Başkan Kotan: "Ciddi bir borç yükümüz var"

Personel ile belediyenin mali durumu hakkında bir toplantı yapan konyaaltı belediye başkanı cem kotan, “ciddi bir borç yükümüz var. Tüm çalışanlar maaşlarının tamamını alana kadar ben ve başkan yardımcılarım maaş almayacağız” dedi.

Siyaset - 4 hafta önce

Personel ile belediyenin mali durumu hakkında bir toplantı yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Ciddi bir borç yükümüz var. Tüm çalışanlar maaşlarının tamamını alana kadar ben ve başkan yardımcılarım maaş almayacağız" dedi.

Konyaaltı Belediyesi’nde 31 Mart seçimlerinden önce başlayan mali kriz devam ediyor. Personel maaşlarının ödenmesinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle çalışanlarla bir toplantı yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, belediyenin mali durumu hakkında bilgi verdi. Mazbatayı aldıktan sonraki süreçte tasarruf tedbirlerine başvurulduğunu belirten Başkan Kotan, "Ciddi bir borç yükü var. Kamulaştırmasız el atmalardan kaynaklı ve piyasaya olan borçlardan dolayı borç yükümüz çok fazla. Tasarruf ve ödeme planlarını oluşturmak için bir buçuk aydır gece gündüz çalışıyorum. Sabah saat 08.00’de gelip gece saat 12.00’de belediyeden çıkıyorum. Başkan yardımcılarımız da müdürlerimiz de bu süreçte özveriyle çalışıyorlar. Konyaaltı Belediyesi’ni fabrika ayarlarına döndürene kadar da bu şekilde gece gündüz çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. "Anca beraber, kanca beraber"

Maaşlarla ilgili de personeli bilgilendiren Başkan Cem Kotan, “Maaşlarınızın bir kısmını bugün yatıracağız. Kalan kısmı ise ay sonunda tamamlanacak. Buna mecburuz arkadaşlar. Tüm personel maaşlarının tamamını alana kadar ben ve iki belediye başkan yardımcım da maaş almayacağız. Bizler bu maaşlarla evlerimizi geçindiriyoruz. Madem durum böyle anca beraber kanca beraber” şeklinde konuştu. Belediyede ciddi anlamda personel fazlalığı bulunduğunu, bununla alakalı da zorunlu olarak bazı personelin işten çıkarıldığını dile getiren Başkan Kotan, “Üzülerek söylüyorum ki bazı çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bunun için onlardan gerçekten özür diliyorum. Ama en son çare buydu. İhalelerden çekildik ya da ihaleleri azalttık. Gelen suyun bile hesabını yapmaya başladık” dedi. "Belediye artık bu mali tabloyu kaldıramayacak durumda"

Belediye olarak halka hizmet verdikleri noktalarda ücret artışı yaptıklarını ve araçları havuzlara çektiklerinin altını çizen Kotan, “Müdürlerimizden tasarruf tedbirleri ile alakalı destek istedik. Birçok konuda tasarrufa gittik. Son olarak çalışma arkadaşlarımızla alakalı kararlar almak zorunda kaldık. Biriken borçlar sebebiyle belediye artık bu mali tabloyu kaldıramayacak durumda. Çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmaktan ziyade neler yapabiliriz noktasında bir aydır direniyoruz. Bu sorunun sebebi ben değilim, benimle gelen siyasi arkadaşlarım da değil. Ama bu işi biz çözeceğiz. Gerekirse beş ay maaş almam. Sizin geç de olsa maaşlarınızı öderim. Sizden sadece işinize motive olmanızı istiyorum. Biz Konyaaltı halkına hizmet ediyoruz, çalışmalarımıza özveri bir şekilde devam edelim. Bu süreci hep birlikte aşacağız ve Konyaaltı halkımıza hizmetlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Teke Yazdı.. BU LİGE CAN DAYANMAZ GAZİANTEP FK FİNAL OYNAYACAK

2024-05-12 23:51 - Spor

Gaziantep’te kanlı gece!. Baba Ailesini kurşuna dizdi. 2 ölü

2024-05-12 23:35 - Asayiş

Devrilen traktörün altında kalan bekçi hayatını kaybetti

2024-05-11 23:23 - Asayiş

Gaziantepli Depremzedeyi isyan ettirdiler.

2024-05-12 23:59 - Gündem

Depremzede annenin en acı anneler günü

2024-05-12 09:47 - Gündem

Gaziantep’te 9 Mayıs 2024 Elektrik Kesintisi Yaşanacak Bölgeler

2024-05-08 17:11 - Elektrik ve Su

"2. Uluslararası Aile Sempozyumu" Gaziantep'te düzenlendi

2024-05-13 10:58 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Şok İstifa!

2024-05-13 17:26 - Siyaset

Gürban’dan Gaziantep ekonomisi hakkında kritik çağrı!..

2024-05-09 21:47 - Siyaset

Öğrenci tarafından vurulan okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti

2024-05-07 20:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanlarını kabul etti

19:15 - Siyaset

Tarihi Kentler Birliğinde Kütahya’yı Başkan Kahveci, Meclis Üyesi Mankan ve Başkan Yardımcısı Uyanık temsil etti

17:35 - Siyaset

Sisi ve Aliyev görüştü

16:59 - Siyaset

CHP Lideri Özel: “AK Parti’ye, MHP’ye koltuk teklif ettik, kendi adaylarını çıkardılar, kaybettiler”

17:09 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve İran Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

16:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye’nin ikinci astronotunun uzay yolculuğu başladı

19:22 - Gündem

Kileci ilk bin ihracatçıyı kutladı

18:08 - Ekonomi

Bugün Gaziantep'te Kimler Vefat Etti?

17:57 - Defin Listesi

08.06.2024 Cumartesi günü nöbetçi eczaneler

17:37 - Sağlık

AK Partili yöneticinin oğlu trafik kurbanı…

17:30 - Asayiş