kartı komisyonu nedeniyle sıkıntılı"

2024-05-08 13:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çocuklar kum zambakları ve caretta carettalarla buluştu

11:59 - Yaşam

Akdeniz’de asfalt çalışmaları sürüyor

11:48 - Yaşam

Denizi kirleten 42 gemiye 91 milyon TL ceza

11:49 - Yaşam

Meteorolojiden Afyonkarahisar için yağış uyarısı

11:54 - Yaşam

Turizm kentini sis yuttu, görüntüyü gören cep telefonuna sarıldı

11:37 - Yaşam

Günün Manşetleri

Van’da “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi” programına davet

11:28 - Gündem

GAÜN’de Gazze protestosu

11:22 - Eğitim

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile 11,4 milyar liralık yatırım yapıldı

11:18 - Ekonomi

Trendyol Süper Lig’de son hafta heyecanı yarın başlayacak

10:32 - Spor

Göçerler Faraşin Yaylası’na ulaştı

09:52 - Gündem