Arabalı feribotla Şanlıurfa’dan Gaziantep’e 5 dakikada ulaşılıyor

Başta halfetililer ve savaşan kırsal mahallesi sakinleri tarafından sevinçle karşılanan feribot seferleri şanlıurfa-gaziantep istikametinde karşılıklı yolculuk yapan bölge halkına da büyük kolaylıklar sunuyor.

Gündem - 4 ay önce

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı İç Sular Şube Müdürlüğü bünyesinde seferlerine başlayan arabalı feribot, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin en önemli turistik yeri olan ve yarısı suda kalan minaresi ile bilinen Savaşan kırsal Mahallesi ile Gaziantep’in Yavuzeli ilçesindeki tarihi ve turistik Rumkale’yi birbirine yaklaştırdı. Halfeti’den aracına binen bir kişi, arabalı feribot sayesinde 5 dakika sonra Rumkale’ye ulaşabiliyor.

Başta Halfetililer ve Savaşan kırsal Mahallesi sakinleri tarafından sevinçle karşılanan feribot seferleri Şanlıurfa-Gaziantep istikametinde karşılıklı yolculuk yapan bölge halkına da büyük kolaylıklar sunuyor. Daha önce 130 kilometre olan ve yaklaşık 2 saat süren mesafeyi artık 5 dakika gibi kısa bir süreye indiren feribot seferleri başladığı andan itibaren büyük bir rağbet gördü. “Feribot seferi yıllardır özlemimizdi, Başkan Beyazgül yaptı”

Yıllardan beri Savaşan mahallesi başta olmak üzere Halfetililer tarafından bir özleme dönüşen Gaziantep-Şanlıurfa arası feribot seferlerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün hayata geçirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Necdet Çilova isimli vatandaş, “Bu yaşıma geldim bu hizmeti bugüne kadar yapan olmamıştı. Biz Şavaşan’dan karşıdaki cam terasa gidebilmek için araçlarımızla kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyorduk. Bu feribot sayesinde artık çok kısa bir sürede karşıya gidebiliyoruz ve karşıdan dönebiliyoruz. Başkanımız Beyazgül ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. “Feribot hem zamandan hem yakıttan tasarruf sağladı”

Feribotu kullanarak aracıyla Savaşan’dan Rumkale’ye geçen turistler ve sürücüler ise feribot sayesinde hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlandığını belirtti. “Hayalimdi, Başkan Beyazgül ile gerçekleşti”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün bizzat ilgilendiği projenin kendisi için çocukluktan bu yana bir hayal olduğunu ancak hizmete konulan Savaşan Feribotu ile bu hayalin artık gerçeğe döndüğünü ifade eden Müslüm Doğan, “Projeyi Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e sunduğumuzda bizimle ilgilendi. Gerekli yerlere talimat verdi. Savaşan Feribotu hem bölge halkı için hem de benim için bir hayaldi, bu sayede gerçekleşti. Avrupa’da yaşıyorum. Gaziantep, Şanlıurfa, Halfeti arasında gidip geliyoruz. Bu seferler sayesinde yolumuz çok kısaldı ve zamandan, yakıttan tasarrufa gideceğiz” şeklinde konuştu.

Savaşan Feribot seferleri hakkında bilgi veren Kaptan Deniz Koçak ise seferlerin düzenlendiği günden bu yana büyük rağbetle karşılandığını söyledi.

Toplam 6 araç kapasitesine sahip Savaşan Feribotuyla yerli ve yabancı turistleri Savaşan-Rumkale hattında taşıdıklarını kaydeden Deniz Koçak, "Araçları feribota alıp hareket ettikten yaklaşık 5 dakika sonra karşıya geçiyoruz. Hava şartları kötü olduğunda bu biraz uzasa da en fazla 8 dakika sürebiliyor. Feribotumuz 6 araç kapasitesine sahip. Seferlere ilişkin oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’e ne zaman kar yağacak!..

2024-01-28 22:34 - Gündem

İYİ Parti’den İslahiye’ye kadın aday

2024-01-29 17:49 - Siyaset

Gaziantep’te Belediye Çalışanlarına Dev Zam!

2024-02-01 10:27 - Gündem

Gaziantep'te savaş alanını aratmayan silahlı çatışma: 3 ölü

2024-01-29 10:26 - Asayiş

AK Parti Gaziantep İlçe Adayları Pazar Günü Tanıtılacak

2024-01-26 15:49 - Siyaset

AK Parti Nurdağı Adayı Belli oldu!

2024-01-27 13:45 - Siyaset

Gaziantep OSB’de yangın!..

2024-02-01 10:03 - Asayiş

Ökkeş Kavak yeniden tutuklandı.

2024-01-30 10:20 - Asayiş

Gaziantep Nurdağı ve Araban’a yeni kaymakamlar atandı.

2024-01-27 01:43 - Gündem

AK Parti Islahiye İlçe Başkanı görevinden istifa etti.

2024-01-30 18:44 - Siyaset

İlgili Haberler

Lice'de gri kategorideki terörist öldürüldü

08:48 - Gündem

"Bozdoğan-40" operasyonunda gri kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi

08:28 - Gündem

MGM 'Şiddeti artacak' diyerek uyardı! İşte il il son dakika hava durumu...

07:48 - Gündem

Hisarcık’ta geleneksel yağmur duası

06:09 - Gündem

Memurlardan oluşan koro, usta ses sanatçılarını aratmadı

03:25 - Gündem

Günün Manşetleri

MGM 'Şiddeti artacak' diyerek uyardı! İşte il il son dakika hava durumu...

07:48 - Gündem

Gaziantep’te toplu taşımaya zam geldi!

20:44 - Ekonomi

GAZİANTEP'TE ÇİFTÇİYİ YAKAN YANGIN! 200 DÖNÜM TARLA KÜLE DÖNDÜ

20:18 - Asayiş

Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri hünerlerini sergiledi

19:53 - Eğitim

Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ından fazlasını ihracatı artırmak için kullanıyor

18:22 - Ekonomi