Batı Trakyalılar panayırda buluştu

Osmangazi belediye başkanı mustafa dündar, 15 temmuz şehidi mustafa cambaz adına gümülcine’de yaptırdıkları çeşme ile ilgili bazı yunan milletvekillerince soru önergesi verilmesine tepki gösterdi. Başkan dündar, kozlukebir belediyesi ile ortaklaşa yaptıkları ve tüm canlılara hizmet veren bir çeşmeden rahatsızlık duyulmasına anlam veremediklerini söyledi.

Kültür - 2 yıl önce

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz adına Gümülcine’de yaptırdıkları çeşme ile ilgili bazı Yunan milletvekillerince soru önergesi verilmesine tepki gösterdi. Başkan Dündar, Kozlukebir Belediyesi ile ortaklaşa yaptıkları ve tüm canlılara hizmet veren bir çeşmeden rahatsızlık duyulmasına anlam veremediklerini söyledi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 20. Batı Trakyalılar Panayırı ve 14. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Gündoğdu Mesire Alanı’nda pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra düzenlenen etkinliğe; TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Nureddin Arif Kurtulmuşlar, BTTDD Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif, BAL-Göç Genel Başkanı Emin Balkan, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Geldiğimiz toprakları unutmuyoruz”

Pehlivanların er meydanında kıyasıya mücadele ettiği ve yöresel lezzetlerin ikram edildiği panayırda, derneğin önceki dönemlerde başkanlığını da yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı güzel bir etkinliğin 20’inci kez yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dündar, “Birlik ve beraberliğimize vesile olan bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde bugüne kadar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Kendi gelenek ve göreneklerimizle bir arada olmak çok güzel bir duygu. Yoğun şehir hayatında insanların kalabalıklar içerisinde yalnızlaştığı bir dönemde bu vesileyle bir araya gelmiş oluyoruz. Bu etkinlikleri düzenlerken gelmiş olduğumuz toprakları da hiçbir zaman unutmuyoruz. Çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler ile bağlarımızı güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ziyaret ettiğimiz Batı Trakya bölgesinde tarım yapılan yerlerde özellikle tütün üretiminin azaldığını gördük. Köylerde nüfus azalmış. Kardeş şehir belediye başkanlarımıza bu bölgeleri canlandırmanın yerel yönetimler olarak bizlerin görevi olduğunu söyledim. Çünkü, tarım çok önemli bir konu. O toprakların boş kalması insanlık adına büyük bir kayıp, üretim yapmak lazım.” dedi.

Ecdat yadigarı topraklara hizmet yaparken bazı engellemeler ile karşılaştıklarına vurgu yapan Başkan Mustafa Dündar, “Bir dikili taş ortaya koyduğunuzda veya bir eser yaptığınızda birçok engelle karşınıza çıkıyor. Gümülcine Sirkeli’de kardeş belediyemiz Kozlukebir Belediyesi ile birlikte 15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz anısına bir kardeşlik çeşmesi inşa ettik. Tüm canlılara hizmet etmekten başka maksadı olmayan bir çeşmenin Atina’ya kadar uzanıp Yunan milletvekillerine soru önergesi konusu olması, belediye başkanının karakola çağrılarak ifadesinin alınması, günümüz Avrupası’nda, bugünün çağdaş dünyasında çok çirkin bir olaydır. Bence belediye başkanımızın şunu yapması lazım; Atina’da hangi partiden olursa olsun bu çeşmeden endişesi olan milletvekillerine çeşmeyi yerinde gösterip tüm canlılara hizmet eden bir eser olduğunu anlatmalı. O zaman belki ikna olabilirler.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Pınar Altuğ'un gençlik fotoğrafı bomba!

2022-09-18 16:50 - Magazin

Cumhurbaşkanı'nın açıklayacağı sosyal konut projesinde başvuru şartları belli oldu

2022-09-13 09:53 - Gündem

Gaziantep 5. OSB’de yangın. Ölü ve yaralılar var.

2022-09-14 17:32 - Asayiş

Star TV'nin gençlik dizisi Duy Beni'de tepki çeken sahne! Önce ayaklarını okşayıp...

2022-09-13 20:49 - Magazin

Gaziantep Nurdağı’nda feci trafik kazası: 2 ölü

2022-09-15 13:10 - Asayiş

Yasak Elma'nın Kumru'su Biran Damla Yılmaz imaj değiştirdi

2022-09-13 17:47 - Siyaset

ASAL Araştırma'dan Gaziantep dahil 4 ilde seçim anketi: Gaziantep’te durum nedir?.

2022-09-19 12:34 - Siyaset

Sergio Oliveira ilk golünü attı! Şanssızlığını kırdı

2022-09-16 23:36 - Spor

Megan Fox göğüslerini büyüttü! Son pozları olay oldu

2022-09-12 15:47 - Siyaset

Fatih Altaylı, Cafer Mahiroğlu ve İsmail Küçükkaya aynı masaya oturdu mu? “Bazı zavallılar gibi…”

2022-09-17 14:00 - Magazin

İlgili Haberler

Tarihi mekanda karma sergi tam not aldı

10:59 - Kültür

"Bir Tasarım Masalı" izleyenleri mest etti

10:49 - Kültür

Çanakkale’de lezzet şöleni

10:47 - Kültür

Kadınlar için ayrı, erkekler için ayrı kapı tokmağı geleneği 300 yıldır devam ediyor

10:39 - Kültür

Beyoğlu’nda ‘2. Kadın Yüzler Festivali’ başladı

09:12 - Kültür

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 35 bin 600 öğrencinin girdiği LGS heyecanı başladı

10:57 - Eğitim

Meteoroloji yeni rapor yayımladı: Kavrulacağız!

08:17 - Gündem

Gaziantep’te intihar!..

23:50 - Asayiş

Gaziantep'te elektrik akımına kapılan mühendis hayatını kaybetti.

20:02 - Asayiş

Gaziantep'in Eydibaba mahallesi kana bulandı!

19:54 - Asayiş