Aydos Diriliş Nesli Okumaları Yarışması ve Ödül Töreni gerçekleşti

Aydos diriliş nesli okumaları yarışması ve ödül töreni gerçekleşti

Gündem - 2 hafta önce

Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Aydos Diriliş Nesli Okumaları Yarışma ve Ödül Töreni yapıldı. Programda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkan Ali Tombaş, “Aklımızın ihyası, gönüllerimizin dirilişi; hiç şüphesiz kadim değerlerimizden beslenen kitaplarla mümkün olacaktır.” dedi. Aydos Diriliş Nesli Okumaları programı 8. yılını da başarıyla doldurdu. 8 yılda toplam 55 programın icra edildiği proje kapsamında yazar, şair, akademisyen başta olmak çok sayıda uzman eğitimci Sultanbeylili gençlerle buluştu. Aydos Diriliş Nesli Okumaları Yarışması ve Ödül Töreni ise Sultanbeyli Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa; Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Birkan Onat ve yüzlerce genç katıldı. Başkan Tombaş; “Kitaplar, en doğru istikameti çizecek pusuladır”

Programda gençlere hitap eden Tombaş, “Okumak; farklı dünyaların kapılarını aralamaktır. Okumak; ilmin ufuk açan yolculuğuna çıkmaktır. Bizler, “oku” emrine büyük bir şuurla yönelen, bu kutlu emri bir ömür boyunca kendine şiar edinen bir medeniyetin mirasçılarıyız. Aklımızı ve gönlümüzü her daim kitaplarla meşgul etmek, faydalı ilimle ülkemize ve milletimize hizmet etmek inancımızın da bir gereğidir. Şüphesiz ki kitaplar; en güzel, en doğru istikameti çizecek pusulalardır. ‘İki günü birbirine eşit olan ziyandadır’ anlayışıyla; her gün yeni bilgiler öğrenmeli ve kültür hazinemizi sürekli beslemeliyiz. Muasır medeniyetler seviyesine hiç kuşkusuz okuyarak, kendimizi daha iyi geliştirerek ulaşacağız.” dedi. “Tüm eğitimcilerimize ve gençlerimize teşekkür ederim”

Kültür ve sanat alanında faaliyetlerine güçlü bir şekilde devam edeceklerini vurgulayan Tombaş, “Aklımızın ihyası, gönüllerimizin dirilişi; hiç şüphesiz kadim değerlerimizden beslenen kitaplarla mümkün olacaktır. Bizler de bu husus doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde kitap dostlarını ağırlayan birçok kütüphanemiz mevcut. Kütüphanelerimizin kapıları, kitaplarla dost olmak isteyen tüm okurlara ardına kadar açık. Şiir festivallerimizle, kitap fuarlarımızla ve kültür dostlarına sürekli hizmet veren kültür merkezlerimizle ilçemizde bir kültür şehri inşa etme yolunda ilerliyoruz. Aydos Diriliş Nesli Okumaları kapsamında; birçok önemli yazar, şair, akademisyen başta olmak pek çok uzman eğitimcilerimizi gençlerimizle buluşturduk. 8 yılda 55 program gerçekleştirdik. Ufkumuzu açan bilgileri ve yorumlarıyla bugüne kadar programımıza katılan yazarlarımıza ve şairlerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Aydos Diriliş Nesli Okumaları’na katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizin geleceğini yetiştiren fedakâr öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Teke Yazdı.. BU LİGE CAN DAYANMAZ GAZİANTEP FK FİNAL OYNAYACAK

2024-05-12 23:51 - Spor

Gaziantep’te kanlı gece!. Baba Ailesini kurşuna dizdi. 2 ölü

2024-05-12 23:35 - Asayiş

Devrilen traktörün altında kalan bekçi hayatını kaybetti

2024-05-11 23:23 - Asayiş

Gaziantep yolu savaş alanına döndü

2024-05-16 11:08 - Asayiş

Bilal Çeker Gaziantep FK için varım dedi.

2024-05-14 23:51 - Spor

Depremzede annenin en acı anneler günü

2024-05-12 09:47 - Gündem

Gaziantepli Depremzedeyi isyan ettirdiler.

2024-05-12 23:59 - Gündem

"2. Uluslararası Aile Sempozyumu" Gaziantep'te düzenlendi

2024-05-13 10:58 - Gündem

Kütahya’da "Ailemiz istikbalimiz" yürüyüşü

2024-05-15 13:09 - Siyaset

Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi

2024-05-16 10:02 - Yeme İçme

İlgili Haberler

Yıldırım’da engelsiz şölen

16:33 - Gündem

Bunu da gördük, teknolojiyi vaazlarına taşıdı

16:20 - Gündem

Bitlis’te vatandaşlar Filistin için yürüdü

15:56 - Gündem

KBÜ “Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi” almaya hak kazandı

15:22 - Gündem

İstanbul Havalimanı’na lüks genel havacılık terminali yapılıyor

15:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Antep fıstığı "Güz Güzeli" ile her yıl hasat verecek

13:53 - Yaşam

80 yaşındaki papağan

12:57 - Yaşam

Gaziantep için ciddi uyarı geldi !

12:45 - Gündem

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı, Gaziantep’te başladı

12:17 - Spor

Türk basınının çok yönlü kalemi: Mehmet Barlas

11:57 - Yaşam